Ακρίτες από το Σουφλί: Να ενισχυθεί ο Στρατός στον Έβρο


Συνέντευξη στην Ιωάννα Ηλιάδη
 Ο πρόεδρος Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Σουφλίου και Περιφέρειας Γιώργος Τσιακίρης μίλησε στο Armyvoice.gr για όσα βιώνουν οι ακρίτες στα σύνορα.
 «Η όλη κατάσταση έχει μειώσει τον εσωτερικό τουρισμό. Κυρίως έχουν μειωθεί οι εκδρομές μαθητών.
Παίζει όμως άσχημο ρόλο, η άσχημη πληροφόρηση η οποία είναι ατελής, ελλειπής, αστείρευτη και σε λάθος κατεύθυνση».
 ΕΡ: Γιατί ατελής;
 ΑΠ: «Έχουμε γίνει αποδέκτες πολλών φίλων και από την Θεσσαλονίκη και από την Αθήνα που μας ρωτούν: «Τι γίνεται εκεί πάνω, έχετε πόλεμο;» Αυτά που βλέπουμε είναι ανησυχητικά, οπωσδήποτε είναι κι όμως είναι η πρώτη φορά που πραγματικά έχουν παρθεί κάποια σοβαρά μέτρα. Έχει εμπλακεί και ο Στρατός στη διαδικασία αυτή, γιατί μέχρι τώρα ήταν μόνο η αστυνομία με μια πολύ μικρή δύναμη η οποία δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει πολλά πράγματα.
Τι να κάνεις όταν έχεις 100 ανθρώπους μέσα στο ποτάμι χωρισμένους σε τέσσερις βάρκες; Εδώ χρειάζεται περισσότερος κόσμος μόνιμα. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν από κάτω στα υπουργεία, εφόσον θέλουν να κρατήσουν τα σύνορα.
Αυτό δεν θα τελειώσει αύριο. Τώρα θα το έχουμε συνέχεια. Από τη στιγμή που ο Ερντογάν το δοκιμάζει και του βγαίνουν πράγματα, εννοώ, είτε για να πάρει επιδοτήσεις, είτε να το χρησιμοποιεί σαν εργαλείο διαπραγμάτευσης.
Εκτός εάν η ΕΕ κάνει κάτι σοβαρό και τους μαζέψει πίσω. Αυτοί εδώ, οι πρόσφυγες, με τον εκφοβισμό που δέχονται ένα μεγάλο μέρος θα φύγει. Κάποιοι βέβαια θα περιμένουν να περάσουν.
Εμείς εδώ μεγαλώνουμε, τόσα χρόνια, κάθε χρόνο, το ίδιο πράμα έχουμε. Κάποιες φορές περισσότερο, κάποιες λιγότερο. Το πρόβλημα αυτή τη φορά εστιάζεται στην ποσότητα. Θεωρώ ότι αυτό που συμβαίνει είναι κατευθυνόμενο, άλλωστε γιατί δεν απευθύνονται στα σύνορα με την Βουλγαρία και έρχονται όλοι στην Ελλάδα, εκτός αν υπάρχει από εκεί άλλος αποτρεπτικός παράγοντας όπως η βία, η οποία δεν εφαρμόζεται για λόγους ανθρωπιστικούς στην δική μας περιοχή.
περισσότερα ΕΔΩ 
Κοινή χρήση:  

Σχόλια