Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωϊ 14 Σεπτεμβρίου 2019 στην Αλεξανδρούπολη  ημερίδα για τις αλλαγές του κανονισμού ποδοσφαίρου για το 2019-20 .
Η Επιτροπή διαιτησίας σε συνεργασία με την ΕΠΣ Έβρου ,παρουσίασαν όλους τους νέους κανονισμούς σε παράγοντες και προπονητές.


 1. Ο αμυντικός μπορεί να παραμείνει στη μεγάλη περιοχή, για να δεχθεί μπάλα από τον τερματοφύλακα. Όταν όμως αγγίξει την μπάλα ο τερματοφύλακας για να κάνει πάσα, ο αντίπαλος επιθετικός μπορεί να μπει μέσα. 
 2. Ο διαιτητής μπορεί να διατάξει την έξοδο του ποδοσφαιριστή για αλλαγή από το σημείο που βρίσκεται πλησιέστερα. 
 3. Θα υπάρχει κίτρινη κάρτα για τους προπονητές. Μέχρι τώρα εκείνοι που διαμαρτύρονταν αποβάλλονταν. Τώρα θα υπάρχει επίσης μια προειδοποίηση. Με περισσότερες κίτρινες κάρτες θα υπάρξει αποκλεισμός μίας αγωνιστικής, όπως συμβαίνει με τους παίκτες. 
 4. Δεν θα είναι πλέον δυνατό οι παίκτες από μια ομάδα που έχει κερδίσει φάουλ στην άλλη περιοχή, να μπαίνουν στο τείχος της αντίπαλης ομάδας, για να διαταράξουν τους αμυντικούς και να δημιουργήσουν σύγχυση. Θα μπορούν να στέκονται μπροστά, πίσω ή στα πλάγια του τείχους, αλλά τουλάχιστον ένα μέτρο μακριά. 
 5. Είναι δύσκολο για έναν τερματοφύλακα να παραμείνει ακίνητος στη γραμμή του τέρματος τη στιγμή του πέναλτι. Με τους νέους κανόνες ο τερματοφύλακας θα έχει τώρα την ευκαιρία να έχει ένα πόδι πάνω στην γραμμή. Εάν αυτό συμβαίνει και με τα δύο πόδια, το VAR μπορεί να παρέμβει και να ζητήσει επανάληψη.
 6.  Δεν θα υπάρχει πλέον ελεύθερο για δύο. Ο διαιτητής θα δίνει την μπάλα υπέρ αυτών που εκτιμά πως πρέπει να την έχουν και ο αντίπαλος θα πρέπει να μείνει στα 4 μέτρα μακριά. 
 7. Αν άγγιγμα του διαιτητή στη μπάλα προκαλέσει την ασίστ, ένα γκολ υπέρ της άλλης ομάδας, το παιχνίδι σταματά και η μπάλα δίνεται υπέρ της ομάδας που έπαιζε (στην περιοχή, η μπάλα πάντα στην εστία). 
 8. Αν η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα μετά από χέρι, με εκούσια ή ακούσια επαφή, δεν πρόκειται να κατακυρωθεί γκολ. 
 9. Το φάουλ με το χέρι: α) ηθελημένα, β) αφύσικη θέση, έστω και ακούσια, όταν ευθυγραμμίζεται με τους ώμους, ή πάνω από τους ώμους ή μακριά από το σώμα. Εξαίρεση: αν κάποιος χτυπήσει το χέρι κλοτσώντας την μπάλα βρίσκοντας στον εαυτό του, δεν είναι φάουλ.
 10. ) Όταν ένας παίκτης αγγίζει την μπάλα με το χέρι ή το μπράτσο: α) εάν αγγίξει την μπάλα με το χέρι που χρησιμοποιείται σε στήριξη, και αυτό εφάπτεται με το σώμα, δεν είναι φάουλ, β) αν είναι μακριά από το σώμα είναι φάουλ. 
 11. )Μια ομάδα που κερδίζει ένα φάουλ (το οποίο είναι κίτρινη ή κόκκινη για τον αντίπαλο), μπορεί να εκτελεστεί αμέσως, αποκτώντας ένα πλεονέκτημα αιφνιδιασμού. Ο διαιτητής θα δείξει την κάρτα μόνο στο τέλος της ενέργειας. 
 12. Εάν ο τερματοφύλακας, παίζοντας την μπάλα με τα πόδια του σε ένα πίσω γύρισμα, τη χάσει, μπορεί να ανακτήσει την κατοχή, χωρίς να είναι έμμεση τιμωρία.


  panos Thrakiotis *Η αναδημοσίευση περιεχομένου του tvthrakiotis επιτρέπεται με μοναδική προϋπόθεση την αναφορά της πηγής. Ευχαριστούμε!