"ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ" ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑ ΒΙΟΛΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ Ο ΛΙΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα δυο  πρόσφατα "διαμαντάκια"  παρουσίασε ο κατασκευαστής βιολιών Δημήτρης Λιούσης ,σε έναν από τους σημαντικότερους  δεξιοτέχνες του  βιολιού Νίκο Χατζόπουλο!! 

Νίκος Χατζόπουλος :
Όποιος ασχολείται με την μουσική και μάλιστα με το βιολί και δει του Δημήτρη Λιούση τη δουλειά καταλαβαίνει  ότι ο άνθρωπος είναι γι αυτό που κάνει , είναι μερακλής κατασκευάζει με παθολογική αγάπη , ξέρει να κατασκευάζει όργανα...στη συνέχεια ο βιρτουόζος του βιολιού πήρε στα χέρια του το βιολί και στο τέλος  είπε χαρακτηριστικά..Διαμάντι , διαμάντι..
Τον γνωρίζω από μικρό παιδάκι και τον είχα πάντα στα υπόψιν μου και σε συζητήσεις μου με τον εκπληκτικό τον φανταστικό  Γιώργο  Κόρο , ένα μεγάλο μέρος της κουβέντας μας ήταν μόνο  ο Δημήτρης Λιούσης!!   
Άνθρωποι  είμαστε  όλοι έχουμε τις  συμπάθειες μας , τις αντιπαλότητες  μας , υπάρχουν όμως ορισμένα πράγματα  που  πρέπει να τα δέχεσαι , ότι και να πούμε λοιπόν , το σίγουρο είναι  ότι ο Δημήτρης είναι ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ , φτιάχνει τα όργανα με δουλειά με  μεράκι ,ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες κατασκευής οργάνου και μάλιστα πολλοί έρχονται στο στούντιο μου(έχω και το βιβλίο του που μου το έχει αφιερώσει), το  διαβάζουν και όσο το ξεφυλλίζουν καταλαβαίνουν την δυσκολία που έχει να κάνεις ένα βιολί!!
Χαρακτήρισε  το βιβλίο του Δημήτρη Λιούση  καταγραφή και παρακαταθήκη για το μέλλον .



Επιμέλεια: panos Thrakiotis *Η αναδημοσίευση περιεχομένου του tvthrakiotis επιτρέπεται με μοναδική προϋπόθεση την αναφορά της πηγής. Ευχαριστούμε!
Κοινή χρήση:  

Σχόλια