ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ / ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη, που επιτρέπει στον νέο πρωθυπουργό να κυβερνήσει απρόσκοπτα για την επόμενη 4 ετία. Τε τελικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών 2019 ΝΔ: 39,85% ΣΥΡΙΖΑ: 31,53% ΚΙΝΑΛ: 8,10% ΚΚΕ: 5,30% Ελληνική Λύση: 3,70% Μέρα 25: 3,44% 

Σημειώνεται ότι μένει εκτός Βουλής η Χρυσή Αυγή καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 2,93%.

 Αποτελέσματα βουλευτικών εκλογών 2019, οι έδρες

Τα αποτελέσματα αυτά, σε έδρες, με ενσωματωμένο πάντα το 99,86% του τελικού αποτελέσματος έχουν ως εξής:

ΝΔ: 158
ΣΥΡΙΖΑ: 86
ΚΙΝΑΛ: 22
ΚΚΕ: 15
Ελληνική Λύση: 10
Μέρα 25: 9


Αποδέχθηκε την ήττα του ο Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως δήλωσε στην παρέμβασή του στο Ζάππειο, με την οποία αποδέχθηκε την ήττα του στις εκλογές, θα ασκήσει δυναμική αντιπολίτευση, ενώ εμφανίστηκε μάλλον ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα αφού οι έρευνες έδιναν ακόμα μεγαλύτερη ήττα. Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε οτι το μέγεθος της διαφοράς, «δεν συνιστά στρατηγική ήττα», και ανακοίνωσε την συνέχιση της προσπάθειας για την μετάλλαξη της φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαμόγελα από την Φώφη Γεννηματά

Ικανοποίηση επικρατεί και στην Χαριλάου Τρικούπη καθώς το ποσοστό του υπερβαίνει το ποσοστό των ευρωεκλογών και των εκλογών του 2015, και όπως δήλωσε η Φώφη Γεννηματά «διέψευσε τις Κασσάνδρες».



Ικανοποίηση επικρατεί και στο ΚΚΕ, ενώ αντίθετα Κυριάκος Βελόπουλος και Γιάνης Βαρουφάκης πανηγυρίζουν για την είσοδό τους στην Βουλή.

Στα πολύ θετικά της εκλογικής αναμέτρησης να σημειωθεί η απουσία της Χρυσής Αυγής από την επόμενη Βουλή



 Επιμέλεια: panos Thrakiotis *Η αναδημοσίευση περιεχομένου του tvthrakiotis επιτρέπεται με μοναδική προϋπόθεση την αναφορά της πηγής. Ευχαριστούμε!
Κοινή χρήση:  

Σχόλια