Σαρώνει τις πρωτιές ο Εβρίτης αθλητής στο BRAZILIAN JIU JITSU ΚΩΤΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

                   
                             ATHENS INVITATIONAL BRAZILIAN JIU JITSU TOURNAMENT
Σαρώνει τις πρωτιές ο Εβρίτης αθλητής στο BRAZILIAN JIU JITSU  Κώτσιος Δημήτρης, σε ένα άθλημα που δεν είναι διαδεδομένο στο ευρύτερο κοινό. Όσοι γνωρίζουν τον Δημήτρη θα πουν τα καλύτερα, καθώς τον χαρακτηρίζει  κυρίως η σεμνότητα ο αυτοέλεγχος και η επιμονή του να υλοποιήσει τους στόχους και δεν είναι τυχαίο ότι σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να είναι στην Ελίτ του αθλήματος στη χώρα μας.

" Έτσι όμορφα κλείνει για το 2019 η αγωνιστική σεζόν για εμένα και την ομάδα μου, φέρνοντας άλλη μια επιτυχία με την κατάκτησης της πρώτης θέσης στην κατηγορία μου.
Ενα κεφάλαιο κλείνει για μένα και ένα άλλο ανοίγει, με ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις. Μετά από δύο χρόνια σκληρής δουλειάς και προσφέροντας στο άθλημα που αγαπώ ότι καλύτερο μπορούσα να δώσω, ήρθε λοιπόν η ώρα να εξελιχθώ και εγώ με την σειρά μου περνώντας στο επόμενο στάδιο που είναι οι μπλέ ζώνες.Θα ήθελα πρώτα πρώτα να ευχαριστήσω τον άνθρωπο που με έβαλε στον χώρο αυτό, και πίστεψε σε μένα και δεν είναι άλλος από τον προπονητή μου Κωνσταντίνο Βαβούρα(Kon Vavouras)και τον χορηγό μου Greg Ioakimoglou που είναι δίπλα μου και στηρίζει αυτήν μου την προσπάθεια.Επίσης πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά της ομάδας μου που μπήκαν και πάλεψαν με την ψυχή τους,τους συναθλητές και μαθητές μου,και στον μαθητή μου Μιχαηλίδη Παναγιώτη ο οποίος αγωνίστηκε και ανέβηκε στο βάθρο δίπλα μου κατακτώντας την δεύτερη θέση της κατηγορίας.
#bjj_ #brazilian_jiu_jitsu #brazilian_jiu_jitsu_tournament #alexandroupolis_team_bjj #victory_team_bjj "

Brazilian Jiu Jitsu :Χαρακτηριστικό του αθλήματος αποτελεί ότι η μάχη γίνεται στο έδαφος.Πέρα από τις θετικές επιδράσεις που προσφέρει για το σώμα, όπως κάθε άθλημα, το bjj αποτελεί ιδιαίτερα ευεργετικό στην ψυχολογία όσων το εξασκούν.
 Ειδικότερα, το άτομο αποκτά πιο οργανωμένη σκέψη, καθώς πάνω στη μάχη πρέπει να σκέφτεται ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του με βάση την απάντηση του αντιπάλου προκειμένου να νικήσει. Επίσης, ο θυμός ελαττώνεται και δίνει τη θέση του σε πιο ήρεμες αντιδράσεις, αφού στα πλαίσια της προπόνησης το άτομο έχει τη δυνατότητα να εκτονώνεται. Όσον αφορά τον εξοπλισμό, η προπόνηση γίνεται είτε με στολή είτε χωρίς, ανάλογα με το στυλ πάλης που επιλέγει κάθε σχολή. Η στολή, είναι παρόμοια με αυτήν των αθλητών του τζούντο, σε μαύρο, άσπρο ή μπλε χρώμα. Η προπόνηση χωρίς στολή, η αλλιώς “no gi” γίνεται συνήθως με αθλητικό σορτς και περιλαμβάνει τεχνικές που χρησιμοποιούνται περισσότερο σε αγώνες mma (mixed martial arts). Σε κάποιον που ξεκινάει την ενασχόλησή του με το άθλημα δίνεται λευκή ζώνη. Επόμενες ζώνες κατά σειρά είναι η μπλε, η μωβ, η καφέ, η μαύρη, η μαύρη-κόκκινη, η κόκκινη-λευκή και τέλος η κόκκινη ζώνη. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο bjj χρειάζεται κανείς να προπονείται πολλά χρόνια, στις περισσότερες περιπτώσεις, προκειμένου να φτάσει σε υψηλές ζώνες. Συνοψίζοντας, το brazilian jiu jitsu είναι μια υπέροχη πολεμική τέχνη που περιμένει να την ανακαλύψεις!



 Επιμέλεια: panos Thrakiotis *Η αναδημοσίευση περιεχομένου του tvthrakiotis επιτρέπεται με μοναδική προϋπόθεση την αναφορά της πηγής. Ευχαριστούμε!
Κοινή χρήση:  

Σχόλια