ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΦΛΙΟΥ ΣΚΑΡΚΑΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Την ανεξαρτητοποίηση από την παράταξη "ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ" του Δημάρχου Σουφλίου Βαγγέλη Πουλιλιού  και την παραίτηση του από τα καθήκοντά του ανακοίνωσε σήμερα  Τρίτη  11-12-2018 ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ορφέα, Παναγιώτης Σκαρκάλας.
Ο κ. Σκαρκάλας στην επιστολή της παραίτησής του από τη θέση του αντιδημάρχου, και την ανεξαρτητοποίησής του από την παράταξη "Νέα Πορεία", επικαλείται  την απαξίωση  του Δημοτικού Συμβουλίου την αδιαφάνεια, την  απαξίωση της δημοτικής ομάδας αλλά και μη τήρηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων.

Με την παρακάτω δήλωση αναλύει τους λόγους που ανεξαρτητοποιείται ο Αντιδήμαρχος Ορφέα του Δήμου Σουφλίου, κ. Παναγιώτης Σκαρκάλας

  Κε Δήμαρχε, Επειδή, ο τρόπος λειτουργίας του Δήμου, η έλλειψη επικοινωνίας και ουσιαστικής συνεργασίας που υπάρχει μέχρι και σήμερα, εδώ και αρκετό καιρό, με τη σημερινή Δημοτική Αρχή, καθώς και οι αρχές μου, ότι η συμμετοχή μου στα κοινά, έχει ως μοναδικό σκοπό την ανιδιοτελή προσφορά μου, στους συνδημότες μου και όχι, να μου δοθεί η ευκαιρία, να βολευτώ στη διακοσμητική θέση του Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας του Ορφέα. Επειδή, η παρούσα Δημοτική Αρχή είναι εγκλωβισμένη σε στενή ηγετική ομάδα που λειτουργεί, ως ένα κλειστό Διευθυντήριο, με αποτέλεσμα η Δημοτική Ομάδα να έχει απαξιωθεί και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να καλούνται απλά ως διακοσμητικά στοιχεία, να επικυρώνουν με την ψήφο τους, ειλημμένες αποφάσεις. 
Επειδή, βασικές αρχές και προεκλογικές δεσμεύσεις δεν έχουν τηρηθεί από τη Δημοτική μας Αρχή και η διαφάνεια, η αποκέντρωση, η ίση αντιμετώπιση των επαγγελματιών του Δήμου μας και η αντιμετώπιση της καθημερινότητας εξακολουθούν να είναι ακόμη ζητούμενα, αδυνατώντας η Δημοτική μας Αρχή να αντιληφθεί την δημογραφική, οικονομική και κοινωνική κατάρρευση αυτού του τόπου. 
Επειδή, η συνείδηση και το ήθος μου, δεν μου επιτρέπουν να στηρίζω αποφάσεις οι οποίες έχουν στεγνή διαχειριστική αντίληψη, χωρίς ουσιαστικές και αποφασιστικές λύσεις για σημαντικά προβλήματα του Δήμου μας. 
Αισθάνομαι επιβεβλημένα να διαχωρίσω τη θέση μου, από παρόμοιες πρακτικές, υποβάλλοντας, την παραίτησή μου από Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ορφέα, να αποχωρήσω αξιοπρεπώς όπως από τη Δημοτική Παράταξη "Νέα Πορεία" και να συνεχίσω να αγωνίζομαι από τη θέση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου, για το καλό του τόπου και τα συμφέροντα των δημοτών μου, παραμένοντας μάχιμος και ενεργός και στο μέλλον.
 Από τη θέση του αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Ορφέα που υπηρέτησα μέχρι και σήμερα αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω, τα εκλεγμένα τοπικά συμβούλια της Δημοτικής Ενότητας Ορφέα, χωρίς καμία αρμοδιότητα, τους τοπικούς φορείς, το προσωπικό του Δήμου Σουφλίου, για την άριστη συνεργασία που είχαμε στην από κοινού προσπάθεια, για την επίλυση των προβλημάτων.



 Επιμέλεια: panos Thrakiotis *Η αναδημοσίευση περιεχομένου του tvthrakiotis επιτρέπεται με μοναδική προϋπόθεση την αναφορά της πηγής. Ευχαριστούμε!
Κοινή χρήση:  

Σχόλια