Aγρότης - εθνοφύλακας ανέβηκε στην κορυφή υψώματος στον Τριεθνές και ατένισε με περηφάνεια την ιστορική σημαία της Μάνης κατά την επανάσταση του 1821


Είναι ο νεότερος σε ηλικία κάτοικος του Δίλοφου Έβρου. Ενός μικρού χωριού 25 μόλις κατοίκων στην «πινέζα» -κυριολεκτικά- του χάρτη της Ελλάδα, στο λεγόμενο «Τριεθνές» που ενώνονται τα σύνορα Ελλάδας, Βουλγαρίας και Τουρκίας.
Ο λόγος για τον 45χρονο αγρότη Παναγιώτη Κυργιαλάνη, που μ’ έναν δικό του ξεχωριστό τρόπο τίμησε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου αλλά και τα F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, που πέταξαν το πρωί στον Έβρο, συμμετέχοντας στη λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε στις Καστανιές. Κρατώντας στα χέρια την ιστορική σημαία της Μάνης κατά την επανάσταση του 1821 -που πάνω της αναγράφεται: «Νίκη ή θάνατος – Ταν ή επι τας», o 45χρονος αγρότης και εθνοφύλακας ανέβηκε στην κορυφή υψώματος ανατολικά του χωριού του -με θέα τα σύνορα και την τουρκική ενδοχώρα έως την Αδριανούπολη- όπου την ατένισε με περηφάνεια την ώρα που τους αιθέρες έσκιζαν πάνω από το κεφάλι του το ζεύγος μαχητικών F – 16 της Πολεμικής Αεροπορίας.
 «Τριεθνές Δίλοφος Έβρου. Χρόνια Πολλά! Ζήτω η 25η Μαρτίου. Ζήτω το Έθνος» σχολίασε ο ίδιος, αναρτώντας σχετικές φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.
 Τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει σκοπός ζωής για τον κ. Κυργιαλάνη η τοποθέτηση στο συγκεκριμένο ύψωμα, ενός μεγάλου ιστού με την ελληνική σημαία, όπως συμβαίνει ήδη στις απέναντι πλευρές των συνόρων σε Τουρκία και Βουλγαρία.
Αν και ο ίδιος έχει εξασφαλίσει τα υλικά κατασκευής του ιστού και τα έξοδα για τις αναγκαίες εργασίες, το θέμα έχει κολλήσει στην γραφειοκρατία μια και η περιοχή είναι στρατιωτική και απαιτείται έγκριση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο ίδιος ωστόσο αισιοδοξεί πως σύντομα θα κυματίζει περήφανη στην «πινέζα» μια μεγάλη ελληνική σημαία.
Πηγή :protothema.gr
Κοινή χρήση:  

Σχόλια