ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑΣ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ ΦΥΛΑΚΤΟΥ

Από το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου  και ώρα 12.00 θα
πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Κέντρου Οικοτεχνίας Χειροτεχνίας Φυλακτού. 
Το κέντρο θα λειτουργεί υπό την διεύθυνση του Μουσείου Τέχνης Μεταξιού.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στο κτήριο του Κέντρου Οικοτεχνίας στην κεντρική πλατεία του Φυλακτού Έβρου από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως ,Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ. Άνθιμο

 Στόχος και σκοπός του είναι να διασώσει την παραδοσιακή υφαντική τέχνη του Έβρου δημιουργώντας τμήματα εκμάθησης της παραδοσιακής υφαντικής τέχνης . Αναζητώντας συνεργασίες στα πλαίσια της διάσωσης της υφαντικής όραμα μας να ιδρυθεί και να λειτουργήσει σε συνεργασία ένα πανελλήνιο δίκτυο υφαντικής τέχνης έτσι ώστε να καταγραφούν οι τεχνικές και τα μοτίβα της ελληνικής υφαντικής τέχνης.

Θα θέλαμε την συνεργασία με όλους τους φορείς της περιοχής του Έβρου έτσι ώστε να καταγράψουμε και να διασώσουμε την μοναδική κληρονομιά των προγόνων μας και να την αναδείξουμε στην νέα εποχή.
Μοναδικές παραδοσιακές τεχνικές στην υφαντική  την βαφική και την τυποβαφική  που εφαρμόστηκαν στην περιοχή προσδοκούμε να ξαναζωντανέψουν και μέσα από αυτές νέοι άνθρωποι να βρούνε επαγγελματικές διεξόδους .

Επιμέλεια: panos Thrakiotis *Η αναδημοσίευση περιεχομένου του tvthrakiotis επιτρέπεται με μοναδική προϋπόθεση την αναφορά της πηγής. Ευχαριστούμε!
Κοινή χρήση:  

Σχόλια