Headlines

Comments

Με δύναμη κρούσης τους ισλαμοφασίστες και τις ευλογίες του καθεστώτος Ερντογάν η μάχη στο τελωνείο Καστανεών

Με δύναμη κρούσης τους ισλαμοφασίστες και τις ευλογίες του καθεστώτος Ερντογάν η μάχη στο τελωνείο Καστανεών μέσα σε ένα ένα πλαίσιο μέγιστης δυνατής εθνικής συνεννόησης!

Αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των συγκεντρωθέντων στο τουρκικό τελωνείο του Παζάρκουλε δεν είναι κατατρεγμένοι μετανάστες και πρόσφυγες! 
Είναι ισλαμοφασίστες και βρίσκονται εκεί όχι για να μπουν στην Ελλάδα αλλά με την κατάλυση της κρατικής οντότητας της επιδιώκεται μια ήττα της υψηλού συμβολισμού που αγγίζει τον πυρήνα της εθνικής ασφάλειας! Γι αυτό και δεν πρέπει να πέσουν οι "Καστανιές", γιατί  διακυβεύονται πολύ περισσότερα πράγματα από την παράνομη είσοδο κάποιων εκατοντάδων ή ακόμη χιλιάδων μεταναστών-προσφύγων. 
Το πρόβλημα αυτό ήρθε για να μείνει και θα είναι μαζί με την κλιματική αλλαγή το πρόβλημα του 21ου αιώνα! 
Ένας κανονικός μετανάστης-πρόσφυγας, όταν βλέπει ότι έχει απέναντι του μια οργανωμένη κρατική στρατιωτική αστυνομική δύναμη, δεν κάθεται να δώσει ως μαχητής με στρατιωτική εκπαίδευση και εξοπλισμό μια μάχη, αλλά την κάνει δεξιά, την κάνει αριστερά του συγκεκριμένου σημείου προκειμένου να ακολουθήσει τα μονοπάτια της παράνομης μετανάστευσης, όπως κάνουν εκατοντάδες από αυτούς ήδη από προχθές και από τα Μαράσια έως τον κάμπο της Ορεστιάδας και του Διδυμοτείχου τα χωριά μας έχουν κατακλυστεί από ομάδες που συνεχώς μπαίνουν στο ελληνικό έδαφος από την ούτως ή άλλως διάτρητη μεθοριακή γραμμή. Κι ο περίφημος φράχτης ήταν ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα χωρίς καμία πρακτική αξία στην ανάσχεση των προσφυγικών ροών στην περιοχή του Έβρου! Από την κατασκευή του όχι μόνο δεν είδαμε τη μείωση αλλά την εκτόξευση των μεταναστευτικών ροών!
Ο χειρισμός της κυβέρνησης έχει μια ευρεία συγκατάθεση της κοινής γνώμης και του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων και την ξεκάθαρη υποστήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του ΣΥΡΙΖΑ. Το εσωτερικό μέτωπο είναι αρραγές και διευκολύνει το πλαίσιο των ενεργειών και χειρισμών!
Απέναντι μας έχουμε έναν αλλοπρόσαλλο ηγέτη, που λειτουργεί ως καπετάνιος πειρατικού κι επιχειρεί απονενοημένα και επικίνδυνα ρεσάλτα στην περιοχή των Βαλκανίων και στην Ανατολική Μεσόγειο! Κι εδώ βρίσκεται το πρόβλημα κι αυτό καλείται να αντιμετωπίσει η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδας την επόμενη μέρα! 
Ο Ερντογάν δεν μπορεί να είναι συνομιλητής της Ελλάδας, η οποία πρέπει να ηγηθεί μιας διεθνούς εκστρατείας για την απομόνωση του. Χωρίς αυτή τη βασική προϋπόθεση δεν μπορούμε να μιλάμε ότι θα συνεννοηθούμε μαζί του στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, που το γράφει στα παλιά του παπούτσια! 
Ο Ερντογάν δεν έχει πλέον να προσφέρει απολύτως τίποτα στον τουρκικό λαό και στον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας! Δεν υπάρχει εσωτερική δημοκρατία και ειρήνη στην Τουρκία και δεν μπορεί η Τουρκία με ηγέτη τον Ερντογάν να είναι φορέας ειρηνικής διευθέτησης των όποιων ελληνο-τουρκικών προβλημάτων!
Η απόλυτη καταδίκη και απομόνωση του Ερντογάν είναι πλέον μια ζωτική ευθύνη και αποστολή της ηγεσίας της Ελλάδας και μια τεράστια συνεισφορά για το ίδιο του τουρκικό κίνημα δημοκρατίας και εκσυγχρονισμού της χώρας!
Και να θυμίσω μια φράση του αγαπητού και αείμνηστου οξυδερκέστατου τουρκολόγου, που διέθετε ποτέ η Ελλάδα, του Φαναριώτη Νεικλή Σαρρή, "η Τουρκία είναι σαν τον φαλλό, όσο τον χαϊδεύεις σηκώνεται!" Κι αρκετά τον παραχαϊδέψαμε!
 Όσοι θέλουν και θα επιμείνουν στην ίδια γραμμή και μετά από αυτές τις εξελίξεις στο τελωνείο Καστανεών, να ξέρουν ότι δημιουργούν τις προϋποθέσεις γέννησης του επόμενου μεγαλύτερου προβλήματος!
Επείγει αλλαγή ρότας με τη μέγιστη δυνατή εθνική συνεννόηση!

Σταύρος Παπαθανάκης
voreasmagazin.blogspot.com

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © TVthrakiotiS. Designed by