Headlines

Comments

ΟΙ 18 ΤΗΣ ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Γ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Μαΐου 31, 2020

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής η Γενική Συνέλευση της ΑΕ Διδυμοτείχου με την παρουσία του δήμαρχου Διδυμοτείχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου , η ομάδα   θα λάβει μέρος τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

Με το πέρας της Γενικής συνέλευσης της ομάδας μας και την ολοκλήρωση των διαδικασιών το νέο Δ.Σ της ομάδας μας απαρτίζεται από τους παρακάτω:
Κολιουμπας Αθανάσιος,
Καραντουμανης Απόστολος,
Μανουσιάδης Ευάγγελος,
Σωτηρούδης Πασχάλης,
Γκιντίδης Παναγιώτης,
Μπετζέκας Ζήσης,
Γκουντινούδης Δρόσος,
 Γκίκας Γεώργιος,
Χαριαμπόλης Κώστας,
Γκογκάκης Αθανάσιος,
Γκογκάκης Αργυριος,
Κομπής Χρήστος,
Γαλάνης Κωνσταντίνος,
Γκιντίδης Ευστράτιος,
Τερτσούδης Δημήτρης,
 Καραμπασάκης Ελευθέριος,
Τολίδης Νικόλαος,
Θωμάς Παπατσακμάκης.
 Θα ακολουθήσει νεότερο αναλυτικό ανακοινωθέν με την κατανομή αξιωμάτων και λοιπές λεπτομέρειες.
 Ευχαριστούμε όλους τους φίλους της ομάδας για την παρουσία τους και τον δήμαρχο Κο Χατζηγιανογλου για το ειλικρινές ενδιαφέρον του.

Παραίτηση Σκίνδρη από την Επιτροπή Αγώνα για την Νοσηλευτική Διδυμοτείχου!!

Μαΐου 31, 2020
Παραίτηση βόμβα δήλωσε πριν λίγο ο επικεφαλής της παράταξης "Νέο Ξεκίνημα" κ.Σκίνδρης Θεόδωρος όσον αφορά την επιτροπή αγώνα για την Νοσηλευτική.
Μια παραίτηση φυσικά που θα συζητηθεί έντονα στην πόλη του Διδυμοτείχου.
Όπως μας δήλωσε πριν λίγο ο ίδιος τηλεφωνικά, είπε:
Λυπάμαι και βρίσκω τραγικό όταν ακούω από τον ίδιο τον βουλευτή της ΝΔ Δημοσχάκη Αναστάσιο που μετέχει, ώστε να σωθεί η σχολή να λέει ενώπιον της ίδιας της επιτροπής ότι γνώριζε πέντε μέρες νωρίτερα το αποτέλεσμα που θα είχε η υπόθεση της σχολής και ότι δεν το είπε σε κανέναν.
Και ερωτώ, ποιοι ήταν οι λόγοι να το κρατήσει κρυφό ,γιατί δεν ενήργησε μήπως προλάβει καταστάσεις, γιατί έστω δεν ενημέρωσε τον ίδιο τον Δήμαρχο ώστε να γνωρίζει ή στην τελική να το γνωρίζουν και οι άλλοι συνάδελφοί τους βουλευτές που μόλις το άκουσαν και αυτοί στην σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής έμειναν άναυδοι κοιτάζοντας ο ένας τον άλλον!!
Πως λοιπόν να εμπιστευθεί ο κάθε πολίτης αυτή την επιτροπή που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί μια ολόκληρη πόλη με στόχο την σωτηρία της σχολής.
Μήπως κάποιος ή κάποιοι γνωρίζουν και την τελική εξέλιξη του θέματος και δεν την λένε στους υπόλοιπους ή στους ίδιους τους πολίτες?
Αποφάσισα να παραιτηθώ μετά από αυτή την τραγική αποκάλυψη και να κάνω τον δικό μου αγώνα με τους φορείς και πολίτες που αγωνιούν και δεν έχουν μυστικά τέτοια σοβαρά που μεθαύριο μπορεί να βάλουν τον τόπο σε τραγικές καταστάσεις και γι άλλη μια φορά ταφόπλακα στο βόρειο Έβρο και στο ιστορικό Διδυμότειχο.
Δεν είμαι εκεί για να κρύβω η να παίζω διάφορα πολιτικά παιχνίδια σε ότι έχει να κάνει με το θέμα το τόσο σοβαρό και άκρως πλέον επικίνδυνο.
Θέλω όλους να τους βλέπω στα μάτια και να λέω τα πράγματα όπως έχουν ,το οφείλουμε σε εκείνους που μας τοποθετούν με την δύναμη των ψήφων τους και με την βεβαιότητα ότι θα αγωνιστούμε για αυτούς.
Δυστυχώς κάποιοι δεν θέλουν δεν μπορούν ή δεν τολμούν να λένε ή να ακούν αλήθειες.
Ο καθένας είναι υπεύθυνος για την πολιτική του στάση και πορεία.
Εύχομαι καλή τύχη στην επιτροπή αγώνα.
Εγώ συνεχίζω και θα συνεχίσω το δικό μου δύσκολο αλλά έντιμο αγώνα μαζί με τους πολίτες για να σώσουμε την Σχολή.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Μαΐου 31, 2020

Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι (Κυριακή 31 Μαΐου) η ευρεία σύσκεψη της "Επιτροπής Αγώνα για τη Νοσηλευτική" στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου, με θέμα τη χάραξη στρατηγικής και τον καθορισμό των επόμενων ενεργειών, για το κρίσιμο ζήτημα της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου.
Κατά τη σύσκεψη, αναλύθηκαν δεδομένα που αφορούν τη Νοσηλευτική Σχολή και οι πρόσφατες εξελίξεις . H επιτροπή συμφώνησε ότι θα πρέπει να προγραμματιστεί άμεσα επίσκεψη στην Υπουργό Παιδείας, με κύρια θέματα την:

▪️Άμεση αύξηση αριθμού εισακτέων
▪️Εύρυθμη λειτουργία για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021
▪️Επίσπευση διαδικασιών για ορισμό μόνιμων καθηγητών και μελών ΔΕΠ
▪️Άμεση προαγωγή του Παραρτήματος σε Tμήμα και η οριστική υπαγωγή σε Πανεπιστημιακό ίδρυμα, με ταυτόχρονη πρόταση για ίδρυση δεύτερου παρεμφερούς τμήματός στο Διδυμότειχο.


Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδος & Σουφλίου κ.Δαμασκηνός, οι βουλευτές Έβρου κ.κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμετζόπουλος, Σταύρος Κελέτσης και Αναστασία Γκαρά, ο Πρόεδρος Π.Ε.Δ. Α.Μ.Θ. κ. Μαυρίδης Βασίλειος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Α.Μ.Θ. κ. Κώστας Βενετίδης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Τοκαμάνης Χρήστος, Πατσουρίδης Παρασκευάς, Δημητρίου Κων/νος, Σκίνδρης Θεόδωρος και ο Καθηγητής της Νοσηλευτικής Δρ. Κων/νος Βαφειάδης, προεδρεύοντος του Δημάρχου Διδυμοτείχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου.





Η διοίκηση τους Παναθηναϊκού αποφάσισε να πορευτεί με άλλον προπονητή

Μαΐου 30, 2020
Μετά τις υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ της Super League ο Γιώργος Δώνης θα αποτελέσει παρελθόν από το «τριφύλλι».
Σύμφωνα με το Gazzetta.gr o Γιάννης Αλαφούζος ενημέρωσε με προσωπική επιστολή τον Γιώργο Δώνη για την ολοκλήρωση της συνεργασίας τους μετά το τέλος των πλέι οφ, ρίχνοντας τίτλους τέλους με τον Έλληνα τεχνικό.
Ο Γιώργος Δώνης είχε για ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με τους «πράσινους», ωστόσο η διοίκηση τους Παναθηναϊκού αποφάσισε να πορευτεί με άλλον προπονητή τη νέα σεζόν.

Οι δουλέµποροι διαφηµίζουν τα δροµολόγια στο Facebook

Μαΐου 30, 2020

Οι δουλέµποροι διαφηµίζουν τα δροµολόγια στο Facebook, σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το «Εθνος της Κυριακής»
Υπό τον φόβο ενός νέου κύµατος προσφύγων από την Τουρκία, συνολικά 1.050 αστυνοµικοί έχουν αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων στον Εβρο.
Οι διµοιρίες των ΜΑΤ θα χρησιµοποιηθούν ως «οµάδες κρούσης» στην περίπτωση που επιχειρηθεί µαζική διέλευση ατόµων, µε βασικό µέτρο αποτροπής τη χρήση χηµικών. 
O συναγερµός έχει σηµάνει στον Εβρο, όπου η ΕΛ.ΑΣ. και οι Ενοπλες ∆υνάµεις υψώνουν «ασπίδα» προστασίας των συνόρων, υπό τον φόβο υποκινούµενων µετακινήσεων µεταναστών κατά µήκος της ελληνοτουρκικής µεθορίου.
Οι ελληνικές Αρχές γνωρίζουν, όπως εξηγούν αρµόδιες πηγές στο «Εθνος της Κυριακής», ότι ο τουρκικός µηχανισµός που ενεργοποιήθηκε στις αρχές Μαρτίου για τη µαζική µεταφορά ανθρώπων από την ενδοχώρα στον Εβρο εξακολουθεί να υπάρχει.

 Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στο «Εθνος της Κυριακής»

Έτσι αποχαιρέτησε την σεζόν 2019-20 ο Άρδας Καστανεών

Μαΐου 30, 2020
Όπως κάθε χρόνο στο τέλος της αγωνιστικής σεζόν, έτσι και φέτος, έγινε χθες Παρασκευή 29 Μαΐου το αποχαιρετιστήριο μάζεμα παικτών, ποδοσφαιριστών και διοίκησης της ομάδας μας.
Ένα όμορφο απογευματινό πάρτι που...κράτησε έως καλά μεσάνυχτα, συνοδεία από ψητά κρέατα, τις...απαραίτητες μπύρες και τα κρασιά, υπό τους ήχους της μουσικής του dj Larry να δίνει μια πραγματικά ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση!
Σε οικεία τοποθεσία για όλους, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου μας και σε πολύ χαλαρό και οικογενειακό κλίμα βρέθηκε σύσσωμη η ομάδα που έφερε εις πέρας άλλη μια απαιτητική σεζόν που τερματίστηκε αρκετά νωρίτερα απ'τα συνηθισμένα μεν λόγω της πανδημίας, αλλά στην τελική να αφήνει μια γλυκιά θα λέγαμε γεύση στις τάξεις της ομάδας μας, μιας και η τελική βαθμολογία μας βρήκε στην 3ή θέση του πρωταθλήματος της Ά κατηγορίας του Έβρου.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συντέλεσαν ούτως ώστε να βγει εις πέρας κι αυτή η σεζόν. 

Τους χορηγούς μας που μας στήριξαν, τους ανθρώπους του χωριού και φυσικά τους φιλάθλους μας που στάθηκαν για άλλη μια χρονιά δίπλα στην ομάδα.
Τους ποδοσφαιριστές μας, και τους 27 που αποτέλεσαν το ρόστερ της σεζόν 2019-20, που έδειξαν συνέπεια και σεβασμό απέναντι στην ομάδα και κατέθεσαν τον καλύτερος τους εαυτό φορώντας την φανέλα του Άρδα.
Τον προπονητή μας κ. Γιώργο Ναλμπάντη για την πραγματικά εξαιρετική του δουλειά, τόσο για την αγωνιστική εξέλιξη της ομάδας μας όσο και για θέματα συμπεριφοράς και χαρακτήρα νικητή που κατάφερε να μεταδώσει στο σύνολο μας..
Και όλους αυτούς που έβαλαν το λιθαράκι τους, άλλος πιο μεγάλο, άλλος πιο μικρό στο να μπορούμε να λέμε μέχρι σήμερα..."70 χρόνια Άρδας, και συνεχίζουμε"
Η επόμενη μέρα, όπως σε όλους τους τομείς στη χώρα και στον κόσμο όλο, έτσι και στο ποδόσφαιρο (και...ένα παραπάνω στο ερασιτεχνικό) ξεκινάει με ομιχλώδες το τοπίο...
Παρόλα αυτά ο προγραμματισμός μας έχει γίνει. Και τη νέα σεζόν 2020-21 προπονητής μας θα είναι ο κ. Ναλμπάντης και οι αρχαιρεσίες διοικητικά ολοκληρώθηκαν προ δεκαπενθήμερου.
Ξεκάθαρη πρόθεση μας...να φτάσουμε τον Άρδα μας ακόμα ψηλότερα!
Ο Άρδας θα δυναμώσει και θα ενισχυθεί εκεί που πρέπει...Αλλά ο Άρδας θα πρέπει να υπάρχει και αύριο, και μεθαύριο, να έχει την διάρκεια και την συνέπεια που δείχνει όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό είναι το χρέος μας ως διοίκηση προς το ιστορικό μας σωματείο και φυσικά να προστατέψουμε αυτή την εικόνα που χτίσαμε με πολύ κόπο και ανιδιοτελή αγάπη.
Στο κατώφλι λοιπόν ίσως της πιο δύσκολης χρονιάς για τα ερασιτεχνικά σωματεία...θέλουμε να ευχηθούμε σε όλους τους παράγοντες των ομάδων καλό κουράγιο και καλή δύναμη. Στους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές να μείνουν ασφαλείς και υγιείς γιατί σίγουρα τους χρειάζεται πρώτα κάποιος άλλος περισσότερο κι έπειτα το ποδόσφαιρο... με την ευχή να μπορέσουμε να ξαναβρεθούμε τον Σεπτέμβριο στα γήπεδα και να κάνουμε αυτό που αγαπάμε και πάλι, σε όμορφα αγωνιστικά πλαίσια!
Να συγχαρούμε για άλλη μια φορά την Α.Ε. Διδυμοτείχου για την κατάκτηση του νταμπλ και την άνοδο στην Γ' Εθνική κατηγορία.
Να συγχαρούμε επίσης για την κατάκτηση των πρωταθλημάτων της Β' κατηγορίας στους 2 ομίλους και να καλοσωρίσουμε στην Ά Έβρου τις ομάδες του Ατρόμητου Ασπρονερίου και Ατρόμητου Άβαντα.
Τέλος, συγχαίρουμε την Ε.Π.Σ. Έβρου για την άψογη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων και του κυπέλλου Έβρου. Είμαστε βέβαιοι πως θα πράξει το καλύτερο για το κύρος και την αξιοπιστία και της νέας διοργάνωσης και φυσικά ευελπιστούμε σε ένα ακόμα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Αποχαιρετούν τη Γ εθνική όσες ομάδες υποβιβάστηκαν μαθηματικά προ κορονοϊού

Μαΐου 29, 2020
Εξελίξεις και μάλιστα σημαντικές προέκυψαν από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ σε ό,τι αφορά τη Γ’ Εθνική.
Κατά τη συνεδρίαση της ΕΕ συζητήθηκε το κομμάτι που αφορά για τους προβιβασμούς και τους υποβιβασμούς και οι πληροφορίες αναφέρουν πως βγήκε «λευκός καπνός».
Η λύση που προκρίθηκε και εντέλει εγκρίθηκε από την ΕΕ της ΕΠΟ είναι η εξής: Ανεβαίνουν και οι 8 πρωταθλητές των ομίλων, ενώ θα πέσουν οι μαθηματικά υποβιβασμένοι.
Για τους υποβιβασμούς περισσότερες λεπτομέρειες θα υπάρξουν στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ ώστε να είναι ξεκάθαρο το τοπίο.
Παράλληλα προκύπτει πως από την Ομοσπονδία προκρίνουν το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Nέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Β. Αλεξάνδρου και Απολλωνιάδος

Μαΐου 29, 2020

Αποσκοπώντας να θέσουμε στη διάθεση των πολιτών όσο το δυνατόν περισσότερους ελεύθερους χώρους και λαμβάνοντας υπόψη τις μεταβολές της κυκλοφορίας στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης που επέφερε το άνοιγμα της εμπορικής αγοράς και των καταστημάτων εστίασης,
με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμος Αλεξανδρούπολης ορίζονται νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Β. Αλεξάνδρου και Απολλωνιάδος και για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν οι έκτακτες συνθήκες λόγω του κινδύνου δημόσιας υγείας και συγκεκριμένα:
🔰Από αύριο Σάββατο 30.05.2020 και ώρα 20:00 έως την Δευτέρα 01.06.2020 και ώρα 01:00
και κάθε Σάββατο έως Δευτέρα τις ίδιες ώρες, έως τις 28/09/2020 ισχύει η πλήρης απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων (πεζοδρόμηση) στην οδό Β. Αλεξάνδρου και Απολλωνιάδος, από τον χώρο στάθμευσης «Φώτης Κοσμάς» έως και την οδό Κύπρου και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
🔰Με την ίδια απόφαση ισχύει η εφαρμογή ρύθμισης πεζοδρόμησης τις καθημερινές, από τη Δευτέρα 01.06.2020 έως και την Παρασκευή 25.09.2020 και ώρα 20:00 έως 01:00, κατ’ εφαρμογή της εθιμικής παράδοσης που ισχύει κάθε χρόνο.
🔰Κατά το χρόνο απαγόρευσης της κυκλοφορίας των ανωτέρω οδών, ισχύει ο Κανονισμός λειτουργίας πεζοδρόμων, όπως αυτός εγκρίθηκε με την υπ’ αριθ. 2086/21.07.2016 Απόφαση Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης (ΦΕΚ 2549Β/2016).


ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΖΗΤΟΥΝ "ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ" ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαΐου 29, 2020
Η Άγκυρα προαναγγέλλει νέα μεταναστευτική πίεση στον Έβρο κι η Αθήνα προχωρά σε επέκταση του φράκτη και ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων.
Στην τουρκική πλευρά, στρατοχωροφύλακες παρακολουθούν στενά τις εργασίες για την κατασκευή του φράκτη στο νότιο τμήμα του Έβρου.
Τα σημεία που θα τοποθετηθεί ο φράκτης έχουν οριοθετηθεί καθώς έχει τοποθετηθεί αγκαθωτό συρματόπλεγμα , ο φράκτης θα είναι ενισχυμένος ανάλογα με την μορφολογία του εδάφους.
Θα κατασκευαστεί σε τρία σημεία , στο Πέταλο 16χλμ, κτήμα Τσιρώζη 14 χλμ και Νεραϊδότοπο 2,5 χλμ.

Eπανέναρξη της Super League 2 και το μέλλον της Football League, μέσω πιθανής αναδιάρθρωσης

Μαΐου 29, 2020

Η επανέναρξη της Super League 2 και το μέλλον της Football League, μέσω πιθανής αναδιάρθρωσης, θα συζητηθούν την επόμενη εβδομάδα στα γραφεία της Ένωσης. 

Πρόσκληση για σύγκληση Διοικητικού Συμβουλίου για τη Super League 2
Σας καλούμε σε διοικητικό συμβούλιο, την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 και ώρα 14:00 στα γραφεία της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας (Θεμιστοκλέους 42, 4ος όροφος) με τα εξής θέματα:
1. Ενημέρωση για την συνάντηση με ΠΣΑΠ
2. Ενημέρωση σχετικά με την τηλεδιάσκεψη της Υγειονομικής Επιτροπής SL 2
3. Συζήτηση για ημερομηνία έναρξης Πρωταθλήματος SL 2
4. Συζήτηση σχετικά με πρόταση της FL για τροποποίηση της προκήρυξης του πρωταθλήματος της Football League
5. Συζήτηση σχετικά με την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων (σχετική εισήγηση ΠΑΕ Football League)
6. Διάφορα θέματα
Λόγω των μέτρων πρόληψης του Covid -19, παρακαλούνται όπως προσέλθει στη συνεδρίαση μόνο ο νόμιμος εκπρόσωπος της κάθε ΠΑΕ
Για τη Football League
Σας καλούμε σε σύσκεψη, την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020 και ώρα 14:00 στα γραφεία της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας (Θεμιστοκλέους 42, 4ος όροφος) με τα εξής θέματα:
1. Συζήτηση για εισήγηση στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας, θέματος περί τροποποίησης προκήρυξης πρωταθλήματος Football League αγωνιστικής περιόδου 2019-2020
2. Συζήτηση περί αναδιάρθρωσης πρωταθλήματος
3. Διάφορα θέματα
Λόγω των μέτρων πρόληψης του Covid -19, παρακαλούνται όπως προσέλθει στη συνεδρίαση μόνο ο νόμιμος εκπρόσωπος από κάθε ΠΑΕ.

Δημόσια Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας και Βουλευτές Ν. Έβρου

Μαΐου 28, 2020

Κύρια Υπουργέ κύριοι Βουλευτές για άλλη μια φορά διαπιστώνετε ότι βρισκόμαστε σε τεντωμένο σχοινί όσο αφορά την Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου και πάντα προσπαθούμε και αγωνιζομαστε για θέματα σοβαρά που δυστυχώς έχουν πάρει αποφάσεις επικίνδυνες κάποιοι που μόνο στο χάρτη γνωρίζουν το Διδυμότειχο.
Πρέπει άμεσα και με σαφήνεια να ξεκαθαριστεί το τι θέλει επιτέλους να κάνει η κυβέρνηση με το θέμα της σχολής.
Τι επιδιώκει να κρατήσει και να βοηθήσει το συγκεκριμένο ίδρυμα η να κλείσει και να βάλει ταφόπλακα στην περιοχή και στο ιστορικό Διδυμότειχο.
Θέλουμε ξεκάθαρες λύσεις όχι λόγια και μόνο λόγια περιμένοντας την υπογραφή των αρμόδιων που θα είναι ο ξαφνικός θάνατος όπως είχε συμβεί και με άλλες υπηρεσίες που έφυγαν από την πόλη.Οι πολίτες οι επιχειρηματίες οι αγρότες και όλες οι τάξεις του τόπου θα κάνουν τον αγώνα τους και θα απαιτήσουν εδώ και τώρα άμεση λύση.
Δεν πάει άλλο ο εμπαιγμός από όπου και αν κάποιοι τον θέτουν.
Ενωμένοι όλοι οι φορείς θα παλέψουμε με ότι μέσα μπορούμε ώστε να λήξει θετικά το μεγάλο αυτό το θέμα.
Κάτω τα χέρια από την Νοσηλευτική τέρμα στην μιζέρια του τόπου.

ΣΚΙΝΔΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΣ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ.

Π.Καλακίκος : Με τρία άτομα συντάξαμε μελέτες- οι άνθρωποι αυτοί εργάστηκαν μέρα και νύχτα και εξασφαλίστηκαν 5 εκατ. ευρώ

Μαΐου 28, 2020

Παναγιώτης Καλακίκος: "Με 3 υπαλλήλους , η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Σουφλίου… κατέθεσε μελέτες και εξασφαλίστηκαν 5 εκατ. ευρώ για τον ορεινό όγκο"

Ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος παραχώρησε συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Κολιό.

Κολιός :Όταν σημειώθηκαν οι καταστροφές από την θεομηνία στο δήμο Σουφλίου και ιδιαίτερα  στον ορεινό του όγκο τον μήνα Απρίλιο , άμεσα ανακηρύξατε την περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης  , ενεργήσατε πολύ γρήγορα και βεβαίως αυτή τη στιγμή έχουμε μια χρηματοδότηση αποκατάστασης όλων  των ζημιών περίπου 5 εκατομμυρίων  Ευρώ, είναι έτσι?

Καλακίκος :Έτσι είναι και ετοιμάζουμε και άλλες προτάσεις προκειμένου να έχουμε και την αντίστοιχη χρηματοδότηση εντός του οικισμού Σουφλίου και σε άλλες περιοχές, πολύ σωστά είπατε, τα έντονα καιρικά φαινόμενα είχαν παρουσιαστεί από τις 3-6 Απριλίου , βέβαια να σημειώσουμε , οι μελέτες αυτές θα έπρεπε να γίνουν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα , η τεχνική υπηρεσία του Δήμου που αποτελείτε από τρία (3) μόνο  άτομα δούλεψε μέρα νύχτα προκειμένου να δημιουργήσει ολοκληρωμένες μελέτες και μάλιστα πήραμε τα συγχαρητήρια που ένας μικρός δήμος είχε τέτοια τεκμηριωμένη πρόταση από το υπουργείο ανάπτυξης.

Κολιός: Δήμαρχε επιμένω λίγο σε αυτό , με τρία μόνο άτομα υλοποιήσατε αυτά τα τεχνικά δελτία και τα καταθέσατε για χρηματοδότηση .
Καλακίκος : Ακριβώς με τρία άτομα συντάξαμε μελέτες οι άνθρωποι αυτοί εργάστηκαν , δεν έφτανε μόνο ο δήμαρχος , σημαντικό ρόλο έπαιξε η τεχνική υπηρεσία και θα το λέμε, ξέχασαν την μέρα και την νύχτα και δούλεψαν συνεχώς και ακούραστα , βέβαια να σημειώσουμε την συμπαράσταση που είχαμε από την περιφέρεια αλλά και την απόφαση της κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις που διανύει η χώρα μας  με τόσα χρήματα τον ορεινό όγκο που είχε υποστεί σημαντικές ζημιές στο οδικό δίκτυο .
Εικοσιένα χιλιόμετρα ξηλώνονται και στρώνονται εκ νέου , ένα σημαντικό έργο για την περιοχή, εντός του Σουφλίου εξασφαλίσαμε  242 χιλιάδες ευρώ  και 240 χιλιάδες που έρχονται από το υπουργείο εσωτερικών σαν χρηματοδότηση.
Βεβαίως ο δήμος Σουφλίου έχει κάνει μια σειρά προτάσεων σε αντίστοιχα  μέτρα όπως είναι οι ενεργειακές αναβαθμίσεις , μέσα στο χρονικό διάστημα που αναλάβαμε υποβάλαμε τέσσερις προτάσεις ύψος 4άρων εκατομμυρίων ευρώ τώρα είναι στην αξιολόγηση και νομίζω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα, περιμένουμε 580 χιλιάδες για αθλητικές εγκαταστάσεις και είναι προς υπογραφή , είμαστε έτοιμοι να κατασκευάσουμε τις πλατείες (Σουφλί-Τυχερό)από το πρόγραμμα Leader από την προηγούμενη δημοτική αρχή.
Αυτό το έτος ο δήμος Σουφλίου θα έχει περίπου να εκτελέσει έργα ύψους 14, 15 εκατομμύρια ευρώ.
Είναι καιρός το Σουφλί να υποστηριχθεί και να πάρει μπροστά.
Όταν αναλάβαμε τονίσαμε , μπορεί ο δήμος να έχει προβλήματα να μην έχει φορολογική ενημερότητα από παλιές  δημοτικές επιχειρήσεις που υπήρχανε , αλλά σε έργα μεγάλα σε ΕΣΠΑ ή σε χρηματοδοτήσεις θα είμαστε από τους πρώτους δήμους που  θα εξασφαλίζουμε την αντίστοιχη χρηματοδότηση.



ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ - ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΒΡΟΥ

Μαΐου 28, 2020

Προεγγραφή σωματείων έως 5 Ιουνίου, κατάθεση δικαιολογητικών έως 30 Ιουνίου 2020

Μαΐου 27, 2020
Αθήνα, 26/05/2020 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γ.Γ.Α

Προεγγραφή έως 5 Ιουνίου, κατάθεση δικαιολογητικών έως 30 Ιουνίου 2020

Με εξαιρετική ανταπόκριση και αποδοχή εξελίσσεται, στις πρώτες επτά ημέρες λειτουργίας της ειδικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ (www.gga.gov.gr/mitroo), η προεγγραφή των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων όλης της χώρας, τα οποία διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, για τη δημιουργία του «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων».
Από την Τρίτη 18 Μαΐου (έως και χτες, Δευτέρα 24 Μαΐου) 1.307 Σωματεία, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, από όλες τις διοικητικές περιφέρειες της χώρας, εισήλθαν στην πλατφόρμα προεγγραφής αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων και ξεκίνησαν τις διαδικασίες υποβολής της αίτησης ένταξής τους στο «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων».
Τα σωματεία οφείλουν ως την 5η Ιουνίου 2020 να έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα προεγγραφής και να έχουν προβεί στη δημιουργία του σχετικού τους λογαριασμού, εισάγοντας τα βασικά στοιχεία (επωνυμία σωματείου, πρόεδρο και μέλη ΔΣ). Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης προεγγραφής τους ορίζεται η 30η Ιουνίου 2020, δεδομένου πως είναι χρονοβόρα η έκδοση ορισμένων δικαιολογητικών από τα Πρωτοδικεία και τις Περιφέρειες, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.
Επιπλέον, στον ιστότοπο της ΓΓΑ (www.gga.gov.gr/mitroo) δημιουργήθηκε και ειδική ενότητα «Συχνές ερωτήσεις – απαντήσεις» (https://gga.gov.gr/images/erotiseis_apantiseis.pdf) για την περαιτέρω διευκόλυνση των σωματείων στις διαδικασίες προεγγραφής τους.


Πηγή: Γ.Γ.Α.

Superleague :Σε δέκα μέρες μπαίνουν οι ομάδες κανονικά στα γήπεδα

Μαΐου 27, 2020

Η Superleague επιστρέφει κανονικά στα γήπεδα.
Η κυβέρνηση έδωσε το «ok» πριν λίγο στη Λίγκα και οι ομάδες σε δέκα μέρες μπαίνουν και πάλι στο γήπεδο, για να ολοκληρώσουν τη σεζόν.
 Το πρωτάθλημα θα αρχίσει και πάλι το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου, με παιχνίδια των πλέι οφ, ενώ περιμένουμε πλέον να δούμε πότε θα ξεκινήσουν και τα πλέι άουτ, που δεν είναι απίθανο να γίνει το ίδιο Σαββατοκύριακο.
 Αύριο θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει η κλήρωση για τα πλέι άουτ και θα βγει το πρόγραμμα, ενώ θα οριστούν και οι μέρες και ώρες για τα παιχνίδια των πλέι οφ. Μένει να δούμε αν το αρχικό πρόγραμμα των πλέι οφ θα διαφοροποιηθεί, αν και δεν υπάρχει τέτοια σκέψη τούτη την ώρα.

Γενική Συνέλευση μπροστά στην πρόκληση της Γ εθνικής καλεί τα μέλη της η ΑΕΔ

Μαΐου 27, 2020

Το Δ.Σ.της Α.Ε.Διδυμοτείχου προσκαλεί όλα τα μέλη και τους φίλους της ομάδας στην τακτική Γενική Συνέλευση της που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Πλωτίνι την Κυριακή 31/5 και ώρα 18:30.
Θέματα
1) Εγγραφή νέων μελών.
2) Γενική συζήτηση.
Μπροστά στην πρόκληση της Γ εθνικής για ακόμα μια φορά δεν περισσεύει κανείς, όλοι μαζί, όλοι ενωμένοι μια γροθιά για την ομάδα της πόλης μας.
Για την ίδια την πόλη...!

ΑΚΚΕΛ: Αυτό που πονάει την Τουρκία είναι να μην γίνει ο φράχτης, δεν τους ενδιαφέρει το συγκεκριμένο σημείο

Μαΐου 27, 2020

Δεν ήθελαν οι Τούρκοι κατάληψη εδάφους. Τον φράχτη δεν θέλουν διότι παροπλίζει το υβριδικό τους όπλο που λέγεται λαθρομετανάστευση.
«Οι χειρισμοί Δένδια αποτελούν εθνική ήττα και είδαμε έναν ΥΠΕΞ σε πανικό να άγεται και να φέρεται, με ψέματα να προσπαθεί να περισώσει το προσωπικό του γόητρο και όχι το εθνικό συμφέρον», σημειώνει ο Βάκης Τσιομπανίδης πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ και μόνιμος κάτοικος του Έβρου
Ο Βάκης Τσιομπανίδης με την ιδιότητα του προέδρου του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ), αλλά και ως μόνιμος κάτοικος του Έβρου, που γνωρίζει πρόσωπα, καταστάσεις, την γεωγραφία αλλά και την ιστορία της περιοχής αναλύει με σαφήνεια τα γεγονότα στο Μελισσοκομείο Φερών:
«Να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα για το τι ακριβώς συμβαίνει στον Έβρο. Τέσσερις μέρες τώρα με συνομιλίες με ανθρώπους που ζούνε λίγα μέτρα από το συγκεκριμένο σημείο, διάβασμα των Συνθηκών και την ιστορία χάραξης των συνόρων του 1926, ξεψάχνισμα του Τύπου, Ελληνικού και ξένου, διαβήματα και ανακοινώσεις των Υπουργών εκατέρωθεν.
Κάποιοι παίζουν με τις λέξεις, «κατάληψη δεν υπήρξε», «εισβολή υπήρξε» , όπως υπήρξε παρεμπόδιση δικαιώματος εθνικής κυριαρχίας.  Οι Τούρκοι μπήκαν σε Ελληνικό έδαφος και έδιωξαν το Ελληνικό Μηχανικό και την Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού που εκτελούσαν διαδικασίες εκχέρσωσης της περιοχής για να τοποθετηθεί ο φράχτης.  Αφού πέτυχαν την αποστολή τους υποχώρησαν ακριβώς στην οριογραμμή των συνόρων, πράγμα που σημαίνει ότι γνωρίζουν επακριβώς που είναι τα πραγματικά τους σύνορα  (εκεί όπου έχουν κατασκηνώσει). Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας στην αρχή έπραξε ακριβώς όπως έπρεπε να πράξει ο κάθε Υπουργός Εξωτερικών,  προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας κατά της Τουρκίας και ως εδώ καλά.
Ακολούθησε μια κατάπτυστη δήλωσή του ότι «δεν δημιουργούμε εντάσεις για μερικές δεκάδες μέτρα» με αυτή την δήλωση αρχίζει η πίεση από τα ΜΜΕ,  την αντιπολίτευση αλλά και από την «δεξιά» πτέρυγα της ΝΔ. Ακριβώς αυτή την στιγμή σε κατάσταση επικοινωνιακού πανικού ο Νίκος Δένδιας αρχίζει τα τεράστια ψέματα και την πολιτική του γιο-γιο. Τότε εκδίδει ανακοίνωση ότι όλα είναι fake news αντικρούοντας το διάβημα διαμαρτυρίας που ο ίδιος έστειλε στην Τουρκική πρεσβεία και αμέσως έρχεται απάντηση από το υπουργείο εξωτερικών της Τουρκίας που τον διαψεύδει. 
Ψέματα που ξεσκεπάζονται στο επόμενο δευτερόλεπτο και δηλώσεις που προσπαθούν με λογοπαίγνια να αλλοιώσουν το πραγματικό αποτέλεσμα. Το θέμα σήμερα είναι πως οι Τούρκοι πέτυχαν να σταματήσουν οι εργασίες του φράχτη, η πλευρά Μητσοτάκη έδειξε ότι δεν έχει σταθερή εξωτερική πολιτική και σύρεται σαν φύλλο από κάθε άνεμο αντιπολίτευσης και προσπάθειας να περισωθεί το προσωπικό κύρος του υπουργού και όχι τα συμφέροντα της πατρίδας.
Είχαμε εισβολή και όχι κατάληψη απλώς γιατί η Τουρκία δεν ήθελε κατάληψη ενός κομματιού γης που είναι βάλτος, τον χειμώνα κάτω από το νερό και το καλοκαίρι γεμάτο κουνούπια.
Αυτό που πονάει την Τουρκία είναι να μην γίνει ο φράχτης, δεν τους ενδιαφέρει το συγκεκριμένο σημείο, τους ενδιαφέρει όμως να υπάρχει πέρασμα για τους λαθρομετανάστες που όπως είδαμε στα γεγονότα των Καστανέων αποτελούν το νέο υβριδικό  όπλο της Τουρκίας, ο φράχτης λοιπόν είναι το πρόβλημα τους, γιατί αν και εφόσον τελειώσει παροπλίζει το υβριδικό τους όπλο που λέγεται λαθρομετανάστευση.
Οι χειρισμοί Δένδια όπως και να έχει το πράγμα αποτελούν εθνική ήττα και είδαμε έναν ΥΠΕΞ σε πανικό να άγεται και να φέρεται, με ψέματα να προσπαθεί να περισώσει το προσωπικό του γόητρο και όχι το εθνικό συμφέρον».
πηγη: fonirodopis.

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί Τρίτη 2 Ιουνίου 2020 στο Τυχερό

Μαΐου 26, 2020


Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί Τρίτη 2 Ιουνίου 2020  στο Τυχερό, σε συνεργασία με το σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Τυχερού . 
 Η κινητή μονάδα αιμοληψιών θα βρίσκεται στο Πολύκεντρο Τυχερού ,από τις 9:00 έως 13:00. 
 Μη ξεχνάμε: Όσο Εμείς αμελούμε, τόσο οι Ασθενείς ταλαιπωρούνται! 
Όλοι μπορεί να χρειαστούμε αίμα σε κάποια φάση της ζωής μας. Μην αφήνεις κάτι τόσο σημαντικό για αύριο, ενώ μπορείς να το κάνεις σήμερα!!!
 Οι άνθρωποι που χρειάζονται το αίμα δεν μπορούν να περιμένουν… Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών. Έχουμε μαζί μας και φοράμε γάντια και μάσκα.  
Κάθε σταγόνα μετράει! Έλα και συ!!!
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΤΥΧΕΡΟΥ


Ένα νέο μοντέλο Πολιτικής Προστασίας από τον Θεόδωρο Σκίνδρη

Μαΐου 25, 2020

Ένα νέο μοντέλο επικοινωνίας διάλεξε ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του Δήμου Διδυμοτείχου Σκίνδρης Θεόδωρος με τους προέδρους των κοινοτήτων.
Παρουσία και του  Δημάρχου Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου , ο Θεόδωρος Σκίνδρης κάλεσε σήμερα Δευτέρα 25 /5/20 τους μισούς προέδρους των κοινοτήτων του Δήμου και σε λίγες μέρες τους υπόλοιπους με σκοπό όπως δήλωσε  το τμήμα της πολιτικής προστασίας που είναι υπεύθυνος , να είναι πιο κοντά με τους ανθρώπους που εκπροσωπούν τα χωριά.
Έτσι λοιπόν σε ένα πολύ καλό περιβάλλον στο The Football Arena στο Ελληνοχώρι είχε την ευκαιρία να μιλήσει και να αναπτύξει θέματα εν όψη του καλοκαιριού όσον αφορά την πυροπροστασία αλλά και άλλα ενδιαφέροντα θέματα.
Ο ίδιος τους ευχαρίστησε για την μέχρι τώρα συνεργασία τους και τους διαβεβαίωσε ότι θα έχει και συνέχεια διότι χωρίς τους ίδιους  όπως τόνισε δεν μπορεί να υπάρχουν θετικά αποτελέσματα.
Ο Σκίνδρης εφαρμόζει ένα δικό του μοντέλο επικοινωνίας λοιπόν που έχει την απόλυτη στήριξη του  Δημάρχου  , αφού στο τέλος ευχαρίστησε τον κ. Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου για την συνεργασία τους με πίστη όπως είπε για να αλλάξει ριζικά ο Δήμος και να λυθούν προβλήματα για το καλό των πολιτών.





Στις 16 Ιουνίου η έκτακτη ΓΣ ενόψει εκλογών της ΕΠΟ

Μαΐου 25, 2020

Στη σημερινή (25/5) συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ αποφασίστηκε μεταξύ άλλων και το πότε θα γίνει η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
 Στην ΓΣ θα υπάρξει συζήτηση για την ημερομηνία των εκλογών της Ομοσπονδίας, καθώς και άλλες προτάσεις που θα κατατεθούν από τις Ενώσεις.

Η πατρίδα δεν είναι καμίας παράταξης, είναι μια και είναι όλων των Ελλήνων.

Μαΐου 25, 2020


"Σε όλα τα ζητήματα που προκύπτουν με την γείτονα Τουρκία στην περιοχή μας υπάρχει ιστορικό υπόβαθρο. Η Τουρκία το γνωρίζει και έντεχνα και κατά περίπτωση το χρησιμοποιεί. 
Από την δική μας πλευρά, πολλές φορές εξαιτίας της άγνοιας μας, προτάσσουμε λεονταρισμούς και μπαίνουμε σε μια ανούσια πολιτική αντιπαράθεση. Η πατρίδα δεν είναι καμίας παράταξης, είναι μια και είναι όλων των Ελλήνων."

Νίκος Γκότσης, πρώην αντιδήμαρχος Φερών 

Ο ΑΣΑ Έβρος Σουφλίου στους Άνδρες στην Α2 Εθνική

Μαΐου 25, 2020
Ο ΑΣΑ Έβρος Σουφλίου στους Άνδρες και ο ΑΣ Γαία Δράμας στις Γυναίκες, είναι οι δύο ομάδες από την Α’ Περιφέρεια - Ε.Σ.ΠΕ Θράκης Ανατ. Μακεδονίας που θα ανέλθουν στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών 2020-2021 και Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών 2020-2021, αντίστοιχα, σύμφωνα με την ισχύουσα βαθμολογία τους, κατά την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων στις 7/5/2020, όπως απεφάσισε σε έκτακτη Συνεδρίασή του το Δ.Σ. της Ένωσης, σε εφαρμογή της 61/1/7-5-2020 Απόφασης του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ.


Η απόφαση για την κατηγορία των Ανδρών ήταν ομόφωνη και η απόφαση για την κατηγορία των Γυναικών ήταν κατά πλειοψηφία (8-1).

Βαθμολογία Ανδρών
Βαθμολογία Γυναικών

Σεβασμός, μια άγνωστη λέξη για το ελληνικό ποδόσφαιρο!!!Ο Βασίλης Σαμπράκος διαβάζει τα σχόλια κάτω από ένα ποστάρισμα για την αποχώρηση του Αλέξανδρου Τζιόλη

Μαΐου 25, 2020


Ο Βασίλης Σαμπράκος διαβάζει τα σχόλια κάτω από ένα ποστάρισμα για την αποχώρηση του Αλέξανδρου Τζιόλη και γράφει για την ποδοσφαιρική κοινωνία που δεν προώθησε ποτέ τις αξίες του σεβασμού και της αναγνώρισης.
Το απόγευμα του Σαββάτου ένας σημαντικός, αξιόλογος διεθνής ποδοσφαιριστής, ο Αλέξανδρος Τζιόλης ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη δράση. Στα 35 του, μετά από περίπου μια 15ετία ποδοσφαίρου σε υψηλό επίπεδο, ο Τζιόλης έκρινε ότι έκλεισε τον κύκλο με τα ποδοσφαιρικά και αποφάσισε να τα βγάλει. Το βράδυ του Σαββάτου πόσταρα στο facebook το παρακάτω:

Ηταν εκατοντάδες αυτοί που «συμφώνησαν» με την διατύπωση του κειμένου που έγραψα για να αποχαιρετίσω έναν σημαντικό ποδοσφαιριστή. Σε αυτό το σημείωμα όμως δεν θα ασχοληθώ με αυτούς. Θα ασχοληθώ με τους λίγους του τοίχου μου, που είναι δυστυχώς πολλοί στην ελληνική κοινωνία. Με αυτούς που βρήκαν νόημα να γράψουν στον τοίχο μου, για να χαρακτηρίσουν «σκάνδαλο» τον χαρακτηρισμό «σπουδαίος» για έναν ποδοσφαιριστή, και να με μαλώσουν επειδή «δεν μπορείς να λες σπουδαίο τον Τζιόλη». Με αυτούς που βρίσκουν νόημα να γράψουν στον τοίχο ενός άλλου για να σχολιάσουν «με το ζόρι έγινε ποδοσφαιριστής».

Προσέξτε. Ολοκληρώνει την καριέρα του ένας ποδοσφαιριστής που συμμετείχε δύο φορές σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και μια φορά σε τελική φάση Euro. Ενας Ελληνας ποδοσφαιριστής που συμμετείχε ενεργά στην πορεία μιας γερμανικής ομάδας μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου UEFA. Ενας ποδοσφαιριστής που μέτρησε 75 συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα και φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ενας  Ελληνας ποδοσφαιριστής που φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ και έπαιξε σε Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία. Αυτή η καριέρα περιμένει την κρίση του πληκτρολογίου προκειμένου να ξέρει αν είναι ή όχι σπουδαίαΔηλαδή είναι υπό την κρίση του καθενός από εμάς. Είναι υπό συζήτηση. Ναι, στην Ελλάδα είναι υπό συζήτηση. Διότι η Ελλάδα δεν μαθαίνει στους Ελληνες να σέβονται, να αναγνωρίζουν, να εκτιμούν, να τιμούν τους Ελληνες. Τους μαθαίνει μόνο να απαξιώνουν, να ασκούν την «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια» τέχνη. Τους κάνει μίζερους.
Στα πρώτα μου χρόνια στην αθλητική δημοσιογραφία, τα περιστατικά αυτού του φαινομένου τα αντιμετώπιζα ως τυχαία. Εβλεπα έναν πορτιέρη του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια να μην αναγνωρίζει τον Θωμά Μαύρο και να μην του επιτρέπει την είσοδο και έλεγα «τυχαίο». Εβλεπα την ΕΠΟ να μην προσκαλεί στους αγώνες της Εθνικής Ομάδας πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές με σημαντική ιστορία στο ποδόσφαιρο και έλεγα «έτυχε με αυτή τη διοίκηση». Τα προσπερνούσα όλα αυτά, μέχρι που άρχισα να συνειδητοποιώ ότι το πρόβλημα δεν ήταν του πορτιέρη ή μιας διοίκησης ομοσπονδίας ή μιας διοίκησης ενός συλλόγου· ήταν γενικό. Και κοινωνικό, όχι απλώς  ποδοσφαιρικό ή αθλητικό.
Η αρχή για τη λύση του προβλήματος είναι η αναγνώρισή του. Το πρόβλημά μας είναι σχετικό με την παιδεία και την κουλτούρα μας, δηλαδή σχετικό με την ανατροφή μας. Ετσι γαλουχηθήκαμε οι μεγαλύτεροι, και η γαλούχησή μας ήταν ευθύνη και γι’ αυτό συνέπεια της νοοτροπίας των προηγούμενων. Όμως κάποτε, κάπως, πρέπει επιτέλους αυτό να σταματήσει.
Δεν μου αναλογεί η ευθύνη, ούτε κουβαλώ την εμπειρία και τη γνώση για να κάνω γενικεύσεις. Στην υπόθεση του ποδοσφαίρου όμως, την οποία μελετώ επαγγελματικά εδώ και τρεις δεκαετίες, δεν χωρά αμφιβολία ότι αυτή η έλλειψη, του σεβασμού και της αναγνώρισης των αξιών βρίσκεται στη ρίζα της πλειονότητας των προβλημάτων και των παθογενειών του. Είναι σαν να έχουμε καταργήσει τον νόμο της βαρύτητας: ζούμε με την ψευδαίσθηση ότι η άποψη όλων μας έχει την ίδια βαρύτητα, ότι όλοι είμαστε σχετικοί με όλα, ότι στον καθένα μας επιτρέπεται να ακυρώνει έναν αθλητή, έναν επαγγελματία και μάλιστα δημοσίως. Ότι ορίζουμε εγώ κι εσείς το αν ένας ποδοσφαιριστής ήταν ή όχι σπουδαίος και ότι αυτή η κρίση δεν έχει αντικειμενικά κριτήρια σαν αυτά των διεθνών συμμετοχών και των μεγάλων διακρίσεων. Συμπεριφερόμαστε λες και είναι καθημερινό φαινόμενο η παρουσία ενός Ελληνα σε τελικό ευρωπαϊκού κυπέλλου, ή ότι είναι εύκολο για τον καθέναν μας – και γι’ αυτό «ασήμαντο» - το να παίξουμε ποδόσφαιρο στο υψηλό επίπεδο και να κάνουμε 15ετή επαγγελματική καριέρα και να φορέσουμε 75 φορές την φανέλα της Εθνικής Ομάδας.
Δεν μπορώ να λύσω τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και πολύ περισσότερο της ελληνικής κοινωνίας. Είναι όμως εξοργιστικό να μη καταλαβαίνεις ότι κάθε φορά που απαξιώνεις κάποιον αντικειμενικά επιτυχημένο επηρεάζεις την νοοτροπία του παιδιού σου και το μαθαίνεις να μη σέβεται, να μην αναγνωρίζει, να μην τιμά και τελικά να μην παραδειγματίζεται και να μην εμπνέεται. Προφανώς έχεις δικαίωμα στην υποκειμενική κρίση σχετικά με το αν ο κάθε Τζιόλης ήταν καλύτερος ή χειρότερος παίκτης από αυτόν που εσύ αντιλαμβάνεσαι ως «κορυφαίο». Όμως ο χαρακτηρισμός «σπουδαίος» για έναν ποδοσφαιριστή με 75 συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα, που υπήρξε αρχηγός της και έχει παίξει σε Μουντιάλ και Euro δεν είναι υποκειμενικός. Διότι τα στοιχεία της καριέρας του φωνάζουν το ότι ήταν σημαντικός, αξιόλογος. Δεν σου αναλογεί να το κρίνεις. Σου αναλογεί να το αναγνωρίζεις και να το σέβεσαι. Διότι τότε και μόνο τότε βάζεις στο παιδί σου τα μέτρα για να αντιληφθεί, να αναγνωρίσει, να σεβαστεί  και να παραδειγματιστεί. Πώς μπορείς να απαιτείς σεβασμό όταν δεν σέβεσαι;
Δεν περίμενε το δικό μου σχόλιο ή το δικό σου ο Τζιόλης για να νιώσει σημαντικός. Του το λέει η καριέρα του. Το δικό σου παιδί όμως περιμένει να μάθει ποιος είναι ο ορισμός του «σημαντικού». Από εσένα μαθαίνει τον ορισμό του «σεβασμού» και της «απαξίωσης» και της «ασέβειας». Σκέψου το λίγο την επόμενη φορά που θα μιλήσεις απαξιωτικά για τον διπλανό σου μπροστά στο παιδί σου. Σκέψου λίγο ότι το υπουργείο Παιδείας φτάνει να δημιουργεί το μάθημα «σεβασμός στους άλλους» για την καταπολέμηση του bullying. Σκέψου πού έχουμε φτάσει, κάνε την αυτοκριτική σου, και επιτέλους παρ’ το αλλιώς.
Στη διάρκεια των τελευταίων ετών μου έχει συμβεί αμέτρητες φορές να συνομιλήσω με Ελληνες πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές οι οποίοι συγκρίνουν την αντιμετώπιση της οποίας τυγχάνουν από την ελληνική κοινωνία του ποδοσφαίρου με αυτή που τυγχάνουν όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Η σύγκριση προκαλεί θλίψη. Κι είναι και αυτή μια εξήγηση. Η υψηλή κοινωνία του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν τις προώθησε ποτέ αυτές τις αξίες· τον σεβασμό και την αναγνώριση. Δεκαπέντε χρόνια μετά, η Ελληνική Ομοσπονδία δεν έχει κάνει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ για να τιμήσει την Πρωταθλήτρια Ευρώπης 2004, ή την πρώτη ομάδα που συμμετείχε σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, ή την πρώτη ομάδα που πήγε σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ή την πρώτη ομάδα που νίκησε σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ή τους 10 ποδοσφαιριστές με τις περισσότερες συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα. Συζητάμε για μια Ομοσπονδία που δεν έχει βρει νόημα να δημιουργήσει μουσείο για το εθνικό ποδόσφαιρο.
Προκειμένου να μη χαθώ όμως, επαναλαμβάνω: το πρόβλημα δεν είναι ποδοσφαιρικό· είναι κοινωνικό, ελληνικό. Την ημέρα που θα αρχίσουμε να αναγνωρίζουμε τους αξιόλογους, θα είμαστε μια άλλη, πολύ καλύτερη χώρα.
www.gazzetta.gr

Εγκατέλειψε στο σημείο τα ναρκωτικά, έπεσε στο ποτάμι και κολύμπησε έως το τούρκικο έδαφος!!

Μαΐου 24, 2020

Περισσότερα από 53 κιλά κάνναβης κατασχέθηκαν στο πλαίσιο επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας σε παρέβρια περιοχή του Έβρου
 Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για μεταφορά, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών, καθώς και παράνομη έξοδο από τη χώρα
 Στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, προχθές (22-5-2020) το μεσημέρι, στην παρέβρια περιοχή των Μαρασίων Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας εντόπισαν και κατέσχεσαν περισσότερα από 53 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.
 Για τη συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για διακίνηση, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών, καθώς και παράνομη έξοδο από τη χώρα.
 Αναλυτικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων που αφορούσαν τη μεταφορά ναρκωτικών και εξαγωγή τους από τη χώρα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση.
 Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντόπισαν τον κατηγορούμενο να μεταβαίνει με δίκυκλο μοτοποδήλατο, σε παρέβρια περιοχή των Μαρασίων Έβρου, όπου παρέλαβε από σημείο απόκρυψης (καβάντζα) πέντε (5) συσκευασίες που περιείχαν μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και τις μετέφερε στην όχθη του ποταμού, προκειμένου να τις παραλάβει άγνωστος συνεργός του προερχόμενος από την Τουρκία.
 Ο δράστης, αντιλαμβανόμενος την αστυνομική παρουσία, εγκατέλειψε στο σημείο τα ναρκωτικά, έπεσε στο ποτάμι και κολύμπησε έως το τούρκικο έδαφος, διαφεύγοντας τη σύλληψη.
Από το σημείο οι αστυνομικοί κατέσχεσαν πέντε συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 53 κιλών και 646 γραμμαρίων, καθώς και το δίκυκλο μοτοποδήλατο που χρησιμοποίησε ο δράστης. Την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

 
Copyright © TVthrakiotiS. Designed by