ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ - ΠΟΣΟ ΤΕΧΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ?

Η Τεράστια σημασία του Διδυμοτείχου , η αδιαφορία της δημοτικής αρχής ,η απάθεια και η άγνοια των υπευθύνων ,καταστρέφουν τον πολιτισμό μας.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Διδυμοτείχου κος Σκίνδρης Θεόδωρος νιώθει αγανάκτηση γιατί κάποιοι, χρόνια αδιαφορούν για τον Δήμο Διδυμοτείχου.
Θεωρώ το Διδυμότειχο ,όπως μας δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Διδυμοτείχου, η πόλη που γέννησε αυτοκράτορες, διαχρονικό σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών, μουσικών και ιδεών, το Διδυμότειχο είναι για πολλούς  η ωραιότερη πόλη του Εβρου, καθώς  έχει τόση μεγάλη και σπουδαία ιστορική προίκα .
Ρωμαϊκοί χρόνοι (Πλωτινούπολη)/ τρεις φορές Βυζαντινή πρωτεύουσα όπου στέφθηκαν Αυτοκράτορες του Βυζαντίου,Οθωμανική πρωτεύουσα,
Κάστρο Καλέ, υπέροχοι Βυζαντινοί ναοί ,Πλωτινούπολη,το μεγαλύτερο και παλαιότερο τζαμί της Ευρώπης.
Μην ξεχνάμε τα μοναδικά μεικτά λουτρά ,το μνημείο του Ουρουτς Πασά,τα Λουτρά των ψιθύρων.
Από προϊστορικούς χρόνους ταφικοί τύμβοι,όπως επίσης ο μοναδικός σε όλη την Ελλάδα Ταφικός Τύμβος της Μικρής Δοξαπάρας ,όλα όμως αυτά παραμένουν ή κλειστά ή χωρίς ανάδειξη σαν να είναι ανύπαρκτα και αόρατα !
Και αυτοί που ασχολούνται είναι μόνο οι Σύλλογοι !!
Πόσο Τέχνη αλήθεια θέλει αυτή η αδιαφορία,να είναι σαν να μην υπάρχουν?
Μία κυρία ντόπια μου είπε πρόσφατα,ένα από τα μνημεία μας να είχε άλλο μέρος , θα φωτίζονταν από εκατό μεριές .
Με όλα αυτά που έχει το Διδυμότειχο και την προσεκτική τους ανάπτυξη θα επωφεληθούν όλοι ,τόσο οι επισκέπτες όσο και οι κάτοικοι !!
Ας ξυπνήσουμε λοιπόν κύριοι.

Επιμέλεια: panos Thrakiotis Στηρίξτε μας με ένα Like! *Η αναδημοσίευση περιεχομένου του TV thrakiotis επιτρέπεται με μοναδική προϋπόθεση την αναφορά της πηγής. Ευχαριστούμε!
مشاركة:  

تعليقات

  1. ΠΟΣΟ ΤΡΟΜΠΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ...

    ردحذف

إرسال تعليق