ΑΟ ΘΡΑΚΗΣ :ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ - ΣΟΥΒΑΡΑΣ – ΒΑΚΑΛΙΔΗΣ

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ - ΣΟΥΒΑΡΑΣ – ΒΑΚΑΛΙΔΗΣ

Από την ημέρα δημιουργίας της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΟΘ/ΑΛΕΞ (εδώ και 1,5 χρόνο), δεν έχουμε ασχοληθεί ποτέ με τη διαιτησία και δεν έχουμε βγάλει ποτέ ανακοίνωση εναντίον της, προσπαθώντας να συμβάλλουμε θετικά στη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων.
Ωστόσο απ' ότι φαίνεται κάποιοι τη σιωπή μας την εκλαμβάνουν ως αδυναμία. Γι' αυτό το λόγο λοιπόν ερχόμαστε να προσθέσουμε στις άπειρες ανακοινώσεις για τις τραγικές φετινές διαιτησίες και τη δική μας, για άλλη μια ανίκανη διαιτητική τριπλέτα.
Στη φετινή συνάντηση των ομάδων με την ΕΠΣ Έβρου ο Υπεύθυνος Διαιτησίας υποσχέθηκε μια νέα αρχή, με αυστηρό έλεγχο διαιτητών, με συνεχή παρακολούθηση και αξιολόγηση τους. Αντ' αυτού όμως έως τώρα είναι πασιφανές ότι όχι μόνο δεν έχουμε βελτίωση, αλλά κάθε εβδομάδα υπάρχει τουλάχιστον μια ανακοίνωση από τους συλλόγους για τη διαιτησία.
 Κατά γενική ομολογία στις συζητήσεις μεταξύ του φιλάθλου κόσμου υπάρχει απαξίωση αφού συνεχώς αναφέρονται τραγελαφικά γεγονότα που δεν τιμούν καθόλου τους διαιτητές του Έβρου. 
Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα που είναι δημόσια γνωστά και δείχνουν το διαιτητικό κατήφορο (α) διαιτητής ξέχασε να πάρει τις κάρτες μαζί του, (β) διαιτητής έδειξε δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) και δεν απέβαλε τον παίκτη από το γήπεδο, (γ) διαιτητής εξυβρίζεται χυδαία από παίκτη, ακούγεται σε όλο το γήπεδο και δεν αποβάλλεται, (δ) διαιτητές που κρατούν ή δεν κρατούν καθυστερήσεις δίχως λογική εξήγηση, (ε) διαιτητές που δε γνωρίζουν να συντάσσουν Φ.Α., (στ) διαιτητές που ανέχονται Μασερ, να ουρλιάζουν και να χτυπιούνται στους πάγκους, (ζ) διαιτητές που ανέχονται παίκτες να κάνουν αισχρές χειρονομίες είτε προς αντιπάλους παράγοντες, είτε προς φιλάθλους, (η) επόπτες που σηκώνουν offside σε παίκτες που ξεκινάν επίθεση πίσω από το κέντρο, (θ) επόπτες που δε γνωρίζουν ότι από πλάγιο δεν υπάρχει offside
Συγκεκριμένα σήμερα βρεθήκαμε μπροστά σε μια κακή διαιτητική, επικίνδυνη  και ΑΝΊΚΑΝΗ. Αυτό σημαίνει ότι οι εν λόγω κύριοι δε χρήζουν βελτίωσης και σίγουρα είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ στα παιχνίδια της ομάδας μας από εδώ και πέρα.
Η τριπλέτα ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ - ΣΟΥΒΑΡΑΣ - ΒΑΚΑΛΙΔΗΣ αλλοίωσε ξεκάθαρα το αποτέλεσμα και έφερε το παιχνίδι ισοπαλία. 
Οι κύριοι λοιπόν με αποφάσεις (α) χέρι - πέναλτι αντιπάλου μπροστά από την εστία τους, έκλεισαν τα μάτια και έκαναν ότι δεν το είδαν, (β) δύο πέναλτι σε βάρος μας - το 1ο καθαρό, το 2ο θέατρο αντιπάλου. 
Εντελώς τυχαία έδινε πέναλτι κάθε φορά που πέρναμε διαφορά 2 τερμάτων 2-0 και 3-1, (γ) ακυρωθέν ξεκάθαρο γκολ στο 3-2 να γίνει 4-2 στο 89' από τον Κο Βακαλίδη που ήταν εκτός τόπου και χρόνου. 
Ο ίδιος εξέθεσε τον εαυτό του, αφού σε ερώτηση παράγοντα μας είπε ουσιαστικά ότι είδε το νύχι του επιθετικού μας πιο μπροστά...., (δ) καθυστερήσεις δίχως λογική 8 λεπτών, όταν συνολικά έπρεπε να παιχτούν 5,5 λεπτά. 
Τα 2,5 λεπτά από τις 5 αλλαγές που γράφονται στο Φ.Α. και 3 λεπτά από τον τραυματισμό του τερματοφύλακα μας, (ε) σφύριγμα φάουλ έξω από την περιοχή μας αντί για σφύριγμα λήξης στο 7,5 λεπτό των καθυστερήσεων από όπου προήλθε η ισοφάριση. Με το που μπήκε το γκολ σφύριξε τη λήξη, ούτε καν στη σέντρα μας άφησε να πάμε.
Σημαδιακό αυτής της κωμικοτραγικής διαιτησίας υπήρξε η φωνή αγνού φιλάθλου 70 ετών που βλέποντας τους να περνάνε μπροστά του κατευθυνόμενοι στα αποδυτήρια τους λέει με απόλυτη ηρεμία : Αγαπητέ διαιτητή ήταν ξεκάθαρο ότι θα κρατούσες καθυστερήσεις και θα σφυρούσες όπως θέλεις μέχρι να έρθει το παιχνίδι εκεί που θέλεις, ΔΥΣΤΥΧΏΣ εσείς είστε άλλη μια σημαντική αιτία που από εκεί που ο κόσμος ερχόταν στα γήπεδα να δεί ακόμα και προπονήσεις, πλέον δεν θέλει ούτε να τα ακούει, ούτε να τα βλέπει.
Απευθυνόμενοι λοιπόν προς την ΕΠΣ Έβρου και συγκεκριμένα προς τον Υπεύθυνο Διαιτησίας γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι διαιτητές είναι μετρημένοι στα δάχτυλα και δεν μπορείτε να τιμωρήσετε γιατί δεν θα βγαίνουν τα παιχνίδια, όμως οπωσδήποτε κάτι πρέπει να γίνει ώστε να διορθωθεί άμεσα η κατάσταση και οπωσδήποτε πρέπει να αφουγκραστείτε τους τελευταίους φιλάθλους που έχουν απομείνει. 
Δε γίνεται κάθε Κυριακή να βλέπουμε ανικανότητα και να τη δεχόμαστε. 
Πρέπει να μάθετε στους διαιτητές σας ότι δεν είναι οι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού, αλλά ένα εξάρτημα για να πραγματοποιηθεί ένα παιχνίδι. 
Ας αφήσουν να κερδίζουν οι καλύτεροι μέσα στο γήπεδο και όπου θέλει η στρογγυλή θεά να γίνεται η έκπληξη, ΟΧΙ όμως να καθορίζουν αυτοί αποτελέσματα και εκπλήξεις.




Επιμέλεια: panos Thrakiotis *Η αναδημοσίευση περιεχομένου του tvthrakiotis επιτρέπεται με μοναδική προϋπόθεση την αναφορά της πηγής. Ευχαριστούμε!
Κοινή χρήση:  

Σχόλια