Η καταλυτική ημερομηνία που έχουν  οι 116 ομάδες να δηλώσουν συμμετοχή στη Γ Εθνική της νέας περιόδου είναι έως 5 Αυγούστου  , με τις πρώτες απώλειες να είναι γεγονός. Δέκα ομάδες έχουν αποφασίσει να μη δηλώσουν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα, με τον οικονομικό παράγοντα να παίζει σημαντικό ρόλο.

1)Ορέστης Ορεστιάδας (ΕΠΣ Έβρου), 2) Όλυμπος Αγιάσου (ΕΠΣ Λέσβου),3) ΑΟ Πρόννοι (ΕΠΣ Κεφαλληνίας/Ιθάκης),4) Κανάρης Νενήτων (ΕΠΣ Χίου), 5)ΑΕ Βαθύλλου/Πανσαμιακού (ΕΠΣ Σάμου) .
Απόφαση να μην δηλώσουν συμμετοχή  πήραν οι ομάδες που αγωνίζονταν και σώθηκαν βαθμολογικά  στην κατηγορία είναι :  6) ο Αλέξανδρος Κιλκίς (ΕΠΣ Κιλκίς),7) ΑΟ Κατασταρίου από τη Ζάκυνθο, . 8) Ο Αιγινιακός, ο οποίος υποβιβάστηκε από τη Football League,  κάνει επανεκκίνηση από το τοπικό ποδόσφαιρο της Πιερίας και δεν θα αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική.
9) Μια ακόμα θέση της Γ’ Εθνικής μένει κενή, μετά από την απόφαση συγχώνευσης της Σπάρτης, που υποβιβάστηκε από τη Football League, με την ΑΕ Πελλάνας Καστορείου, που αγωνιζόταν και πέρυσι στην κατηγορία.

10) Αρης Παλαιοχωρίου ΕΠΣ Χαλκιδικής.


Τέλος εποχής δήλωσε και ο Αρης Παλαιοχωρίου:
Το ΔΣ του Άρη Παλαιοχωρίου ανακοινώνει ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει στο νέο πρωτάθλημα της Γ´ εθνικής κατηγοριας αλλά ούτε και στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΧ, μετά τις ύστατες αλλά άκαρπες προσπάθειες για διασφάλιση ενός υγειούς περιβάλλοντος, βιώσιμου και ανταγωνιστικού εκφράζοντας πάντα βαθιά αθλητικά ιδεώδη και αξίες,
Ευχαριστούμε όλους όσους στάθηκαν δίπλα μας σε όλα αυτά τα ωραία που γευτήκαμε μαζί, κατακτώντας διαδοχικά: πρωτάθλημα Β´ κατηγορίας ΕΠΣΧ 2016 , πρωτάθλημα Ά κατηγορίας ΕΠΣΧ 2017 , super cup ΕΠΣΧ 2017, και δύο χρονιές πρωταθλητισμού στην Γ’ Εθνική κατηγορία (2018 & 2019). Κατορθώσαμε να διαφημίσουμε τον τόπο μας σε όλη την Ελλάδα με την μέγιστη επίδοση σε συλλογικό επίπεδο διαχρονικά και πάντα με αυταπάρνηση και πολλές φορες πάνω από τις δυνατότητές μας . Δεν είναι όμως δυνατόν να υποστηριχθεί για άλλη μια χρονιά, οικονομικά και λειτουργικά, η τεράστια αυτή προσπάθεια από μια ολιγομελής παρέα φίλων.
Ευχόμαστε να γίνουμε οδηγός νέων επιτυχιών για τους μελλοντικούς οραματιστές και λάτρεις του τόπου μας.


Επιμέλεια: panos Thrakiotis *Η αναδημοσίευση περιεχομένου του tvthrakiotis επιτρέπεται με μοναδική προϋπόθεση την αναφορά της πηγής. Ευχαριστούμε!