Headlines

Comments

ΜΑΘΕ ΠΟΣΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ Γ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Η σημερινή προσθήκη στην προκήρυξη της ομοσπονδίας επιβεβαίωσε  πως τίποτε δεν άλλαξε την διαδικασία του υποβιβασμού, δηλαδή ισχύει ότι και πέρυσι.

Το ίδιο ισχύει και για τον προβιβασμό από τα τοπικά πρωταθλήματα (χωρίς την διαδικασία των μπαράζ) ο εκάστοτε πρωταθλητής προβιβάζεται στη Γ εθνική.
  Θα υποβιβαστούν σε κάθε Όμιλο οι Ομάδες που θα καταλάβουν από την 9η θέση και κάτω, εκτός των Ομίλων που έχουν δεκατέσσερις (14) Ομάδες στους οποίους θα υποβιβαστούν από την 10η θέση και κάτω. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 

Άρθρο 14. Προβιβασμός – Υποβιβασμός Προβιβασμός στη Football League 
Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των Ομάδων, θα προβιβαστούν στη Football League οι πρώτες Ομάδες από κάθε Όμιλο οκτώ (8) σε σύνολο και οι τέσσερις Δευτεραθλήτριες Ομάδες από τις οκτώ (8), δηλαδή οι τέσσερις Ομάδες που θα προκύψουν από διπλούς αγώνες μετά από κλήρωση. Συνολικά θα προβιβαστούν δώδεκα (12) Ομάδες.
 Αν μία ή περισσότερες ομάδες που δικαιούται να αγωνιστούν στην Football League παραιτηθούν για οποιανδήποτε λόγο από την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή ή δεν λάβουν αδειοδότηση από την Ε.Π.Ο., εφόσον υπάγεται σε αδειοδότηση η κατηγορία αυτή και εφόσον έχει οριστεί ως ποινή για την μη λήψη άδειας, η ανικανότητα συμμετοχής της μη αδειοδοτηθείσης ομάδας στο πρωτάθλημα της Football League της επόμενης περιόδου ή αν μία ή περισσότερες από τις δικαιούμενες να προβιβασθούν ομάδες από την Γ΄ Εθνική στην Football League δεν καταφέρουν να συστήσουν ΠΑΕ εφόσον τούτο απαιτείται για τον προβιβασμό τους, τότε το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι τέσσερις (4) Ομάδες που δεν θα έχουν προβιβασθεί από τους διπλούς αγώνες προβιβασμού με την εφαρμογή του άρθρου 20 παρ. 16 του Κ.Α.Π. στους Ομίλους που συμμετείχαν με τα δεδομένα που είχαν στην τελική βαθμολογική τους κατάταξη.
Παραμονή στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία/Υποβιβασμός στις Ε.Π.Σ. 
Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των Ομάδων, θα υποβιβαστούν σε κάθε Όμιλο οι Ομάδες που θα καταλάβουν από την 9η θέση και κάτω, εκτός των Ομίλων που έχουν δεκατέσσερις (14) Ομάδες στους οποίους θα υποβιβαστούν από την 10η θέση και κάτω. 
Για τους 3ο , 5ο , 6ο και 7ο Ομίλους από την 2η θέση έως και την 8η θέση, οι Ομάδες θα παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική για την αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020 με εξαίρεση τις τέσσερις (4) δευτεραθλήτριες που τυχόν προβιβαστούν στην Football League με την διαδικασία των αγώνων προβιβασμού, ενώ από την 9η θέση και κάτω θα υποβιβαστούν στην Α΄ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ.
 Για τους 1ο , 2ο , 4ο και 8ο Ομίλους από την 2η θέση έως και την 9η θέση οι Ομάδες θα παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική για την αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020 με εξαίρεση τις τέσσερις (4) δευτεραθλήτριες που τυχόν προβιβαστούν στην Football League με την διαδικασία των αγώνων προβιβασμού, ενώ από την 10η θέση και κάτω θα υποβιβαστούν στην Α΄ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ.

 Προβιβασμός από Ε.Π.Σ. 
Οι πενήντα τρεις (53) πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. και οι τρεις (3) δευτεραθλήτριες ομάδες των ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή συνολικά πενήντα έξι (56) ομάδες, προβιβάζονται στη Γ΄ Εθνική κατηγορία για την περίοδο 2019 – 2020.
 Σε περίπτωση που μία πρωταθλήτρια Α΄ κατηγορίας τοπικού πρωταθλήματος Ε.Π.Σ. (ή δευτεραθλήτρια προκειμένου περί των τριών ιδρυτριών Ενώσεων) δικαιούμενη να προβιβαστεί δεν δηλώσει συμμετοχή για οποιοδήποτε λόγο στο ως άνω πρωτάθλημα, τότε αντικαθίσταται από την δευτεραθλήτρια και αν αυτή επίσης δεν μπορεί ή δεν δηλώσει συμμετοχή, από την τριταθλήτρια.
Αν υπάρξουν δικαιούχες ομάδες που δεν δηλώσουν συμμετοχή και δεν υπάρξει η δυνατότητα να αντικατασταθούν με τον εδώ προβλεπόμενο τρόπο, τότε δεν συμπληρώνονται με άλλο τρόπο και το πρωτάθλημα διεξάγεται με λιγότερες ομάδες


Επιμέλεια: panos Thrakiotis *Η αναδημοσίευση περιεχομένου του tvthrakiotis επιτρέπεται με μοναδική προϋπόθεση την αναφορά της πηγής. Ευχαριστούμε!

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © TVthrakiotiS. Designed by