Headlines

Comments

ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ


Εκλογές Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου – Παρατηρήσεις και Προτάσεις.
Συνάδελφοι,
Είχα την άποψη – και την εξέφρασα δημόσια – ότι θα έπρεπε να υπάρξει περιορισμένη  αλλαγή  στη σύνθεση του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, με σκοπό η Νέα Διοίκηση να έχει κανονικότητα, εμπειρία και σταθερότητα σε  Περιφερειακό και Εθνικό επίπεδο από τη μία και νέες ιδέες από την άλλη.  Άποψη που θα είχε σαν αποτέλεσμα τη μη χειραγώγηση σωματείων από ΠΑΕ
Η  άποψη αυτή δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί για διάφορους λόγους.. κυρίως για μικροσυμφέροντα. 
Από την πρόσφατη ενεργή συμμετοχή μου στις εκλογές διαπίστωσα ότι σε όλο το νομό υπάρχουν υπέροχοι  άνθρωποι που η παρουσία τους θα κοσμούσε τη σύνθεση του νέου Δ.Σ.  Την ίδια στιγμή όμως, διαπίστωσα ότι υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι σκιάζουν το χώρο του αθλήματος. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν «σωματεία» που δεν έχουν αλλάξει διοίκηση εκτός οικογένειας πάνω από 25 χρόνια, ότι οι προπονητές τους εμφανίζονται στα φύλα αγώνος σαν φροντιστές γιατί δεν έχουν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγραφα. Αυτούς τους ανθρώπους τους «αποδεχόμαστε», τους αφήνουμε να πρωτοστατούν και  να αναφέρουν ότι θέλουν το καλό του αθλήματος.
Με βάση τις ως άνω διαπιστώσεις θεωρώ ότι είχα καθήκον   να συμμετάσχω στη σύνθεση του νέου Δ.Σ. ή να συμβάλω ώστε να μπουν οι βάσεις και να ανοίξει ο διάλογος σε όλα τα επίπεδα. Οι συγκυρίες και οι ληξιπρόθεσμες αποφάσεις της απερχόμενης διοίκησης με ανάγκασαν να είμαι πρόσκαιρα απέναντι στον Παντελή ή σε όποιον άλλον αφουγκράζονταν τις ίδιες σκέψεις και ανησυχίες. Στην κρίσιμη στιγμή (Πέμπτη μεσημέρι) έπρεπε να αποφασίσω αν αυτό που «υποστήριζα» θα ήταν καλύτερο για  το ποδόσφαιρο ή όχι... ίσως τον ίδιο προβληματισμό να είχε και ο φίλος Παναγιώτης… ας μην βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα...
Όπως φαίνεται μέχρι τώρα, ο Παντελής θα είναι ο νέος Πρόεδρος και οφείλουμε όλοι να του συμπαρασταθούμε. Γνωρίζει επίσης, ότι απέσυρα την υποψηφιότητα μου με το που  κατέθεσε ο Χριστόδουλος υποψηφιότητα, όχι για τον Χριστόδουλο που τρέφω εκτίμηση και θα έχει τη στήριξη μου,  αλλά για να μην υπάρχει για μια ακόμη βδομάδα καχυποψία και ένταση... Γνωρίζει επίσης, ότι δεν επιθυμώ να αναλάβω καμία επιτροπή. Γνωρίζει όμως ότι ατύπως θα τον βοηθήσω να υλοποιήσει μέρος ή το σύνολο των προτάσεων  που ακολουθούν. 
Παραθέτω μέρος των προτάσεων μου οι οποίες είναι κωδικοποιημένες για να μην υπάρχει παρερμηνεία.
1.       Τμήμα Εφαρμογής Νέου Αθλητικού Νόμου... (… για να μην πανικοβληθούν τα σωματεία αναφέρω ότι θα πρέπει να υπάρξει βοήθεια στα σωματεία για να είναι σύννομα…).
2.       Διαιτησία … 
3.       Πρωτάθλημα ευέλικτο
4.       Ιατρική και ασφαλιστική κάλυψη αθλητών -   μνημόνιο συνεργασίας με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για την ιατρική κάλυψη των αγώνων – είναι κάτι που γίνεται  στη Θεσσαλονίκη.
5.       Πρόγραμμα, δράσεις και παρεμβάσεις για την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου.
6.       Εξεύρεση πόρων για την οικονομική ενίσχυση των σωματείων … πχ ετήσια λαχειοφόρος --αγορά ενός αυτοκινήτου κ.λπ. με χιλιάδες λαχνούς οι οποίοι  θα μοιραστούν στα σωματεία  για διάθεση και από τους οποίους ένα  ποσοστό θα παραμένει στα σωματεία και το άλλο θα επιστραφεί  στο ταμείο της ΕΠΣ για την αποπληρωμή αντικειμένου της λαχειοφόρου  και την οικονομική ενίσχυση της Ένωσης.
7.       Μεταφορές αθλητών ακαδημιών… συντονισμό και μνημόνιο συνεργασίας εταιρεία.
8.       Σύγχρονα μέσα επικοινωνίας ανταποδοτικού χαρακτήρα,  οπτικοακουστικό υλικό σε συνεργασία με δημοσιογράφους,  και εξεύρεση χορηγιών. 
9.       Τμήμα στήριξης της εκάστοτε ομάδας του νομού που είναι σε εθνική κατηγορία
10.   Γραμματεία
11.   Ευέλικτη Ένωση με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια προς όφελος των μελών της
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Μερκούρης Δημήτρης
Πρόεδρος ΘΡΑΚΗΣ/ΑΛΕΞ

Επιμέλεια: panos Thrakiotis Στηρίξτε μας με ένα Like! *Η αναδημοσίευση περιεχομένου του TV thrakiotis επιτρέπεται με μοναδική προϋπόθεση την αναφορά της πηγής. Ευχαριστούμε!

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © TVthrakiotiS. Designed by