Τηλεμαθήματα για μαθητές του Δημοτικού από την ερχόμενη Δευτέρα μέσω της ΕΡΤ


Τηλεμαθήματα για μαθητές του Δημοτικού από την ερχόμενη Δευτέρα μέσω της ΕΡΤ, εξήγγειλε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη. 
Μαθήματα από την τηλεόραση θα μπορούν να παρακολουθούν οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου από την ερχόμενη Δευτέρα στην ΕΡΤ.
 Μιλώντας την Παρασκευή στον τηλεοπτικό σταθμό "Alpha", η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε ότι στον αγώνα για την τηλεκπαίδευση μπαίνει από τη Δευτέρα και η ΕΡΤ με μαθήματα για τα παιδιά του Δημοτικού, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το πώς ακριβώς θα γίνονται και για ποιές τάξεις. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγή, οι μαθητές του Δημοτικού θα μπορούν από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου να παρακολουθούν από την τηλεόραση της ΕΡΤ2 και σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας μαθήματα από την… τηλεόραση!

 Τα μαθήματα θα προβάλλονται από την ΕΡΤ2, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.
Καμία σχέση με την «Εκπαιδευτική Τηλεόραση», όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, πρόκειται για κανονικό μάθημα, σαν μέσα στην τάξη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για μαθήματα, κατά κύριο λόγο μαθηματικά και γλώσσα, τα οποία θα μεταδίδονται στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ2 και θα έχουν συνολική διάρκεια, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, περί τη 1.30’ έως 2.00 ώρες την ημέρα.
Το κάθε μάθημα θα έχει διάρκεια περίπου μισής ώρας, πρωτογενές υλικό, με δασκάλους από το δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης. Σε αυτή τη φάση τα μαθήματα θα είναι εμπέδωσης και επανάληψης, με υλικό το οποίο θα παράγει το υπ. Παιδείας, με εξ ολοκλήρου δικές του υποδομές, καθώς η ΕΡΤ δεν είχε διαθέσιμο τεχνικό προσωπικό να διαθέσει.

 Τα μαθήματα για το δημοτικό υπολογίζεται να συνεχιστούν από την ερχόμενη Δευτέρα και για όλο τον Απρίλιο.
 Τα μαθήματα θα είναι διαθέσιμα από την ΕΡΤ στη συνέχεια, μέσω της ιστοσελίδας της και μέσω της υβριδικής ΕΡΤ- on demand στην οθόνη της τηλεόρασης.
Κοινή χρήση:  

Σχόλια