Κορονοϊός: Αποζημίωση 800 ευρώ σε εργαζόμενους που σταμάτησαν να δουλεύουν - Όλα τα μέτρα στήριξης


Τα νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας και των επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Αυτά περιλαμβάνουν τα εξής: 

 -Αναστολές φόρων και εισφορών επιχειρήσεων. Τα μέτρα είναι οριζόντια. Η περίοδος εφαρμογής των μέτρων αφορά στον Μάρτιο και αν χρειαστεί θα δοθεί παράταση Προϋπόθεση αναστολής των φορολογικών και ασφαλιστικών διευκολύνσεων είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας -Χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, υπό τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής, για όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται.
Συνολικό ύψος 1 δισ. ευρώ - Όλοι οι εργαζόμενοι για τους οποίους αναστέλλονται οι συμβάσεις εργασίας λόγω αναγκαστικού κλεισίματος, θα λάβουν αποζημίωση 800 ευρώ τον Απρίλιο. Το μέτρο αφορά σε περίπου 500.000 εργαζομένους.
 - Αναβάλλονται όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις πληρωτέες τον Μάρτιο, για τέσσερις μήνες
 - Μειώνεται στο 6% από 24% σε προϊόντα που είναι απαραίτητα για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού,όπως μάσκες, γάντια, αντισηπτικά κλπ.
Η μείωση αυτή αποσκοπεί στη μείωση του κόστους των προϊόντων.
 - Προχωράμε σε παρεμβάσεις στην αγορά ακινήτων. Οι επιχειρήσεις που πλήττονται θα πληρώνουν το 60% των μισθωμάτων τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.
Το ίδιο ισχύει για εργαζομένους που χάνουν τη δουλειά τους.
 - Ο ΕΝΦΙΑ του 2020 θα βασιστεί στο προηγούμενο καθεστώς, καθώς οι νέες αντικειμενικές θα ισχύσουν από την επόμενη χρονιά.
 - Πληρώνονται άμεσα οι οφειλές του Δημοσίου προς τους πολίτες
Κοινή χρήση:  

Σχόλια