Με χρόνο 57.69 που είναι νέο πανελλήνιο ρεκόρ αλλά και ατόμικό ρεκόρ, "σάρωσε" τους αντιπάλους του και στέφθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής.
Στην κορυφή του κόσμου, σε μία ακόμη διοργάνωση, βρέθηκε ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματοςτου Λονδίνου στα 100 μέτρα ελεύθερο στην κατηγορία S8. Ο «χρυσός» Παραολυμπιονίκης του Ρίο το 2016, κατέκτησε την πρωτιά στα 100μ. ελεύθεροτης κατηγορίας S8 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που ξεκίνησε τη Δευτέρα στο Λονδίνο. 
 Ο μοναδικός Έλληνας μεταλλιούχος της κολύμβησης στην Βραζιλία και μεγάλη ελπίδα της χώρας μας για μετάλλιο του χρόνου στο Τόκυο, κάλυψε την απόσταση σε 57.69 δευτερόλεπτα (27.60 το γύρισμα στα 50μ.). 
 Ο αθλητής με καταγωγή από τις Φέρες της Αλεξανδρούπολης σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ. Για την ακρίβεια, βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος από το διεθνές μίτινγκ του Βερολίνου πριν από δύο μήνες με 58.28.


 Επιμέλεια: panos Thrakiotis *Η αναδημοσίευση περιεχομένου του tvthrakiotis επιτρέπεται με μοναδική προϋπόθεση την αναφορά της πηγής. Ευχαριστούμε!