ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ


Σε πλήρη σύνθεση συνεδρίασε την Πέμπτη η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία πήρε μία σειρά από αποφάσεις που αφορούν τα εθνικά πρωταθλήματα, ενώ αποφάσισε και τη στήριξη των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές.
Η ΕΠΟ ενέκρινε το αίτημα της Super League για παράταση της υποβολής της προκήρυξης του νέου πρωταθλήματος, ενώ επικύρωσε οριστικά τη βαθμολογία του 2ου ομίλου του ειδικού πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής, με Αήττητο Σπάτων και Ηρόδοτο να είναι  στη Football League.
Κατά την έναρξη των εργασιών της Ε.Ε., που έγιναν παρουσία των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης Χέρμπερτ Χούμπελ, Ιβάν Βέλα, Μάριου Γεωργίου, του εκπροσώπου της FIFA Μπιόρν Βάσαλο και του «ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα» Πετρ Φούσεκ, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της πρόσφατης τραγωδίας στην Αττική.
Η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφάσισε ομόφωνα την ενίσχυση των πληγέντων με το ποσό των 50.000, ενώ θα διερευνηθεί η δυνατότητα διεξαγωγής φιλικού αγώνα στη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας στο UEFA Nations League, με συμμετοχή επίλεκτων παικτών από όλες τις ομάδες της Super League και της Football League και τα έσοδα να διατεθούν στις πληγείσες οικογένειες.
Οι αποφάσεις της Ε.Ε. της ΕΠΟ έχουν ως εξής:
* Αποφάσισε τη σύγκλιση Ειδικής Εκλογικής Γενικής Συνέλευσης τη Δευτέρα 27.08.2018 και ώρα 10.00 στο ξενοδοχείο Divani Caravel της Αθήνας με θέματα 
α) την εκλογή μελών των δικαστικών οργάνων και των υπευθύνων άσκησης πειθαρχικής δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων 
 β) την εκλογή μελών της εκλογικής επιτροπής του άρθρου 54 του καταστατικού της Ε.Π.Ο. και εναρμόνιση του κώδικα αρχαιρεσιών της Ε.Π.Ο. με τις διατάξεις του καταστατικού.
 Η θητεία των δικαστικών οργάνων της Ε.Π.Ο. ολοκληρώνεται στις 2 Σεπτεμβρίου 2018.
* Ενέκρινε το νέο κανονισμό προπονητών ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο.
* Ενέκρινε την προκήρυξη του πρωταθλήματος Γ΄ εθνικής κατηγορίας περιόδου 2018-19 και επικύρωσε την βαθμολογία του β΄ ομίλου του ειδικού πρωταθλήματος της Γ΄ εθνικής κατηγορίας περιόδου 2017-18, μετά και τις τελευταίες αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο.
* Ενεκρίθη το αίτημα της Super League για παράταση της προθεσμίας υποβολής της προκήρυξης και του ετήσιου προγράμματος αγώνων στις 18 Αυγούστου 2018 και της αντίστοιχης προθεσμίας διαβίβασης της έγκρισης στις 24 Αυγούστου 2018.
* Εξελέγησαν μεταξύ των προτεινομένων από τον Άρειο Πάγο τα νέα μέλη του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο., ο Αρεοπαγίτης κ. Θωμάς Γκατζογιάννης και ο Πρόεδρος Εφετών κ. Γεώργιος Αλεξόπουλος, οι οποίοι αντικαθιστούν τους κ.κ. Καλαματιανό και Δημάκη.
* Ακυρώθηκε η 3η φάση της διαδικασίας επιτήρησης των ομάδων της Football League, δεδομένου ότι με βάση την άνοδο και τον υποβιβασμό σε άλλες κατηγορίες απομένουν μόλις 5 ομάδες προς έλεγχο
Επιμέλεια: panos Thrakiotis Στηρίξτε μας με ένα Like! *Η αναδημοσίευση περιεχομένου του TV thrakiotis επιτρέπεται με μοναδική προϋπόθεση την αναφορά της πηγής. Ευχαριστούμε!
Κοινή χρήση:  

Σχόλια