ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ : ΕΝΑΣ ΣΕΜΝΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ΣΤΑ ΒΑΡΙΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

       
                                                Απολαύστε το αγώνα του Παναγιώτη



Αγωνίζεται επαγγελματικά από το 2013 έχει οχτώ παρουσίες με ισάριθμες νίκες!! 
     Αποσύρεται από τους επαγγελματικούς  αγώνες αήττητος 
            Πρωταθλητής σε 9 διαφορετικά στυλ σε 7 διαφορετικές ομοσπονδίες
Γεωργανάς Παναγιώτης με καταγωγή από την Καλαμάτα ,αθλητής των  μαχητικών αγωνισμάτων παντρεμένος με την πρωταθλήτρια του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ Πεκιαρίδου  Έλενα ,πρόσφατα έφεραν στον κόσμο και το πρώτο μέλος στην οικογένεια , ένα υγιέστατο κοριτσάκι .
 Ξεκίνησε αθλητής του Ολυμπιακού Ταεκβοντό , ο οποίος στη συνέχεια πήγε και σε άλλα αθλήματα , από το 2008 διαμένει στην Αλεξανδρούπολη και γυμνάζεται στον Αθλητικό Σύλλογο ΑΘΛΟΡΑΜΑ Αλεξανδρούπολης, υπό της οδηγίες του δασκάλου και πρώην πρωταθλητή Ελλάδος στο Ταεκβοντό, Καθηγητή Γυμναστικής Ακαδημίας με ειδικότητα πυγμαχία, κο Γκέντζελη Νικόλαο.
Γκέντζελης Νικόλαος-Γεωργανάς Παναγιώτης
 Βρεθήκαμε στον Σύλλογο "ΑΘΛΟΡΑΜΑ" Αλεξανδρούπολης που κάνει προπόνηση και με αφορμή την πρόσφατη  μεγάλη του επιτυχία, καθώς κατέκτησε την επαγγελματική ζώνη στο στυλ του Κ1 στα -63 κιλά στην διοργάνωση USK ,κάναμε μια όμορφη κουβέντα ,μια όμορφη συζήτηση καθώς ξεδιπλώθηκαν αναμνήσεις ευχάριστες από τον όμορφο κόσμο των μαχητικών αγωνισμάτων!!   .

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ:
 Πρόσφατα έλαβα μέρος στο μεγάλο event Ultimate Striking King 2 kalamataμε εκρηκτικές αναμετρήσεις ,Muay Thai - Kickboxing - MMA !!
 Πήραν μέρος 34 Μαχητές από όλη την Ελλάδα και αγωνίστηκαν στο ring του USK στο Please Don’t Tell στην παράλια Καλαμάτας ,η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε 22 Ιουλίου 2018.
 (Ο Βασιλιάς της Όρθιας Μάχης), είμαι κάτοχος της ζώνης του στυλ  Muay Thai  και διεκδίκησα την ίδια ζώνη σε διαφορετική κατηγορία  στο στυλ του Κ1, όλα πήγανε καλά και τελικά κερδίσαμε!!

Π.Θ :Πως προέκυψε  στη ζωή σου, όλη αυτή η πορεία στις μαχητικές τέχνες, το κικ μπόξινγκ κ.λ.π. δώσε μας μια εικόνα με πόσους συλλόγους και σε ποιες ομοσπονδίες  αγωνίστηκες .
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ:
Με τον ΑΣ Καλαμάτας κατέκτησα πανελλήνια θέση στο TAEKΒΟΝΤO(ΕΛ.Ο.Τ)
Με την Εθνική των Ενόπλων Δυνάμενων ήμουν πρωταθλητής ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ και Μέλος της Εθνικής από το 2005-2015.

Με τον Αθλητικό Σύλλογο Αθλόραμα Αλεξανδρούπολης έπαιξα και κατέκτησα το παγκόσμιο πρωτάθλημα kick boxing στο στυλ του low kick στην ομοσπονδία WPKA το 2010 -επίσης με τον ίδιο σύλλογο κατέκτησα το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο στυλ koshiki στην ομοσπονδία ISDO το 2010.
Στη συνέχεια κέρδισα επίσης 4 Πανελλήνια πρωταθλήματα και 4 διεθνή πρωταθλήματα στην ομοσπονδία ΕΟΠΤ το 2012 στα στυλ low kick και semi contact.
Επίσης κέρδισα στο kick boxing στο στυλ του low kick την Α κατηγορία στην ΕΟΜΑ το 2016 την πρώτη θέση.
Με τον Σύλλογο "Αθλόραμα" κατέκτησα και 3 διεθνή πρωταθλήματα στο TAEKWON DO το 2008-2010.

Με τον Αθλητικό Σύλλογο GOLDEN PHEONIX Καλαμάτας ,κέρδισα το 2013 ,3 πανελλήνια στην Α κατηγορία της (Π.Ο.Κ) στο kick boxing στο στυλ low kick -foul contact -kick light.

Με τον Αθλητικό Σύλλογο "ΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ" κατέκτησα το πανελλήνιο πρωτάθλημα ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΟΣ σε 2 κατηγορίες στα 72 και στα 85 κιλά ενώ ήμουν 63 κιλά, στην ομοσπονδία ΕΟΠΑ το 2015.

Κατέκτησα 4 επαγγελματικές ζώνες στο στυλ του Κ1 και MAUY THAI σε 3 διαφορετικές κατηγορίες.
Συγκεκριμένα, το 2015 κατέκτησα τη ζώνη της διοργάνωσης USK στο στυλ του Mauy Thai στα -62 κιλά.
Το 2016 κατέκτησα την επαγγελματική ζώνη της διοργάνωσης OPEN CHAMPIONSHIP στα -63 κιλά στο στυλ του Κ1.
Το 2016 κατέκτησα την επαγγελματική ζώνη στα -63,5 κιλά στην διοργάνωση ENTER THE ARENA BY SCORPION στο στυλ του K1 .
Το 2017 βραβεύτηκα με επαγγελματική ζώνη από τον ΑΣ ΤALOS Κυπαρισσίας Καλαμάτας.
Το 2018 επέστρεψα μετά από 2 χρόνια κ κατέκτησα την επαγγελματική ζώνη στο στυλ του Κ1 στα -63 κιλά στην διοργάνωση USK.

Επίσης είμαι γραμμένος στην ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ στον πίνακα με τους επίλεκτους αθλητές με θέση 33 στοTAEKWON DO!!

Π.Θ :Πότε ξεκίνησες να αγωνίζεσαι επαγγελματικά

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ:
 Όταν ξεκίνησα τους επαγγελματικούς αγώνες ήμουν στην ηλικία των 33 ετών , σίγουρα σε αυτήν την ηλικία δεν μπορείς να κάνεις καριέρα.
Το μόνο που ήθελα ήταν να μου δοθεί η ευκαιρία να παίξω έναν αγώνα και εάν μπορέσω να πάρω μία ζώνη !!
Αρχικός σκοπός μου ήταν να πάρω πανελλήνιο μετάλλιο σε όλες τις Ερασιτεχνικές Ομοσπονδίες και μετά να πάω στο επαγγελματικό.
MAUY THAI ο πρώτος επαγγελματικός μου αγώνας και η πρώτη κατάκτηση της ζώνης !!
Με τη βοήθεια του θεού πήρα και την δεύτερη ζώνη στην Αρχαία Ολυμπία και στις 21 Αυγούστου 2016 σε στυλ του Κ-1 πήρα και την τρίτη μου ζώνη στον Πύργο Ηλίας!!
Μετά αποσύρθηκα λόγω εγκυμοσύνης της γυναίκας μου για ένα χρόνο αλλά, το "μικρόβιο" πάντα μέσα μου υπήρχε , είπα να επανέλθω για ένα τελευταίο αγώνα χωρίς να με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα.

Π.Θ :Μίλησέ μας για την προετοιμασία σου. 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ:
Είχα μια αποχή δυο ετών από τα ρινγκ , η προετοιμασία μου για τον συγκεκριμένο αγώνα  άρχισε  με τον δάσκαλο Γκέντζελη Νικόλαο στις 8 Ιανουαρίου 2018 για να είμαι έτοιμος στις 22 Ιουλίου..
Το στάδιο της προετοιμασίας ήταν δύσκολο γιατί είχα πάρει  κάποια παραπανίσια κιλά , η κατηγορία μου είναι 60-63 και λόγω της αποχής μου είχα φτάσει στα 72 κιλά .
Ξεκίνησα  όπως προανέφερα στις 8 Ιανουαρίου υπό την καθοδήγηση του δασκάλου κο Γκέντζελη Νικόλαο εδώ στην Αλεξανδρούπολη.
Η προετοιμασία περιελάμβανε , τρέξιμο, βάρη, σπάρινγκ 12λεπτα  των τριών γύρων κάθε μέρα και μια ώρα συνδυασμούς  με στόχους,Ταεκβοντό για να ξυπνήσουν πάλι τα πόδια , όλα αυτά 4 ώρες επί επτά ημέρες τη βδομάδα ώστε να είμαι έτοιμος στις 22 Ιουλίου.

 Π.Θ :Με ποιο τρόπο κλειδώνει, ώστε να διεξαχθεί  ένας επαγγελματικός αγώνας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ:
Πριν κλείσει ένας αγώνας πάντα μιλάνε οι δυο προπονητές, οι μάνατζερ , όταν τελικά ολοκληρωθεί η διαδικασία και κλείσει ο αγώνας  , μετά πάμε στους αθλητές , δηλαδή μου στείλανε βίντεο του αθλητή για να έχω μια εικόνα και τον αν δέχομαι να παίξω με αυτόν τον αθλητή και αντίστοιχα στείλανε βίντεο στον αντίπαλό μου.
Συμφωνήσαμε να γίνει ο αγώνας  και να παίξουμε τρεις γύρους των τριών λεπτών. 
Ο αντίπαλό μου είναι αθλητής από την Ναύπακτο Θανάσης Σκούζης το όνομά του  , έχει αγωνιστεί στην Ολλανδία και εκεί κάνει την προετοιμασία του. 

Π.Θ :Ποια είναι η διαδικασία πριν τον αγώνα
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ:
Παραμονές του αγώνα πραγματοποιήθηκε η ζύγιση βρέθηκα για πρώτη φορά με τον αντίπαλό μου  γνωριστήκαμε σε ένα αρκετά καλό θα έλεγα αθλητικό κλίμα δώσαμε τα χέρια και την επόμενη μέρα στο ρίνγκ.
Οι αγώνες ξεκίνησαν στις 20:00 με τρεις γύρους των τριών λεπτών όλοι επαγγελματικοί χωρίς προστατευτικά , ο δικός μας αγώνας  ήταν το main event ,το καλύτερο παιχνίδι ,  καθώς παίξαμε στις 1:00 το βράδυ και ήταν το τελευταίο .
 Π.Θ :Βάλε μας λίγο στο κλίμα , ο  αθλητής που έπαιξες  , ο αντίπαλό σου ,ήταν έμπειρος , ήταν εύκολος , δύσκολος .
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ:
Μέσα στο ριγκ είδα έναν αθλητή τελείως  διαφορετικό από αυτό που πρωτοείδα στο βίντεο και αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι άντεχε πολλά χτυπήματα, οπότε χρειάστηκε να του "καταστρέψω" το  παιχνίδι του και να συγκεντρωθώ σε ένα μόνο χτύπημα που θα τον δημιουργούσα φθορά, και συγκεκριμένα να τον καταστρέψω το καλό του πόδι (διαπίστωσα ότι είχε πολύ καλό αριστερό πόδι), συγκεντρώθηκα έβγαλα αντεπίθεση με ξεσπάσματα πυγμαχίας  και με συνδυασμό τα γόνατα.
 Διάβασα γρήγορα τον αντίπαλό μου , είχε ένα αριστερό  πόδι το οποίο τελείωνε  στο σώμα , δεξί πόδι ψηλά , επίσης παρατήρησα ότι πριν κάνει μια επίθεση έκανε ένα παραπάνω βήμα, οπότε στο μυαλό του είχε  αυτό το παραπάνω βήμα, που μάλλον τον βοηθούσε να σκεφτεί, κάτι που εγώ δεν τον άφηνα περιθώρια σκέψης καθόλου , πάντα τον παρενοχλούσα με ψεύτικα χτυπήματα , τον παρενοχλούσα  ήμουν πάντα σε κίνηση και πέρναγα τις επιθέσεις μου , με λίγα λόγια δεν τον άφηνα καθόλου να σκεφτεί για να οργανώσει επίθεση.
Μια φορά τον άφησα και ένιωσα πόσο δυνατό χτύπημα είχε!  
Στο τέλος με ομόφωνη απόφαση κέρδισα 3-0 το παιχνίδι .
Ήταν ο τελευταίος μου επαγγελματικός αγώνας , βάζω μια άνω τελεία και ίσως αγωνιστώ σε κάποιο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα με προστατευτικά σε στυλ KICK LIGHT!

Π.Θ :Πριν το ρινγκ πως νιώθει ένα αθλητής , υπάρχει φόβος ,υπάρχει άγχος.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ:
Εάν θα πει κάποιος πως δεν φοβάται ,μάλλον είναι τρελός , φόβος υπάρχει πάντα, ο δικός μου αλλάζει τρία διαφορετικά στάδια,  όταν ήμουν πιο μικρός φοβόμουνα να μην χάσω,έλεγα πως δεν γίνεται να χάσω με τίποτε , όταν έχασα πρώτη φορά κατάλαβα ότι δεν ήταν και κάτι τραγικό ,ίσα ίσα με βοήθησε να γίνω καλύτερος.
Όσο μεγάλωνα έλεγα θέλω να ρίξω όσο γίνεται πιο πολλά χτυπήματα , και τώρα που είμαι στο τέλος φοβόμουνα  να μην τραυματιστώ .

Π.Θ :Έχεις περάσει από το στάδιο του ερασιτέχνη και του επαγγελματία , ποια είναι η διαφορά.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ:
Η διαφορά  είναι μόνο τα προστατευτικά, τα χτυπήματα εννοείται είναι το ίδιο δυνατά, είναι καθαρά θέμα ψυχολογικό, δηλαδή όταν νιώθεις ότι φοράς προστατευτικά απλά νιώθεις πιο ασφαλής.
Κάθε  ένα έχει τη δυσκολία του ,στο επαγγελματικό  παίζεις με έμπειρους αθλητές αυτό είναι το καλό, το παιχνίδι δεν ξεφεύγει, όμως μπορεί να δεχθείς κάποιο χτύπημα  και να έχεις ένα σχίσιμο , ενώ στο ερασιτεχνικό  μπορεί να φοράς τα προστατευτικά και να αποφύγεις το σχίσιμο , αλλά παίζεις με αθλητές οι οποίοι  μπορεί να σου χαλάσουν το παιχνίδι με την έννοια  ότι είναι  είναι ατσούμπαλοι και να σε τραυματίσουν με την αμάθεια τους. 

Π.Θ :Για πιο λόγο ένα παιδί  να ξεκινήσει πολεμικές τέχνες  

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ:
Γλυτώνει από πολλά πράγματα , κακές παρέες, ξενύχτια,τσιγάρα,  σε βάζει σε ένα μοτίβο , σε πειθαρχεί, σου φτιάχνει την σωματοδομή σου, βλέπουμε πολλά παιδιά σήμερα  να είναι παχύσαρκα, με τον αθλητισμό δεν γίνεται αυτό.

  Π.Θ :Μια συμβουλή για τους νέους αθλητές που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό ή και τον πρωταθλητισμό.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ:
 Ο αθλητισμός  είναι υγεία και να τον ξεκινήσουν διότι θα τους βοηθήσει σε πολλά πράγματα .
Ο πρωταθλητισμός , όπως είπε και ο Μιχάλης  Ζαμπίδης (κοίταξα ψηλά με το σαγόνι χαμηλά),  πρέπει να ξέρεις τι θέλεις και να είσαι πάντα ταπεινός, γιατί εάν ο εγωισμός σου υπερνικήσει τα θέλω σου έρχεται η καταστροφή.

  Π.Θ :Υπάρχουν αθλητές που βιάζονται να δείξουν ότι κάτι είναι , χωρίς αθλητικό υπόβαθρο να ανεβαίνουν γρήγορα στο ρίγκ , χωρίς προπονητική και αγωνιστική εμπειρία ? 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ: Βέβαια υπάρχουν ,  όλα έχουν όμως μια σειρά , ξεκινάει η προπόνηση , ο προπονητής σου τακτικά να σε κατεβάζει σε φιλικά σπάρινγκ έτσι ώστε να αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι τις κινήσεις του αντιπάλου και μετά πηγαίνεις σε επαγγελματικούς αγώνες. 
 Εάν κάποιος ξεκινήσει  με ελάχιστη εμπειρία ,κατευθείαν σε επαγγελματικούς αγώνες είναι η αρχή και το τέλος του.
Δυστυχώς υπάρχουν τέτοιοι αθλητές και είναι τα εύκολα θύματα.
Η συμβουλή μου είναι ,προπόνηση προετοιμασία, πάντα  με το προπονητή σου να αποφασίζει και να κρίνει το πότε θα είσαι έτοιμος  για αγώνες ,θα παίξεις τα ερασιτεχνικά σου  και όταν κρίνει και πάλι ο προπονητή σου ότι είσαι έτοιμος να παίξεις επαγγελματικό μόνο τότε , δεν μπορείς να αποφασίζεις εσύ πότε θα είσαι έτοιμος!! 

Π.Θ :Συμπληρώματα παίρνεις  και τι γνώμη έχεις γι΄ αυτά.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ:
Λοιπόν ότι είναι χημικό και το βάζεις στον οργανισμό σου δεν είναι καλό, αλλά όταν φτάνεις σε επαγγελματικό επίπεδο πρέπει να παίρνεις κάποια συμπληρώματα, να διευκρινίσω  ότι είναι διαφορετικό το συμπλήρωμα με το φάρμακο.
  Το φάρμακο είναι αυτό το οποίο  σου βάζει ξένους παράγοντες μέσα στο σώμα σου , ενώ το συμπλήρωμα είναι  αυτό που σε βοηθάει στην αποκατάσταση, όταν παίζεις σε επαγγελματικό επίπεδο συμπληρώματα χρειάζονται.
  Να διευκρινίσουμε ,ότι να είναι  πάντα εγκεκριμένα από την  ΕΟΦ ,πρέπει να ξέρεις  τι θα πάρεις να έχεις ιατρική καθοδήγηση και να ξέρεις τι ταιριάζει σε εσένα.

Π.Θ :Που αφιερώνεις αυτή σου τη νίκη.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ: 
Την νίκη μου αυτή την αφιερώνω στην κόρη μου , στην οικογένειά μου στη γυναίκα μου που με στήριξε , όσο κράτησε η προετοιμασία μου, ήταν και πατέρας και μητέρα . 

 Π.Θ :Κάτι τελευταίο που θα ήθελες να αναφέρεις. 
Ναι  για να μην είμαι άδικος  με το δάσκαλο τον Νίκο  Γκέντζελη, μαζί 50/50  είμαστε πρωταθλητές σε 8 διαφορετικά στυλ σε 7  διαφορετικές ομοσπονδίες :

Θέλω να ευχαριστήσω στην πατρίδα μου την Καλαμάτα τον προπονητή μου τον Σταύρο Καπώνη με τόσους επαγγελματικούς αγώνες φύγαμε αήττητοι , τον ευχαριστώ για όλες τις ευκαιρίες που μου έδωσε , που με πίστεψε, τον ευχαριστώ πάρα πολύ!!
Όσο για την πατρίδα μου την αγαπάω την έχω πάντα μέσα στην καρδιά μου και μακάρι οι νέοι αθλητές να γίνουν καλύτεροι αθλητές από εμένα .



                                             Απολαύστε το αγώνα του Παναγιώτη



Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ  ανεβαίνουν όλα τα  βίντεο.
 Επιμέλεια: panos Thrakiotis Στηρίξτε μας με ένα Like! *Η αναδημοσίευση περιεχομένου του TV thrakiotis επιτρέπεται με μοναδική προϋπόθεση την αναφορά της πηγής. Ευχαριστούμε!
Κοινή χρήση:  

Σχόλια