ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑ Ο ΓΚΑΤΣΙΟΥΔΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ !!

Η θέληση του προπονητή ανέδειξε το ιδιοκτησιακό πρόβλημα στο στάδιο και το κλειστό γυμναστήριο της πόλης .
Αν και το τοπίο ξεκαθάρισε, εντούτοις συναντά εμπόδια. 
Ο Κώστας Γκατσιούδης είναι ο μεγαλύτερος ακοντιστής όλων των εποχών που γέννησε αυτός ο τόπος.
Παγκόσμιος πρωταθλητής , ολυμπιονίκης ,παγκόσμιος ρέκορντμαν.Οι επιδόσεις  του , τόσα χρόνια μετά  το αντίο του από την ενεργό δράση,παραμένουν στο τοπ 10 του κόσμου.


      Ο Θρακιώτης πρωταθλητής μας  με καταγωγή από το Διδυμότειχο, όπως διαβάζουμε στη sportday ,εδώ και έναν  ολόκληρο χρόνο εξέφρασε το ενδιαφέρον και προσπάθησε να δημιουργήσει ένα τμήμα στίβου στο Διδυμότειχο προκριμένου οι νέοι να μαθαίνουν την τέχνη των ρίψεων και ειδικά του ακοντίου.
Αντί σύσσωμες οι αρχές ,το κράτος ,ο δήμος να κάνουν τα πάντα για να ξεκινήσει ο Γκατσιούδης αυτό που οραματίζεται, μάλλον εμπόδια του βάζουν.
Τυπικά το πρόβλημα ήταν το μπλεγμένο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Εθνικού σταδίου , που δεν άφηνε τις υπηρεσίες να κάνουν το πιο απλό,όπως την τοποθέτηση ταρτάν.
Αλλά και αυτό φαίνεται ότι λύνεται, αφού η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού απάντησε στο δήμο Διδυμοτείχου πως δεδομένου ότι ο χώρος που κατασκευάστηκε το στάδιο είναι δημοτικός και με βάση μια σειρά νόμων και υπουργικών αποφάσεων λειτουργεί ως δημοτικό νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου,συνεπώς είναι "Δημοτικό Στάδιο".
Ομοίως και το κλειστό γυμναστήριο "Κώστας Γκατσιούδης" ανήκει στον δήμο ,αφού παρά την απόφασή του να παραχωρηθεί  στη  Γενική Γραμματεία Αθλητισμού,η παραχώρηση αυτή δεν έγινε δεκτή από κανέναν υφυπουργό Αθλητισμού.
Το μόνο θετικό, είναι όπως μάθαμε ότι το γήπεδο του Διδυμοτείχου ανήκει στον δήμο και όχι στην Γ.Γ.Αθλητισμού.
Όμως όπως μας λέει και ο Κώστας Γκατσιούδης:"Πότε συναντάμε το ένα πρόβλημα,πότε το άλλο, η χρήση του γηπέδου έχει παραχωρηθεί σε ένα ίδρυμα και στο τέλος βλέπω τίποτε να μην γίνεται.."

               

Επιμέλεια: panos Thrakiotis Στηρίξτε μας με ένα Like! *Η αναδημοσίευση περιεχομένου του TV thrakiotis επιτρέπεται με μοναδική προϋπόθεση την αναφορά της πηγής. Ευχαριστούμε!
Κοινή χρήση:  

Σχόλια