Στην Α Έβρου συνεχίζει οριστικά ο "Ορέστης" Ορεστιάδας


 Εκτιμήθηκε ότι δεν υπάρχουν οι αναγκαίες δυνατότητες να ανέβει η ομάδα στη Γ Εθνική κατηγορία. 
Επίσης δίνεται έμφαση στους αθλητές που προέρχονται από τα  αναπτυξιακά τμήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Παίζεις ποδόσφαιρο με το κεφάλι και τα πόδια σου είναι εκεί για να σε βοηθήσουν!”
Johan Cruyff
Παραφράζοντας τον στίχο του μεγάλου αυτού παίχτη θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι διοικήσεις είναι παρούσες για να χρησιμοποιούν το μυαλό καθώς κουνούν τα χέρια, θέλουμε να κάνουμε κατανοητά κάποια πράγματα. 
Τις τελευταίες εβδομάδες, συγκεκριμένα από τις 24/06, μπήκαμε σε διαδοχικές και επαναλαμβανόμενες συνελεύσεις του συλλόγου, σε ανοιχτά καλέσματα, σε διευρυμένα διοικητικά, σε ιδιωτικές κουβέντες και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να είναι ικανό, έτσι ώστε να ανοίξουμε την προσπάθεια για τις δυνατότητες της ομάδας να ανέβει στην εθνική κατηγορία. 
Στις διαδικασίες αυτές άλλοτε το αίσθημα που επικρατούσε ήτανε ελπιδοφόρο και άλλοτε απογοητευτικό και δυσπραγές, 
Αυτό οφειλόταν κυρίως στη έλλειψη ανθρώπων να στελεχώσουν διοικητικό και στις οικονομικές απαιτήσεις της νέας προσπάθειας. 
Στο διάστημα αυτό πέρασαν κάποιοι επαγγελματίες της περιοχής όπου δήλωσαν ότι θα στηρίξουν περισσότερο την κίνηση αυτή ( το κάνουν άλλωστε χωρίς αμφιβολία τιμώντας τα ανταποδοτικά κίνητρα και την κοινωνική τοπική ευθύνη στο σημείο που μπορούν ), πέρασαν περιορισμένοι παλαίμαχοι παίκτες (δύο ή τρεις), έμφαση στην παρουσία δόθηκε επίσης από τους ανθρώπους της ΕΠΣ και τέλος πέρασαν και κάποιοι πρόθυμοι μπροστά στην αγάπη τους για τον Ορέστη να μπούνε στο διοικητικό και να βοηθήσουν, στο σημείο όμως που τους επιτρέπουν οι προσωπικές υποχρεώσεις. 
Στο διάστημα αυτό επίσης, ακούσαμε διάφορα σενάρια, όπως να γίνουν σοβαρές προσθήκες στο διοικητικό, να αναλάβουν κάποιοι άλλοι που θα μπορούν να συνεργαστούν καλύτερα πάνω σε αυτό το οικοδόμημα με τους φορείς, να φύγουν κάποιοι άλλοι για να μπούνε άλλοι, να έρθουν κάποιοι που θα διαχειριστούν τα χρήματα(;;;) (σαν να υπάρχουν κάπου παρκαρισμένα χρήματα και ήθελαν τα σωστά χέρια), κτλ... 
Επίσης συζητήθηκαν και σοβαρότερα πράγματα για το πως μπορεί να γίνει κατορθωτό να υπάρξει μια μόνιμη πρόσβαση σε πόρους και σε χρήματα, καθώς και αξιόπιστο διοικητικό προσωπικό σε μέγεθος και προοπτική για να διατηρηθεί αυτή η κίνηση με αξιοπρέπεια. Σε όλα αυτά, το αίσθημα υποχώρησης και παραχώρησης αρμοδιοτήτων έγινε απο την πρώτη μέρα ΑΠΟΔΕΚΤΟ απο την προηγούμενη διοίκηση μπροστά στην διαμόρφωση ικανών συνθηκών να ανέβει η ομάδα κατηγορία. Απο οποιοδήποτε πόστο και απο όποια ευθύνη. ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ κάποια άτομα, ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ προαπαιτούμενα. 
Αρκεί να πάει η ομάδα ατσαλωμένη στην κατηγορία. Στην τελική παρά την επιτυχία του φετινού κατορθώματος μπορεί να υπάρχουν ικανότεροι άνθρωποι και πιο φιλόδοξοι να κάνουν πράξη αυτό το ποδοσφαιρικό όνειρο. 
Επίσης μπορεί να υπάρχουν ανεπάρκειες σήμερα που ορθολογικότερα κάποιοι άλλοι άνθρωποι ή ενα σύνολο ανθρώπων θα μπορούσε να επιλύσει. Όλα αυτά όμως έχουνε σοβαρότητα μόνο όταν δεν ειναι προσχηματικά.
 Και εμείς θα πιστέψουμε ότι έχουνε σοβαρότητα γιατί δεν θέλουμε να κατανοήσουμε ότι υπάρχουν κακόβουλοι ή γεγονότα που ασχημονούν και υποσκάπτουν το σωματείο, ειτε με λόγια είτε με έργα. 
Για αυτόν τον λόγο πρέπει απο εδώ και πέρα το διοικητικό, το οποίο παραμένει ανοιχτό και υπο διαμόρφωση, να εγγυηθεί την πορεία του συλλόγου. Και θα το κάνει.
 Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που πέρασαν ή ενδιαφέρθηκαν, το έκαναν τίμια και με οδηγό την φιλότιμη προσπάθεια ανόδου.
 Εκτιμήθηκε ότι δεν υπάρχουν οι αναγκαίες δυνατότητες να ανέβει η ομάδα κατηγορία. 
Δυνατότητες σε έμψυχο δυναμικό ή υποδομές, αλλά ΚΥΡΙΩΣ εκτιμήθηκε ότι το πρόβλημα είναι η έλλειψη πόρων, η απαιτητική χρηματοδότηση και απουσία ανθρώπων να μεγαλώσουν το διοικητικό σχήμα. 
Αυτή είναι η αλήθεια και αυτή αποτυπώθηκε σαν κοινό αίσθημα. Υπάρχουν δυσκολίες, αλλά σαν την περυσινή, που η ομάδα εξαφανιζόταν δεν νομίζουμε ότι θα συναντήσουμε. Και αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες και σε πολλά γεγονότα. Δεν θέλουμε να αδικήσουμε κανένα.
 Οι παίκτες της ομάδας έκαναν το καθήκον τους κάτω από δύσκολες συνθήκες και έστεψαν την ομάδα πρωταθλήτρια. 
Ο προπονητής κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες αθλητικές και όχι μόνο, να πάρει αυτό το όνειρο σάρκα και οστά. Τους αξίζουν πολλά. 
Έτσι λοιπόν προχωράμε ενωτικά και μαζικά στην Α’ κατηγορία
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ Ο ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ.
 ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ. ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΜΕΣΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΜΑΣ, ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΡΟΣΤΕΡ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΕ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ. 
Με προοπτική η ομάδα να είναι πάντα ανταγωνιστική και φιλόδοξη! Γιατί καθώς θα ενισχύουμε αυτήν την πραγματικότητα, παράλληλα θα πλάθουμε τις συνθήκες, ώστε να βρούμε μόνιμους πόρους, ώστε να στρώσουμε σοβαρά τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές, ώστε να δημιουργήσουμε αθλητές και διοικητικές παρουσίες.
 Ένα πράγμα πρέπει να θεωρηθεί ώς βασικό αποτέλεσμα αυτών των διαδικασιών. Καθώς οι οικονομικές συνθήκες είναι δύσκολες σε σημείο που ούτως ή άλλως αντικειμενικά ο μαζικός αθλητισμός καταρρέει και δεν ενισχύεται. Είτε θα κερδίσουμε όλοι μαζί, είτε θα χάσει ο καθένας μόνος του.
 Είμαστε περήφανοι για το πρωτάθλημα. Είμαστε περήφανοι που δώσαμε την ευκαιρία να ανοίξει η συζήτηση ξανά για το πώς θα καθιερωθεί το αναγκαίο υπόστρωμα να παίξει η ομάδα σε μεγαλύτερη κατηγορία.
 Τέλος, είμαστε περήφανοι που μεταξύ άλλων αξιόμαχων σωματείων της περιοχής κρατάμε με νύχια και με δόντια τους συλλόγους μας και τα αναπτυξιακά τμήματα υποδομής. Είμαστε επίσης περήφανοι για το στολίδι των ακαδημιών μας που φέτος θα αποδώσουν και θα συγκροτηθούν ακόμα καλύτερα. Γιατί αν δεν υπήρχαν άνθρωποι και πρωτοβουλίες ανθρώπων, θα υπήρχαν μόνο σακούλες με βιβλία που πηγαινοέρχονται σε πρωτοδικεία!!!
Υ.Γ. Μέσα στην παρακαταθήκη και στον επόμενο σχεδιασμό, είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε σε πλήρη ετοιμότητα το γήπεδο του Σάκκου για προπονητικό κέντρο καθώς και το γηπεδο της Λεπτής.
Μ.Γ.Σ. ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Επιμέλεια: panos Thrakiotis *Η αναδημοσίευση περιεχομένου του tvthrakiotis επιτρέπεται με μοναδική προϋπόθεση την αναφορά της πηγής. Ευχαριστούμε!
Κοινή χρήση:  

Σχόλια