Ταεκβοντό, πως γίνεται η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες «ΤΟΚΙΟ 2020»



Στους Ολυμπιακούς Αγώνες Ταεκβοντό η κάθε Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή (η κάθε Χώρα) μπορεί να επιτύχει κατ' ανώτατο όριο να εισαγάγει 4 άνδρες και 4 γυναίκες και με μέγιστο αριθμό (1) αθλητή ανά κατηγορία βάρους.

           - Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με 2 τρόπους: 

  • Με την Ολυμπιακή κατάταξη της WT και WT Grand Slam Champions Series. 
  • Με την Ηπειρωτική Ολυμπιακή Πρόκριση.

1.(ι)- Με την Ολυμπιακή κατάταξη της WT.

Συνολικά 40 αθλητές (20 άνδρες και 20 γυναίκες) θα είναι κατάλληλοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω της Ολυμπιακής Κατάταξης WT.
Οι κορυφαίοι πέντε (5) αθλητές που κατατάσσονται σε κάθε κατηγορία βάρους στην WT Olympic Ranking η οποία αντανακλά το αποτέλεσμα μέχρι τον τελικό του Grand Prix τον Δεκέμβριο του 2019 θα κερδίσουν από μία ποσόστωση ο καθένας για την Εθνική τους Ομοσπονδία.

Σε περίπτωση ισοπαλίας στον αριθμό των Ολυμπιακών Σημείων Κατάταξης WT μεταξύ των προκριματικών, ο αθλητής ο οποίος κέρδισε τα σημεία κατάταξης στα υψηλότερα βαθμολογημένα γεγονότα θα λάβει τον βαθμό της ποσόστωσης.

Η ιεραρχία των βαθμών παρουσιάζεται παρακάτω:

Κατηγορία
Βαθμοί
Αγώνες


G
20
Ολυμπιακούς Αγώνες

12
Παγκόσμιο Taekwondo

8
τελικό GP


 4
Σειρές GP, Continental Championships (κύκλος 2 ετώνκαι Continental Multi-sport Παιχνίδια (κύκλος 4 ετών)


2
Universiade, CISM World Games & WT G2 Ανοιχτά πρωταθλήματα



1
Ανοιχτά τουρνουά WT G1, παιχνίδια πολλαπλών αθλημάτων εκτός των ηπειρωτικών multigames με κύκλο 4 ετών, παγκόσμια στρατιωτικά πρωταθλήματα

1(ιι).-Σειρά WT Grand Slam Champions: 

Συνολικά 8 αθλητές (4 άνδρες και 4 γυναίκες) θα είναι κατάλληλοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες με τη σειρά WT Grand Slam Champions.
Ο αθλητής με την υψηλότερη βαθμολογία σε κάθε κατηγορία βάρους στην WT Grand Slam Champions Series μετά τη σειρά του Grand Slam Champions τον Δεκέμβριο του 2019 κερδίζει μία (1) θέση ποσόστωσης για την δική του Εθνική Ομοσπονδία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας του αριθμού των σημείων αξίωσης μεταξύ των προκριματικών, ο αθλητής
ο οποίος συμμετείχε σε περισσότερα τουρνουά του Taekwondo Grand Slam Champions θα λάβει την ποσόστωση.


2.-Προκριματικά μέσω Ηπειρωτικών τουρνουά.

Συνολικά 72 αθλητές (36 άνδρες και 36 γυναίκες) θα είναι κατάλληλοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω των πέντε (5) τουρνουά Continental Qualification.
Μόνο οι NOC (Εθνική Ομοσπονδία) που έχουν πιστοποιήσει λιγότερους από δύο (2) αθλητές ανά φύλο μέσω της WT Ολυμπιακής Κατάταξης ή την WT Grand Slam Champions Series μπορούν να συμμετάσχουν στα Ηπειρωτικά Τουρνουά.

Εάν μια NOC (Εθνική Ομοσπονδία) έχει χαρακτηρίσει δύο (2) (ή περισσότερους) άνδρες και δύο (2) (ή περισσότερες) γυναίκες με την Ολυμπιακή Κατάταξη WT ή την WT Grand Slam Champions Series, δεν μπορεί να συμμετάσχει στο Ηπειρωτικό Τουρνουά Προκριματικών εκτός εάν παραιτηθεί από τις θέσεις ποσοστώσεων που έχουν ληφθεί μέσω της Ολυμπιακή Κατάταξη WT ή της WT Grand Slam Champions Series στο αντίστοιχο φύλο.

Europe 16 θέσεις 2 αθλητές ανά κατηγορία βάρους.
24-25 Απριλίου 2020, στο Μιλάνο.

3.- Η NOC (Εθνική Ομοσπονδία) της χώρας υποδοχής μπορεί να επιλέξει τον μέγιστο αριθμό θέσεων ποσοστώσεων μέσω της Ολυμπιακής Κατάταξης WT, ή WT Grand Slam Champions σειρά όπως και οι άλλες NOC. 

Η χώρα υποδοχής λαμβάνει οπωσδήποτε τέσσερις (4) συνολικά  θέσεις ποσοστώσεων.


*Η αναδημοσίευση περιεχομένου του tvthrakiotis επιτρέπεται με μοναδική προϋπόθεση την αναφορά της πηγής. Ευχαριστούμε!
Κοινή χρήση:  

Σχόλια