ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ Κ-14 Κ-16 ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018-19




Στα Πρωταθλήματα Κ-14 επιτρέπονται, έως και επτά (7) αλλαγές, οι οποίες θα πραγματοποιούνται σε τρεις (3) διακοπές του αγώνα, ενώ στα Πρωταθλήματα Κ-16 επιτρέπονται έως και πέντε (5) αλλαγές, οι οποίες θα πραγματοποιούνται σε τρεις (3) διακοπές του αγώνα

Τα πρωταθλήματα των Κ-14 & Κ-16 στην 1η Φάση τους θα διεξαχθούν σε ομίλους.
Οι όμιλοι συγκροτήθηκαν με γεωγραφικά κριτήρια από την επιτροπή και θα είναι δώδεκα των τεσσάρων (4) ομάδων και ένας (1) των πέντε (5)
ομάδων ως εξής:

1ος όμιλος: Έβρος, Θράκη, Καβάλα, Ξάνθη,
2ος όμιλος: Δράμα, Κιλκίς, Σέρρες, Χαλκιδική,
3ος όμιλος: Ημαθία, Μακεδονία, Πέλλα, Πιερία,
4ος όμιλος: Ήπειρος, Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα,
5ος όμιλος: Άρτα, Θεσπρωτία, Κέρκυρα, Πρέβεζα – Λευκάδα,
6ος όμιλος: Γρεβενά, Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα,
7ος όμιλος: Εύβοια, Ευρυτανία, Θεσσαλία, Φθιώτιδα,
8ος όμιλος: Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Βοιωτία. Φωκίδα,
9ος όμιλος: Ζάκυνθος, Ηλεία, Κεφαλλήνια – Ιθάκη, Μεσσηνία,
10ος όμιλος: Αργολίδα, Αρκαδία, Κόρινθος, Λακωνία,
11ος όμιλος: Αθήνα, Ανατολική Αττική, Δυτική Αττική, Πειραιάς,
12ος όμιλος: Ηράκλειο, Λασίθι, Ρέθυμνο, Χανιά,
13ος όμιλος: Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Λέσβος, Σάμος, Χίος.

Οι αγώνες της 1ης Φάσης για κάθε όμιλο θα προκύψουν από κλήρωση που θα διενεργηθεί. 
Θα είναι διπλοί για τους δώδεκα (12) ομίλους, και μονοί για τον 13ο όμιλο (Νήσων), όπου θα διεξαχθούν υπό μορφή τουρνουά.

Στη 2η Φάση θα προκριθούν οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου σύνολο είκοσι έξι
(26) ομάδες.  Οι είκοσι έξι (26) ομάδες που θα προκριθούν στην 2 η Φάση θα χωριστούν σε
δύο ζώνες Βορράς και Νότος με γεωγραφικά κριτήρια ως εξής: Η ζώνη του Βορρά θα περιλαμβάνει τους 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο και 6ο ομίλους, ενώ η ζώνη το Νότου θα περιλαμβάνει τους 7ο, 8ο, 9ο,10ο και 11ο ομίλους. Οι δύο ομάδες που θα έχουν προκριθεί από την 1η Φάση στους 12ο και 13ο ομίλους, θα προκριθούν στη 3η Φάση της διοργάνωσης άνευ αγώνων.

Επίσης άνευ αγώνων θα προκριθούν στη 3η Φάση δύο (2) ομάδες από έναν όμιλο που θα προκύψουν στη διαδικασία της κλήρωσης, βάζοντας στην κληρωτίδα και τους 11 ομίλους για να εξαιρεθεί ένας. Οι υπόλοιπες είκοσι ομάδες (20) θα αγωνιστούν μεταξύ τους μετά από κλήρωση, σε μονούς αγώνες και γηπεδούχες θα είναι οι ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στον όμιλο τους. Οι ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στον όμιλο τους στην 1η Φάση δεν θα κληρωθούν να αγωνιστούν με τον δεύτερο του ιδίου ομίλου.

Στην 3η Φάση θα προκριθούν οι δέκα (10) νικήτριες ομάδες από την 2η Φάση και οι έξι (6) ομάδες που προκρίθηκαν άνευ αγώνων. Σύνολο δεκαέξι (16) ομάδες. Οι δεκαέξι (16) ομάδες που θα προκύψουν στην 3η Φάση, θα αγωνιστούν σε μονούς αγώνες, σε ουδέτερα γήπεδα, μετά από κλήρωση που θα διενεργηθεί, με γεωγραφικά κριτήρια (Βορράς & Νότος), εφόσον αυτό είναι εφικτό, άλλως θα αποφασίσει η αρμόδια Επιτροπή.

Οι οκτώ (8) ομάδες που θα προκύψουν στην 4η Φάση, θα αγωνιστούν σε μονούς αγώνες, σε ουδέτερα γήπεδα, μετά από κλήρωση που θα διενεργηθεί, με γεωγραφικά κριτήρια (Βορράς & Νότος), εφόσον αυτό είναι εφικτό, άλλως
θα αποφασίσει η αρμόδια Επιτροπή.

Στην 5η Φάση οι αγώνες θα διεξαχθούν υπό μορφή τουρνουά. Οι τέσσερις (4) νικήτριες ομάδες της 4
ης Φάσης, θα συγκεντρωθούν σε Ε.Π.Σ. η οποία θα οριστεί από την Επιτροπή και θα διεξαχθούν όλοι οι αγώνες, (ημιτελικός & τελικός) κάθε πρωταθλήματος, καθώς και οι αγώνες για την 3η & 4η θέση (μικροί τελικοί) αντίστοιχα.


Επιμέλεια: panos Thrakiotis *Η αναδημοσίευση περιεχομένου του tvthrakiotis επιτρέπεται με μοναδική προϋπόθεση την αναφορά της πηγής. Ευχαριστούμε!
Κοινή χρήση:  

Σχόλια