Breaking News

Ο Ερντογάν ετοιμάζει «αντεπίθεση» στον Έβρο...Εκτενές δημοσίευμα για τα νέα σχέδια του Ερντογάν στον Έβρο φιλοξένησε η εφημερίδα Real News

H πρόσκαιρη αποκλιµάκωση της κρίσης στα σύνορα του Έβρου λόγω του κορονοϊού, που πλήττει και την Τουρκία, δεν καθησυχάζει τους επιτελείς του ΓΕΕΘΑ που περιµένουν τώρα πότε θα εκδηλωθεί η «αντεπίθεση» του σουλτάνου.
Οι ελληνικές Aρχές εκτιµούν πως αυτό που συνέβη στον Έβρο από την Καθαρά ∆ευτέρα δεν ήταν παροδικό, αλλά ένα οργανωµένο σχέδιο µακροπρόθεσµης πολιορκίας του Έβρου που ανοίγει στην Ελλάδα ένα νέο µέτωπο. Αντίστοιχης αποφασιστικότητας ήταν και οι κινήσεις της ελληνικής πλευράς.
Τα πρώτα 24ωρα της κρίσης στον Έβρο, οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ είχαν θέσει έναν στόχο. «Να αντέξουµε τουλάχιστον τρία 24ωρα. Αυτό θα αποθαρρύνει πολλούς και θα επιστρέψουν στο εσωτερικό της Τουρκίας», έλεγαν.
Είκοσι ηµέρες µετά, έχει γίνει σαφές ότι το σχέδιο «άλωσης του Έβρου» προβλέπει µακροχρόνια πολιορκία και αυτό προκαλεί προβληµατισµό στο ΥΠΕΘΑ, που θεωρεί ότι είναι θέµα χρόνου να ανοίξει και το «νότιο µέτωπο» , κάτω από την Κρήτη.
 Ο όρος «άλωση του Έβρου» δεν είναι τυχαίος. Οι Τούρκοι στρατιωτικοί που συντονίζουν την επιχείρηση στον Έβρο -γιατί περί αυτού πρόκειται- έχουν δώσει την κωδική ονοµασία «1453»!
Με αυτόν τον κωδικό πετά κάθε µέρα και σχεδόν όλο το 24ωρο τουρκικό UAV στην περιοχή του Έβρου.
Οι Τούρκοι παρακολουθούν και άλλες περιοχές-περάσματα στον Εβρο, από τα οποία θα μπορούσαν να προωθήσουν μαζικά κόσμο. Κατασκοπεύουν τις συγκεντρώσεις, τα μέσα και τα μέτρα επιφυλακής των ελληνικών δυνάμεων.
Και είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η Τουρκία δεν κάνει καμία απολύτως προσπάθεια για να κρύψει την άμεση εμπλοκή όχι μόνο της στρατοχωροφυλακής, αλλά και των Ενόπλων ∆υνάμεων στην επιχείρηση αυτή.
 Αντιθέτως, τη διαφημίζουν Εκτός από τα «μεγάλα» UAV που χρησιμοποιούν οι Τούρκοι στη «γραμμή» του Εβρου, γίνονται και πολλές πτήσεις μικρών drones, τα οποία χρησιμοποιούν περίπολοι του τουρκικού στρατού για τον ίδιο λόγο: ο σκοπός τους είναι να μάθουν λεπτομέρειες για τη διάταξη των ελληνικών δυνάμεων.

 Ενα από αυτά τα drones έπεσε σε ελληνικό έδαφος, κοντά στις Φέρες, και υπήρξαν πληροφορίες για κατάρριψή του από ελληνικές δυνάμεις. 
Η πληροφορία ούτε επιβεβαιώθηκε, ούτε διαψεύστηκε από το ΓΕΕΘΑ. Το βέβαιο είναι ότι το τουρκικό drone έχει μεταφερθεί σε μονάδα του Στρατού και εξετάζεται.
 «Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί πλέον τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έχει εγκλωβίσει στα σύνορα, περίπου ως βιολογικό όπλο, όχι μόνο εναντίον της Ελλάδας, αλλά και εναντίον της Ευρώπης», λέει στη Realnews πηγή του ΓΕΕΘΑ.

Αυτό το συμπέρασμα προέκυψε μετά την ανακοίνωση για κλείσιμο των συνόρων από την πλευρά της Τουρκίας. «∆εν μπορεί από τη μια να προωθεί τόσες χιλιάδες κόσμο στον Εβρο και από την άλλη να ανακοινώνει ότι κλείνει τα δικά του σύνορα», λέει η ανωτέρω πηγή.

 Ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται και την κρίση του κορωνοϊού για να τρομάξει τους Ευρωπαίους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κρίση πανδημίας που πλήττει την Ευρώπη μπορεί να επιβαρυνθεί με το πλήθος ανθρώπων που βρίσκονται τόσες ημέρες στον Εβρο, χωρίς να έχουν τη παραμικρή ιατρική περίθαλψη και φροντίδα.
Το μικρόβιο του φόβου φαίνεται ότι έχει περάσει στους Ευρωπαίους, αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα της τηλεδιάσκεψης που είχε ο Ερντογάν με Μέρκελ, Μακρόν και Τζόνσον.

 Ουδείς τόλμησε να τον πιέσει για το θέμα του Εβρου και αυτό φάνηκε και από τις δηλώσεις Μέρκελ, η οποία μίλησε για βοήθεια στην Τουρκία, χωρίς να προχωρήσει σε καμία αναφορά για το θέμα της πίεσης που ασκείται στην Ελλάδα, στα βόρεια σύνορα της χώρας.
Το μεγάλο θέμα που καλείται να αντιμετωπίσει η στρατιωτική ηγεσία για να αντιμετωπίσει την «πολιορκία» του Εβρου είναι η φθορά που υφίστανται οι ελληνικές δυνάμεις οι οποίες καλούνται να αναχαιτίζουν κάθε μέρα τις προσπάθειες παραβίασης των συνόρων.
 Ηδη έχουν μεταφερθεί στην περιοχή ενισχύσεις και έχουν «παγώσει» όλες οι μετακινήσεις προσωπικού.
 Ωστόσο, όσο ο χρόνος περνά, είναι δεδομένο ότι η κατάσταση αλλάζει και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί όχι ως έκτακτη, αλλά ως ένα ακόμη μέτωπο στα ελληνοτουρκικά.
Όλα αυτά δεν αποσπούν την προσοχή της Ελλάδας από τον Νότο.
Κάτω από την Κρήτη, στην περιοχή που ορίζεται από το τουρκολιβυκό μνημόνιο, όπου οι επιτελείς θεωρούν δεδομένο ότι σύντομα η Τουρκία θα στείλει ερευνητικό σκάφος, γεωτρύπανο ή και τα δύο μαζί.
Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews.

0 Σχόλια