Headlines

Comments

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΤΟ G-Weekend!

Από τις φάτσες των ελληνικών γηπέδων που δύσκολα ξεχνάς! Ο Μανώλης Σιώπης σταμάτησε για λίγο το τρέξιμο σε κάθε σημείο του αγωνιστικού χώρου, κατέβηκε από τα κάγκελα του «Κλ. Βικελίδης» και μίλησε  για όλα στο G-Weekend!
 Επιμέλεια: Βασίλης Βλαχόπουλος

Η καταγωγή του είναι από το Τυχερό Έβρου.
Ο Σιώπης γεννήθηκε για να γίνει ποδοσφαιριστής, γιατί ερωτεύτηκε την μπάλα από τότε που ήταν μικρός, αλλά και… κοντός. 
Αυτό ήταν το παρατσούκλι του από τα μαθητικά χρόνια του. Το χαμηλό ύψος του ήταν και η περηφάνια του. 
Ουδέποτε ένιωσε κόμπλεξ, ίσα-ίσα που το απολάμβανε. Κι όταν μια μέρα μια δασκάλα προσπάθησε να (του) αλλάξει τις ισορροπίες, αυτός έβαλε τα κλάματα. «Στο σχολείο με φωνάζανε κοντό. Δεν ένιωθα άσχημα, πάντα συμμετείχα στις παρελάσεις και είχα συνηθίσει  στην τελευταία σειρά. Όταν ήμουν στην έκτη δημοτικού, έκανα πρόβες με τα παιδιά που ήταν στην τρίτη. 
Η δασκάλα μ’ έβαλε μπροστά κι ένιωθα άβολα. Έβαλα τα κλάματα, πήδησα τα κάγκελα κι έφυγα από το σχολείο. Μου άρεσε που ήμουν στην τελευταία σειρά, το διασκέδαζα», είπε. 

 Το Τυχερό Έβρου είναι μία από τις πολλές άγονες ζώνες της ελληνικής οικονομίας, απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από την Αλεξανδρούπολη και η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων είναι αγρότες. Ασχολούνται με την παραγωγή βαμβακιού, ηλίανθου και σιταριού.
 Συνολικά ο Έβρος μαστίζεται από ανεργία. Ακόμη και στα λεγόμενα «παραγωγικά» χρόνια της ελληνικής οικονομίας, αυτή του Έβρου δε σημείωσε έντονη άνθιση. Ο πατέρας του Σιώπη είναι αγρότης και η καθημερινότητα ήταν μια αδιάκοπη μάχη για την παροχή των απολύτως αναγκαίων στον νυν ποδοσφαιριστή του Άρη και στα αδέρφια του. 
Τα υλικά αγαθά ήταν περιορισμένα σε σχέσης με τις ανέσεις άλλων παιδιά. Ωστόσο, η αγάπη περίσσευε. «Εισέπραξα πολύ αγάπη κι ας ήταν πολύ δύσκολα τα παιδικά μου χρόνια. Ζούσαμε σ’ ένα σπίτι, μια πενταμελής οικογένεια με τον παππού και τη γιαγιά. Τα αδέρφια μου είναι μικρότερα και είναι δίδυμα. Ο αδερφός μου είναι στη Δράμα και η αδερφή μου σπουδάζει. Το σπίτι ήταν μικρό, είχε εξωτερική τουαλέτα, κοιμόμασταν σ’ ένα διπλό κρεβάτι κι όταν έβρεχε στο κουζινάκι. Ο πατέρας μου ήταν αγρότης, κάθε μέρα έδινε τη δική του μάχη για να μας φέρει τα βασικά και στεναχωριόταν που δεν μπορούσε να μας προσφέρει αυτά που ήθελε. Νιώθω ευλογημένος όμως γιατί εισέπραξα πολύ αγάπη από τη μητέρα μου και τον πατέρα μου»,

Περισσότερα στο G-Weekend 

panos Thrakiotis *Η αναδημοσίευση περιεχομένου του tvthrakiotis επιτρέπεται με μοναδική προϋπόθεση την αναφορά της πηγής. Ευχαριστούμε!

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © TVthrakiotiS. Designed by