"ΤΥΧΕΡΟ" ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΒΑΝΟΖΗ


Το όνομα το έχει πάρει από το Τυχερό του Έβρου από όπου κατάγεται, τόσο ο ίδιος, όσο και οι πρωταγωνιστές της ιστορίας του. 
  Το Τυχερό είναι ένα µυθιστόρηµα συγκροτηµένο από γεγονότα· αφηγείται µια αληθινή, τραγική ιστορία. 
Η εκκένωση της Ανατολικής Θράκης το 1922 και η εγκατάσταση του νεαρού Βαγγέλη Βολοβότση στο χωριό Τυχερό του Έβρου, ο χωρισµός του από τον επτάχρονο γιο του εξαιτίας του Εµφυλίου, η ανοικοδόµηση από Έλληνες πολιτικούς πρόσφυγες του ουγγρικού χωριού Μπελογιάννης και η επιστροφή στην πατρίδα συνθέτουν –µε άξονα το πρώτο θανατηφόρο δυστύχηµα της Ολυµπιακής Αεροπορίας– έναν µυθιστορηµατικό κόσµο δηµιουργηµένο αποκλειστικά από αυτούσια στοιχεία του υπαρκτού. 
Το Τυχερό εισχωρεί στην πραγµατικότητα χρησιµοποιώντας ως αφηγηµατικό υλικό πηγές, συµβάντα και µαρτυρίες και αναζητεί τη λογοτεχνική της διάσταση ενδίδοντας χωρίς δισταγµό στις ψευδαισθήσεις της Ιστορίας.


Βιογραφικό
Ο Κώστας Καβανόζης γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1967. Κατάγεται από το Τυχερό του Έβρου. Είναι φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση, υποψήφιος διδάκτορας Δημιουργικής Γραφής και μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.
Κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του «Το χαρτόκουτο» (μυθιστόρημα, Πατάκης 2015, βραχεία λίστα Βραβείου Μυθιστορήματος «Αναγνώστη»), «Όλο το φως απ’ τα φεγγάρια» (διηγήματα, Πατάκης, 2011, βραχεία λίστα Κρατικού Βραβείου Διηγήματος και Βραβείου Διηγήματος «Διαβάζω»), «Του κόσμου ετούτου» (μυθιστόρημα, Κέδρος, 2009) και «Χοιρινό με λάχανο» (νουβέλες, Κέδρος, 2004). Κείμενά του έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογικές εκδόσεις, δημοσιεύονται κατά καιρούς σε εφημερίδες, περιοδικά και ηλεκτρονικές σελίδες, έχουν παιχτεί στο θέατρο και έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, τα Αλβανικά και τα Γαλλικά.
Το 2012 τιμήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου της Γαλλίας (CNL) με υποτροφία συγγραφής.



e-mail:  thrakiotisp@mail.com
Στηρίξτε μας με ένα Like!
Ευχαριστούμε πολύ!!! *Η αναδημοσίευση περιεχομένου του TV thrakiotis επιτρέπεται με μοναδική προϋπόθεση την αναφορά της πηγής. Ευχαριστούμε!
Κοινή χρήση:  

Σχόλια