ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)


Συνάντηση συλλόγων Ταεκβοντό του Νομού Έβρου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο κλειστό γυμναστήριο Διδυμοτείχου "Κωνσταντίνος Γκατσιούδης"στο πλαίσιο των νέων κανονισμών που έχουν πλέον εφαρμοστεί από τις αρχές του 2017 στα πρωταθλήματα.

Δείτε το παρακάτω βίντεο από την συνάντηση των συλλόγων,  μίλησαν στην κάμερα thrakiotis.com ο προπονητής του Α.Κ.Ορεστιάδας και οι αθλήτριες  Αποστολία Τσιρούδη (ΑΚ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ), Βάλια Βάσιου (Α.Σ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ). 


Ενδεικτικά να αναφέρουμε σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς , το απλό κτύπημα στο θώρακα  δίνει 2 πόντους, παλαιότερα δίνονταν 1 πόντος. 
Αυτή η αλλαγή προτάθηκε με στόχο να ενθαρρύνει τους  αθλητές σε πιο "ενεργητικές επιθέσεις". 
 Ακόμα, οι αγώνες θα τελειώνουν αυτόματα (τεχνικό νοκ άουτ) όχι στους 12 πόντους διαφορά μεταξύ των παικτών αλλά στους 20 πόντους. 

 Η μισή ποινή (kyong-go) εξαλείφεται, αφήνοντας έτσι μόνο την ολόκληρη ποινή (gam-jeom). Δέκα gam-jeom θα σημαίνουν αυτόματα την ήττα του παίκτη από ποινές. 

 Οι «αυτόματες» ποινές για τα σπρωξίματα καταργούνται ώστε να επιτραπεί στους παίκτες να σπρώξουν και να κλωτσήσουν. 

Αυτοί που έχουν σπρωχτεί, εάν πέσουν κάτω, τιμωρούνται με ποινή.
 Βέβαια, το να απωθήσεις με τα χέρια  έναν αντίπαλο εκτός ορίων, ή να τον απωθήσεις  ενώ αυτός κλωτσά, παραμένουν ποινές. 

 Ο γύρος του "χρυσού πόντου" έχει μειωθεί από δυο λεπτά σε ένα. 

Για να απλουστευτεί το παιχνίδι, οι προπονητές δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να ασκήσουν ένσταση με βίντεο ριπλέι για χτυπήματα στην κάσκα (πρόσωπο). 

Δείτε εδώ τους νέους κανονισμούς όπως έχουν μεταφραστεί στα Ελληνικά από τον υπεύθυνο διαιτησίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό κ. Αγραφιώτη Χρήστο















Επιμέλεια: panos Thrakiotis e-mail:  thrakiotisp@mail.com Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας Κανε Like την σελίδα μας στο Facebook και μοίρασε αυτό το άρθρο στους φίλους σου *Η αναδημοσίευση περιεχομένου του TV thrakiotis επιτρέπεται με μοναδική προϋπόθεση την αναφορά της πηγής. Ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.