Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΑ ΕΤΟΙΜΑ ΣΤΟΥΣ -15 ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Σε κλοιό κακοκαιρίας, με κύρια χαρακτηριστικά το τσουχτερό κρύο, τα χιόνια, τις καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη, βρίσκεται η χώρα.
Στον Έβρο οι Αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ενώ οι προετοιμασίες για την κακοκαιρία βρίσκονται σε εξέλιξη.

" Έχουμε ενημέρωση εδώ και 2 μέρες και έχουμε όλα τα εκχιονιστικά έτοιμα.
Αν χρειαστεί θα τα βγάλουμε όλα έξω. Έχουμε λιγότερες συμβάσεις φέτος, αλλά αν χρειαστεί θα βγάλουμε κι άλλους , επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Βενετίδης Κώστας,  σημειώνει ότι αν και αναμένεται χιονόπτωση, αυτό που ανησυχεί τις Αρχές είναι ο παγετός.
Θα έχουμε πολύ παγωνιά, με προβληματίζει ο παγετός ειδικά στους δρόμους. Θα ρίξουμε αλάτι για να προλάβουμε τα χειρότερα, αλλά μου έχουν στείλει ενημέρωση μέχρι και για -15 Βαθμούς την Κυριακή.
Εάν χρειαστούν αλυσίδες θα ενημερώσουμε τον κόσμο, αλλά κι αυτοί θα πρέπει να ενημερώνουν εμάς και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καταλήγει ο Αντιπεριφερειάρχης".
 Να σημειωθεί ότι στο Ανατολικό Αιγαίο και το Θρακικό Πέλαγος υπάρχει πρόβλεψη μέχρι και για 9 Μποφόρ.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού.
Ειδικότερα, σε περιοχές όπου εκδηλώνονται ή προβλέπεται εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:
Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:
– να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου,
– να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες,
– να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας, επιλέγοντας τους κεντρικούς δρόμους,
– να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού)
– να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν,
– να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Αν μετακινούνται πεζή, να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα, αντί για ένα βαρύ ρούχο, και να φορούν κατάλληλα παπούτσια, ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.
Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων (καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι):
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.


Διαβάστηκε free website counter

 Επιμέλεια: panos Thrakiotis *Η αναδημοσίευση περιεχομένου του tvthrakiotis επιτρέπεται με μοναδική προϋπόθεση την αναφορά της πηγής. Ευχαριστούμε!
Κοινή χρήση:  

Σχόλια