Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 2019 ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Η Αλεξανδρούπολη φιλοξενεί το πρωτάθλημα Βορείου  Ελλάδος Παγκρατίου Αθλήματος την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 , στο Κλειστό Γυμναστήριο  Αλεξανδρούπολης "Μιχάλης Παρασκευόπουλος».

 Το Πρωτάθλημα συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος, ο Αθλητικός Σύλλογος «Ορφέας» Αλεξανδρούπολης και η Ελληνική Πολεμική Αγωγή, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. 
«Η διοργάνωση του Πρωταθλήματος Βόρειας Ελλάδας στην πρωτεύουσα του Έβρου αποτελεί το εφαλτήριο για τη διεκδίκηση μεγαλύτερων διοργανώσεων του αθλήματος, που αν και αποτελεί αρχαίο ελληνικό αγώνισμα, αναζητεί το χώρο του στο σήμερα,» επισήμαναν  οι διοργανωτές κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου.
 Η τελετή έναρξης του Πρωταθλήματος Βόρειας Ελλάδος  θα διεξαχθεί την Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου στις 12:00.
Οι αθλητές θα αγωνιστούν στα εξής αγωνίσματα: Παλαίσματα, Πολυδάμας / Αγών Ημιεπαφής /  Αγών Παγκρατίου / Κάτω Παγκράτιο / Πυξ Λαξ / Πλήρης Αγών.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, από τις 9:00 έως τις 12:00 θα πραγματοποιηθούν τα «Παλαίσματα», οι αγώνες επίδειξης.

09:00: Έναρξη Ζυγίσεως αθλητών για όλα τα ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ.
09:30: Έναρξη αγώνων με «ΠΑΛΑΙΣΜΑΤΑ», στη Σειρά Ηλικίας Παμπαίδες – Παγκορασίδες 6 – 7 ετών.
 12:00: Παρουσίαση των ομάδων, Όρκος Αθλητών – Ελλανοδικών, ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

 Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές οι οποίοι έχουν εγγραφεί στο Μητρώο αθλητών της Ε.Ο.Π.Α. (Έλληνες και αλλοδαποί αθλητές)


  Το " Παγκράτιον" ήταν αγώνισμα των αρχαίων Ελλήνων,ένας συνδυασμός πάλης,λακτισμάτων και πυγμαχίας χωρίς ιμάντες,το οποίο συμπεριλήφθηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες το 648 π.χ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


 Επιμέλεια: panos Thrakiotis *Η αναδημοσίευση περιεχομένου του tvthrakiotis επιτρέπεται με μοναδική προϋπόθεση την αναφορά της πηγής. Ευχαριστούμε!
Κοινή χρήση:  

Σχόλια