ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ


Φεστιβάλ κατά των Εξαρτήσεων

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ, το Κέντρο Πρόληψης Κομοτηνής «ΟΡΦΕΑΣ» και η Μονάδα Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης ΟΚΑΝΑ του Γ.Ν. Κομοτηνής, στο πλαίσιο των «Ελευθερίων Θράκης 2018», διοργανώνουν Φεστιβάλ Κατά των Εξαρτήσεων με τίτλο «Ανακάλυψε τον δικό σου τρόπο ζωής» την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018 στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.

Συγκεκριμένα, οι δράσεις θα είναι ποικίλες και θα αφορούν όλες τις ηλικίες των πολιτών του Ν. Ροδόπης από μαθητές μέχρι ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Η έναρξη των δράσεων θα γίνει στις 10:00 π.μ και θα περιέχουν βιωματικές δραστηριότητες, επιδαπέδια παιχνίδια και σταθμούς ενημέρωσης με διάφορες θεματικές γύρω από το ζήτημα των εξαρτήσεων. Παράλληλα αυτών, θα διεξάγεται και ένα θεατρικό δρώμενο, το οποίο επιμελήθηκαν και προετοίμασαν εθελοντές για την διαδραστική ενημέρωση μικρών και μεγάλων. Στόχος όλων των διοργανωτών και των δράσεων που θα υλοποιηθούν είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και κυρίως η προαγωγή θετικών προτύπων ζωής, κόντρα στην ζωή με εξαρτήσεις.

Ο κύκλος των δράσεων θα ολοκληρωθεί το βράδυ στις 21:00 (Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής) με μία μουσική συναυλία από το συγκρότημα «48 ORES», το οποίο θα μας ξεσηκώσει σε ρυθμούς disco 70΄s και 80΄s pop με χαρακτηριστικά ακούσματα από Michael Jackson, Madonna, James Brown, Prince, Boney M, Alphaville, Gloria Gaynor έως και σημερινά κομμάτια που ακούγονται στο ραδιόφωνο.   

Επίσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν γύρω από θέματα της εξάρτησης, τον ρόλο της οικογένειας αλλά και για τις υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ που υποστηρίζουν τις οικογένειες και τα μέλη τους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με εξαρτητικές συμπεριφορές.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Το ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ προσφέρει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης σε ενήλικες χρήστες νόμιμων και παράνομων ουσιών και τις οικογένειές τους στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Μονάδες του λειτουργούν στην Καβάλα, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα. Ανήκει στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων.


Στηρίξτε μας με ένα Like! *Η αναδημοσίευση περιεχομένου του TV thrakiotis επιτρέπεται με μοναδική προϋπόθεση την αναφορά της πηγής. Ευχαριστούμε!
Κοινή χρήση:  

Σχόλια