ΟΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΕΒΡΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

Πρόκειται για ένα ταξίδι με κεντρικό άξονα την ανάδειξη και παρουσίαση των μοναδικών εναλλακτικών τοποθεσιών ξεχωριστού κάλλους και των ιδιαιτεροτήτων του κεντρικού Έβρου.

Ξεχωριστές  εμπειρίες και ιδιαίτερες στιγμές χάραξαν στους αθλητές και στις αθλήτριες του Φιλαθλητικού Ομίλου Ταεκβοντό Σουφλίου , ένα καλοκαιρινό οδοιπορικό διαφορετικό και συνάμα συναρπαστικό στη γοητευτική γη του Κεντρικού Έβρου.

Στο βίντεο καταγράφονται, το Αρχοντικό του Κουρτίδη και λειτουργεί υπό την ευθύνη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.
Το αρχοντικό Μπρίκα.
Το Αρχοντικό Μπρίκα χτίστηκε στο Σουφλί το 1890 για μια από τις πιο εύπορες οικογένειες της Θράκης, την οικογένεια Μπρίκα.
Η οικογένεια έκανε δωρεά το Αρχοντικό Μπρίκα στο δημόσιο το 1991 και σήμερα στεγάζει το Δημοτικό Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου.

 Το περίφημο μεταξουργείο Τζίβρε.
Το Εργαστάσιο μεταξιού των αδελφών Τζίβρε στο Σουφλί αποτελεί ιστορικά "σήμα κατατεθέν" της βιομηχανοποιημένης παραγωγής μεταξιού σε ολόκληρη την Θράκη. Ως αρχιτεκτονικό "μεγαθήριο" αποτελεί το μεγαλύτερο κτηριακό συγκρότημα της Θράκης του 20ου αιώνα.

Η μαγευτική τοποθεσία Δάσος Δαδιάς.
To Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου είναι μια από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Η γέφυρα Μικρού Δερείου.
Μέσα σε μια κατάφυτη περιοχή που θα εντυπωσιάσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη!

Το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία Σουφλίου ,εδώ κοιμάται τον αιώνιο ύπνο ο ανακαινιστής του αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Στογιάννος.

Στους αμπελώνες ΑΦΟΙ ΜΠΕΛΛΑ  με παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας.

Στη συνέχεια ταξίδι στο  πανέμορφο Οικοτουριστικό Κέντρο Λίμνης Τυχερού, στις όχθες της Λίμνης Τυχερού έχουν αναπτυχθεί ήπιας μορφής τουριστικές εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν τους επισκέπτες χωρίς να αλλοιώνουν το περιβάλλον και να ενοχλούν τη φύση.

Τέλος μπροστά από τους αναστηλωμένους ανεμόμυλους της Μελίας .
Από τους έξι συνολικά ανεμόμυλους οι τέσσερις έχουν αναστηλωθεί, με τη φροντίδα του Δήμου Φερών εντάχθηκαν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα INTERREG και το 1998 - 2000 αποπερατώθηκε η επισκευή τους.

"Στην αρχή ακούγεται η φωνούλα της μικρής αθλήτριας του Ταεκβοντό (Φ.Ο.Σ) Ιωάννας Ευφραιμίδη!!"
Ευχαριστίες στους αθλητές και στις αθλήτριες του συλλόγου, Δημούτση Θωμαή,Βουτσίδου Ειρήνη ,Κουτσούλα Παναγιώτα,Ματσούκα Μαρία, Ψαρρά Ξενοφών, Μπέλλα Ιωάννη,Τοπούζη Νικόλαο, Μπράτσα Αλέξανδρο,Μακρή Δημήτρη.

Ευχαριστίες στον δάσκαλο μουσικής  Nick Kikidakis για την υπέροχη μουσική επένδυση του βίντεο!!!


Επιμέλεια: panos Thrakiotis
e-mail:  pthrakiotis@mail.com

Κοινή χρήση:  

Σχόλια