ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 27-06-2019

Συνελήφθησαν 3 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν την 26 και 27-6-2019, στο νομό Ροδόπης, απ ό αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τρεις (3) διακινητές, δύο ημεδαποί, ένας 45χρονος και μία 40χρονη και ένας 36χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το βράδυ, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τους δύο δράστες, ηλικίας 45 και 40 ετών, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, λειτουργούσαν ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε άγνωστος συνεργός τους και μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της επιχείρησης οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης και στα δύο οχήματα, με αποτέλεσμα ο 45χρονος οδηγός του ενός να το ακινητοποιήσει, ενώ ο οδηγός του δεύτερου δεν συμμορφώθηκε , ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Στη συνέχεια, το εν λόγω όχημα εισήλθε σε αγροτική περιοχή στο Γλυκονέρι Ροδόπης, όπου ο οδηγός του το ακινητοποίησε, τράπηκε πεζός σε φυγή και αναζητείται.
Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα (27-6-2019) τις πρώτες πρωινές ώρες, στη Συκοράχη Ροδόπης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 36χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους παραπάνω αστυνομικούς με τη συνδρομή και άλλων δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.
Τελικά, το όχημα κατευθύνθηκε σε αγροτική περιοχή στο Πάμφορο Ροδόπης, όπου ο 36χρονος οδηγός του το ακινητοποίησε και τράπηκε πεζός σε φυγή, πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς.
Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.
Σημειώνεται ότι ο 36χρονος διακινητής κατηγορείται επίσης για παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, καθόσον στερούνταν άδειας ικανότητα οδήγησης.
Κατασχέθηκαν τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και Ιάσμου.

panos Thrakiotis *Η αναδημοσίευση περιεχομένου του tvthrakiotis επιτρέπεται με μοναδική προϋπόθεση την αναφορά της πηγής. Ευχαριστούμε!
Κοινή χρήση:  

Σχόλια