Η προοδευτική συμμαχία είναι και στον Έβρο

Σε  γνωστό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης  πραγματοποιήθηκε η πρώτη πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΙΑ  χθες το απόγευμα .
Στην εκδήλωση-συνέλευση   βρέθηκαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ , προοδευτικοί πολίτες  και φίλοι, οι οποίοι μετά την εισήγηση του αναπληρωτή υπουργού περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου , ξεκίνησαν ένα γόνιμο δημοκρατικό διάλογο .
Έγινε αποδεκτό από όλους ότι η προοδευτική συμμαχία στον Έβρο πρέπει να σχηματοποιηθεί και μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει την μάχη για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου .
Η συνέλευση  ενέκρινε το κείμενο που κατέθεσε ομάδα της προοδευτικής συμμαχίας και το οποίο επισυνάπτεται με το παρόν δελτίο τύπου .
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Έβρου καλεί τους προοδευτικούς πολίτες που προέρχονται από την αριστερά , την πολιτική οικολογία , την σοσιαλδημοκρατία και το προοδευτικό κέντρο να συμπαραταχθούν
Την συζήτηση διεύθυναν  ο συντονιστής της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Σπύρος Δέδογλου και   Γιώργος Λιανίδης μέλος της συντονιστικής επιτροπής της προοδευτικής συμμαχίας
e-mail: syrizaproodeytike@gmail.com 

Το κείμενο της Προοδευτικής συμμαχίας στον Έβρο
Ιστορική αναγκαιότητα η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ απέναντι στην ακροδεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό
Είμαστε προοδευτικοί πολίτες. Ανήκουμε στον προοδευτικό χώρο. Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του πρωθυπουργού ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ και του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, προκειμένου να συμβάλουμε στη ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ, χωρίς ιδιοτέλειες και στη ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ μιας προοδευτικής πλειοψηφίας, μέσα από την υλοποίηση ενός σχεδίου για την πραγματική οικονομία, με ανάπτυξη και αλληλεγγύη, για τους πολλούς.
Σήμερα είναι επιτακτική η ΑΝΑΓΚΗ της ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΔΥΝΑΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ όλων των δημοκρατικών, προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων, προκειμένου αποφασιστικά και συντεταγμένα να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο επιστροφής στα χρόνια της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, της ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ και του ΑΚΡΑΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ.
Το μείζον ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε μετά τις Ευρωεκλογές, είναι η ΣΥΖΕΥΞΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΙΔΕΩΝ και ΔΥΝΑΜΕΩΝ, που η ενδεχόμενη επικράτηση τους στις επικείμενες εθνικές εκλογές, οδηγεί στην ενίσχυση του ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΥ, του ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ και του ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ.
Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ και ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ τον δρόμο προκειμένου να εκφραστεί η μεγάλη ΛΑΪΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ που θέλει να βάλει τη σφραγίδα της στην επόμενη μέρα ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, που θέλει να βάλει τη σφραγίδα της στα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, στην ίδια τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Τα πρόσωπα που αποδέχονται το προσκλητήριο για μια ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ και ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ, ΣΥΝΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ με τον ΣΥΡΙΖΑ, η καθεμιά και ο καθένας ξεχωριστά οι προσωπικότητες, όσο και οι οργανωμένοι φορείς και συλλογικότητες που συμμετέχουν σ’ αυτό το εγχείρημα, διατηρώντας την προσωπική τους αφετηρία και τις ιδεολογικές τους αναφορές. Ταυτόχρονα, όμως, είμαστε όλοι ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να παραμερίσουμε τις ενδεχόμενες διαφορές μας και να ενωθούμε στη βάση ΚΟΙΝΩΝ ΣΤΟΧΩΝ και ΚΟΙΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ. Σε αυτήν την κρίσιμη μάχη και για την προώθηση μια σύγχρονης και προοδευτικής πολιτικής ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για:
Ένα νέο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, βασισμένο στην ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας
Την καταπολέμηση της ανεργίας και την περαιτέρω ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων
Την προστασία των δημόσιων αγαθών
Ένα δίκαιο και αναλογικό φορολογικό σύστημα
Ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος με πλήρη διαφάνεια και αξιοκρατία
Την διαφύλαξη της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου
Την υπεύθυνη και πατριωτική στάση στα μεγάλα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής
Την διεύρυνση ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών
Την συστηματική αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, και την προστασία του περιβάλλοντος
Η σαφής διάκριση ανάμεσα στην ΑΡΙΣΤΕΡΑ και τη ΔΕΞΙΑ, ανάμεσα στον ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ και τον ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ χώρο είναι πιο εμφανής από ποτέ και ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ πολίτες του τόπου μας να ΣΥΜΠΟΡΕΥΘΟΥΜΕ και να ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό μας.
Τώρα αποφασίζουμε για τις ζωές μας!

 *Η αναδημοσίευση περιεχομένου του tvthrakiotis επιτρέπεται με μοναδική προϋπόθεση την αναφορά της πηγής. Ευχαριστούμε!
Κοινή χρήση:  

Σχόλια