Τελευταία Νέα

ΝΑ ΣΚΑΨΕΤΕ ΕΚΕI, ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ -ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΙΣΑΑΚΙΟΥ

Η κυρία Αρβελέρ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αντιδήμαρχο Φερών κ.Γκότση Νικόλαο , του επεσήμανε την βεβαιότητα ότι,
πλησίον της Παναγίας Κοσμοσώτειρας βρίσκεται ο τάφος του Αυτοκράτορα Ισαακίου.!!
Η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ , Βυζαντινολόγος , Πρύτανης στο Πανεπιστημίου της Σορβόννης,  έχει πειστεί και καταλήξει για το σημείο που βρίσκεται ο τάφος του Αυτοκράτορα    .   Η συνομιλία του Αντιδημάρχου με την Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ.
"Χτυπά το τηλέφωνο , άγνωστος αριθμός , παρακαλώ ….. ακούω μια βραχνή και ιδιαίτερη φωνή να μου λέει, ο κ. Γκότσης; Μάλιστα της λέω. Αρβελέρ μου απαντά. Επί 15 λεπτά ένας διάλογος από μια κορυφαία διανόηση του Ευρωπαϊκού χώρου . 
Δεκαπέντε λεπτά αγάπης για τον τόπο μας και ιδιαίτερα τον Ναό της Παναγίας Κοσμοσώτειρας, για τον Ισαάκιο και τον τάφο του.
 Έχει πειστεί και κατασταλάξει για το σημείο που βρίσκεται και το αιτιολογεί . Άκουσε με μου λέει πες τους Αρχαιολόγους ότι είπε η Αρβελερ να σκάψετε εκεί μην ψάχνεται πουθενά αλλού . Δέος . Δεκαπέντε λεπτά με μια σπάνια πνευματικότητα που διατηρεί την διαύγεια του πνεύματος και ας κουβαλά 92 χρόνια .
 Μια πνευματική μορφή που ρούφηξε την γνώση , την δούλεψε και την μετέδωσε σε χιλιάδες φοιτητές της και όχι μόνο , για το άγνωστο σε πολλούς Ανατολικό Ρωμαϊκό Κράτος (Βυζάντιο)".


Επιμέλεια: panos Thrakiotis *Η αναδημοσίευση περιεχομένου του tvthrakiotis επιτρέπεται με μοναδική προϋπόθεση την αναφορά της πηγής. Ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια