ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ:Η παράνομη εισβολή χιλιάδων ανθρώπων παίρνει χαρακτήρα επιβολής των εδαφών μας,θα περιφρουρήσω την κυριαρχία της χώρας μου και αυτό θα κάνω


Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι «οι πρόσφυγες δεν προέρχονται από τη Συρία αλλά ζουν με ασφάλεια στην Τουρκία, μιλούν άπταιστα τουρκικά. Το καθήκον μου είναι να υπερασπίσω τα δικαιώματα της χώρας μας».
«Αν και έχει χαρακτηριστεί ασφαλής χώρα, εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως γεωπολιτικούς μοχλούς, παραβιάζοντας κατάφορα την κοινή δήλωση με την ΕΕ, σύμφωνα με τις οποίες οφείλει να συγκρατεί τις ροές.
Η Τουρκία έχει μετατραπεί σε επίσημο διακινητή μεταναστών», είπε. «Το αποδεικνύουν οι δηλώσεις του Ερντογάν, τα βίντεο που δείχνουν δωρεάν μετακινήσεις ατόμων, όπως και τα μηνύματα των δουλεμπόρων που γράφουν για ανοιχτά σύνορα. Πρόκειται για μια ασύμμετρη απειλή στα σύνορα της Ελλάδας που είναι και σύνορα της Ευρώπης.
Η παράνομη εισβολή χιλιάδων ανθρώπων παίρνει χαρακτήρα επιβολής των εδαφών μας. Ανθρώπων άγνωστης προέλευσης που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν βία. Είναι η υποχρέωσή μου να προστατέψω τα σύνορα της Ελλάδας.
Αντιδρούμε με γνώμονα την ασφάλεια των συνόρων και της ασφάλειας της Ευρώπης»,
συνέχισε ο πρωθυπουργός.
 Ο ίδιος τόνισε ότι «θα περιφρουρήσω την κυριαρχία της χώρας μου και αυτό θα κάνω».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα έδειξε ότι μπορεί να υπερασπιστεί τα σύνορα της και επέτρεψαν πάνω από 24.000 απόπειρες εισόδου στη χώρα.
 «Οι απειλές του Ερντογάν δεν πέρασαν. Προσέκρουσαν στην ετοιμότητα του ελληνικού λαού, αλλά και στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη που είμαι σίγουρος ότι θα εκφραστεί ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Είδαμε από κοντά στη συμβαίνει εδώ.
Και αυτή είναι μια: η Τουρκία κάνει πράξη την ομολογημένη απειλή της, να στέλνει χιλιάδες κατατρεγμένους ανθρώπους στην Ελλάδα.
Παραβιάζει κατάφορα την κοινή δήλωση με την ΕΕ. Δυστυχώς, η Τουρκία έχει μετατραπεί σε επίσημο διακινητή μεταναστών. Είναι υποχρέωσή μου να περιφρουρήσω την ακεραιότητα και την προστασία της χώρας μου» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
 Κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «αναμένει απτή αλληλεγγύη από την Ε.Ε.» και δήλωσε πως η παρουσία των κορυφαίων Ευρωπαίων αξιωματούχων στέλνει σαφές μήνυμα.
«Είδαμε τι συμβαινεί εδώ παρά τη προπαγάνδα των fake news», πρόσθεσε Νωρίτερα, στον Έβρο έφτασαν λίγο μετά τις 13:00 προκειμένου να συναντήσουν αλλά και να συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.
 Επίσης στον Έβρο έφτασαν ο Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, ο Πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτ και ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας, Νταβόρ Μποζίνοβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.