Ο ΝΕΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΚΑΙ Η ΕΚ ΝΕΟΥ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ?

Το τελευταίο διάστημα ξεκίνησε- σε επίπεδο αρχικών εξαγγελιών- μια προσπάθεια ανασυγκρότησης των μικρών εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου και γενικότερα της της περιφερειακής ανάπτυξης και του σχεδιασμού του ελληνικού ποδοσφαίρου. 
Η ανακοίνωση ουσιαστικά μιας δεύτερης  "νέας" προσπάθειας δημιουργίας της Εθνικής Κ15 με ομοσπονδιακό προπονητή τον Θεόδωρο Ελευθεριάδη, ο οποίος ήταν αυτός που διετέλεσε προπονητής στο πρώτο εγχείρημα δημιουργίας της Εθνικής Κ15. Ο Θεόδωρος Ελευθεριάδης θα είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει να δημιουργήσει και πάλι την νέα Εθνική Κ15 της Ελλάδος, αναλαμβάνοντας και τον ρόλο του συντονιστή στην ανάπτυξη των μικρών Εθνικών ομάδων της χώρας. 
 Η όλη προσπάθεια τότε είχε ξεκινήσει σύμφωνα με το σχέδιο του Φερνάντο Σάντος, ώστε να στηθεί ένας βασικός κορμός ποδοσφαιριστών από την Εθνική Κ15, μέχρι αυτή να φτάσει στην ανδρών, με τις απαραίτητες προσθήκες ή αφαιρέσεις κατά την διάρκεια της πολυετούς διαδρομής αυτής.
 Για το θέμα, σε πρόσφατη συζήτηση που είχα με τον κ Ελευθεριάδη μου τόνισε : 
"Στο τότε σχέδιο ίσχυε αρχικά να κληθούν 44 παιδιά (τέσσερα για κάθε θέση) που θα συγκροτούσαν την νέα Εθνική Κ15. Το Δεκέμβριο από τα 44 παιδιά που αρχικά θα είχαν επιλεγεί, θα έμεναν τα 22, τα οποία θα επέλεγε ο ομοσπονδιακός προπονητής της νέας Εθνικής Κ15 και αυτοί θα ήταν οι παίκτες που θα την στελέχωναν."
 Και όπως πάντα στην Ελλάδα μένουμε σε σχέδια επί χάρτου, όταν μάλιστα οι προηγμένες ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικά χώρες (ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΒΕΛΓΙΟ , ΓΑΛΛΙΑ, κ.α) εδώ και χρόνια στηρίζονται στην μέγιστη αξιοποίηση των μικρών ηλικιών και εθνικών ομάδων ( κ13, κ15, κ17) 
 Η ΕΠΟ οφείλει πλέον, να δείξει πίστη, αξιοπιστία, συνέπεια και σοβαρότητα στο σχεδιασμό αυτόν. Οι συγκυρίες την ευνοούν (οικονομική κρίση και στροφή στο πλούσιο ελληνικό ταλέντο, υψηλή ανταγωνιστικότητα στις αντίστοιχες ηλικίες στα πρωταθλήματα της ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ, άφθονο ταλέντο στην περιφέρεια, τεχνογνωσία των ελλήνων προπονητών). 
Ιδού η Ρόδος …. 
Με εκτίμηση 
Παπαπαντελής Νικήτας Γενικός Γραμματέας Συνδέσμου Προπονητών Εβρου

Επιμέλεια: panos Thrakiotis e-mail:  thrakiotisp@mail.com Στηρίξτε μας με ένα Like! Ευχαριστούμε πολύ!!! *Η αναδημοσίευση περιεχομένου του TV thrakiotis επιτρέπεται με μοναδική προϋπόθεση την αναφορά της πηγής. Ευχαριστούμε!

Κοινή χρήση:  

Σχόλια