tvthrakiotis.gr

Στην κορυφη της ενημερωσης!

30 Ιουνίου 2018

Κείμενο στρατιωτών στη Ρόδο:ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ Ο 22 ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!!

Με κείμενο το οποίο υπογράφουν “συνάδελφοι του αδικοχαμένου 22χρονου παλικαριού που μοιραζόμασταν την χακί καθημερινότητα…” και το οποίο δημοσιοποίησε το “Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος” γίνεται αναφορά στους λόγους της αυτοκτονίας του 22χρονου νέου από το Ηράκλειο κατά τη διάρκεια σκοπιάς στη Ρω. Όπως αναφέρουν, οι συνθήκες στα στρατόπεδα της Ρόδου έχουν χειροτερεύσει πάρα πολύ σημειώνοντας ότι “τα βύσματα περνάν καλά και οι υπόλοιποι είναι φυλακισμένοι”.

Είναι τυχαίο ότι ο φαντάρος που Αυτοκτόνησε ήταν ένα 22χρονο παλικάρι από την Κρήτη και όχι Ντόπιος;
Ας μας απαντήσει ο Υποστράτηγος…
Η κατάσταση στα περισσότερα στρατόπεδα της Ρόδου αλλά και στο Καστελόριζο έχει ξεπεράσει τα όρια της ανθρώπινης αντοχής κατά πολύ.
Η κατάσταση έχει αλλάξει προς το χειρότερο το τελευταίο χρονικό διάστημα που συμπίπτει με την περίοδο την οποία έχει αναλάβει καθήκοντα Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ ο νέος υποστράτηγος.
Στην πλειοψηφία των στρατοπέδων οι στρατιώτες έχουν έξοδο στην καλύτερη περίπτωση μία φορά την εβδομάδα, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις φαντάρων που δεν έχουν βγει ούτε με υπηρεσιακό για εβδομάδες.
Την ίδια στιγμή υπάρχουν στρατόπεδα που οι άδειες και οι έξοδοι δίνονται με το κουτάλι. Η δύναμη του νησιού στα χαρτιά είναι τεράστια και οι υπηρεσίες βγαίνουν με βάση αυτό. Αλλά τα βύσματα που κάνουν θητεία στο σπίτι ή ελάχιστες υπηρεσίες είναι τόσα πολλά ώστε η κατάσταση για τους υπόλοιπους στρατιώτες να είναι μαρτυρική.
Σε κάθε αντίδραση για τις πολλές υπηρεσίες, η απάντηση είναι πως κανονικά θα προβλέπονταν ακόμη περισσότερες υπηρεσίες και να είναι ευχαριστημένοι με το καθεστώς που επικρατεί.
Ακόμα χειρότερα οι απαντήσεις από ορισμένα στελέχη είναι ακόμη και χλευαστικές.
Αυτές είναι οι απαντήσεις από κάποιους που γυρίζουν στο σπίτι το μεσημέρι και ξεκουράζονται, στους στρατιώτες που η ρουτίνα τους είναι ένας φαύλος κύκλος υπηρεσία-αγγαρεία-πόστο και πάλι από την αρχή για πολλές ημέρες.
Αυτά σε συνδυασμό με μία τυπικότητα-εμμονή.
Η αγγαρεία έχει γίνει βασικό πόστο για κάποιους.
Τα στελέχη στην πλειοψηφία τους νοιάζονται αν είναι μαζεμένα τα φύλλα στο στρατόπεδο και όχι για τον είναι λειτουργικές οι εγκαταστάσεις, την ώρα που οι τουαλέτες σε πολλά στρατόπεδα βρίσκονται σε μαύρα χάλια.
Το πάτωμα να είναι καθαρό στο θάλαμο και δεν πειράζει αν οι σοβάδες πέφτουν. Στρατιώτες μετατρέπονται σε συντηρητές στρατοπέδων ερειπίων με αντάλλαγμα αν είναι και καλά παιδιά 2 με 3 μέρες άδειας.
Στους στρατιώτες παρουσιάζονται σε αυτή την κατάσταση και ποινολόγια που προβλέπουν τις μέρες φυλάκισης που αντιστοιχούν σε κάθε ατασθαλία τους.
Την είδα ώρα που τα περισσότερα στελέχη ανησυχούν αν για τις 2-3 υπηρεσίες χάσουν τις απαλλαγές που αντιστοιχούν σε αυτές.
Την ίδια ώρα που οι στρατιώτες δεν ξέρουν και δεν διανοούνται την έννοια της απαλλαγής ενώ κάνουν 26 με 27 υπηρεσίες το μήνα.
Η δικιά τους ανταμοιβή είναι οι αγγαρείες και οι απειλές για φυλάκιση.
Με τη λογική η δουλεία να βγει και να πάω σπίτι να ξεκουραστώ και να κάνω καριέρα στην πλάτη του φαντάρου πορεύεται η πλειοψηφία των στελεχών και κυρίως των ανωτέρων.
Και όποιος δεν αντέξει;
ΑΝΑΒΟΛΗ, απαντάνε, είναι η γραμμή!
Με αυτή λοιπόν τη λογική και χωρίς ψυχολόγο στο Καστελόριζο ο συνάδελφος δεν πήρε Αναβολή, ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ.
Και εδώ κάπου δεν καταλαβαίνουμε πως οι καραβανάδες κοιμούνται ήσυχα τα βράδια.
Δεν είμαστε οι Αναλώσιμοι, σε Ειρήνη και Πόλεμο, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών τους και του Μεγαλοιδεατισμού τους, του ΝΑΤΟ και του Ευρωστρατού.
Να αδειάσουν τώρα οι μεγάλες πόλεις από τα βύσματα που λιμνάζουν εκεί.
Να κάνουν όλοι οι οπλίτες αντίστοιχα υπηρεσίες.
Να μειωθούν και να ανακατανεμηθούν ορθολογικά οι υπηρεσίες.
Εμείς απαιτούμε να δοθούν λύσεις τώρα.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!
Συνάδελφοι του αδικοχαμένου 22χρονου παλικαριού που μοιραζόμασταν την χακί καθημερινότητα…
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Πηγή
agonaskritis.gr


Ο φαντάρος Ε.Τ. ήταν 22 ετών, καταγόταν από το Ηράκλειο Κρήτης και υπηρετούσε για 3,5 μήνες στη ΔΑΝ Μεγίστης. Ο στρατιώτης είχε παρουσιαστεί με την 2018 Β/ ΕΣΣΟ και είχε τοποθετηθεί στο Καστελόριζο.
Περίπου στις 08:40 αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα ενώ έκανε σκοπιά. Επιμέλεια: panos Thrakiotis Στηρίξτε μας με ένα Like! *Η αναδημοσίευση περιεχομένου του TV thrakiotis επιτρέπεται με μοναδική προϋπόθεση την αναφορά της πηγής. Ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Featured News

Facebook

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Follow by Email

About Me

author.
Learn More →