Παραδόθηκαν στο Στρατό στον Εβρο, θερμικές κάμερες- Χορηγία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης


Τις δύο θερμικές κάμερες – χορηγία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης παρέδωσε χτες στον Διοικητή της 12ης Μεραρχίας Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ε.Θ. Κλεόβουλος Θεοτόκης.
 Οι δύο κάμερες, τελευταίας τεχνολογίας και συνολικού κόστους 9.000 ευρώ αποτελούν τον καλύτερο εξοπλισμό για τη προληπτική φύλαξη των συνόρων, καθώς εντοπίζουν την κίνηση ανθρώπων ή οχημάτων σε απόσταση 2.000 μέτρων και ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες ή το σκότος.
 Το Ε.Ε.Θ., στην τελευταία συνεδρίαση τόσο της Διοικητικής Επιτροπής όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου του, είχε αποφασίσει ομόφωνα να συνδράμει το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων, στέλνοντας θερμό πατριωτικό μήνυμα στον Έβρο, στο οποίο, όπως χαρακτηριστικά τόνιζε ο Πρόεδρος του Μιχάλης Ζορπίδης, «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να ενισχύσουμε την ηρωική προσπάθεια των παιδιών του ελληνικού λαού που υπηρετεί σήμερα στα σύνορα»,
 Σε συνέχεια των αποφάσεων αυτών έγινε επικοινωνία με τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές από τις οποίες υποδείχθηκαν οι δύο κάμερες, τις οποίες προμηθεύτηκε το Ε.Ε.Θ. Παραδίδοντας τον εξοπλισμό στον Υποστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, ο κ. Θεοτόκης τόνισε ότι με τον τρόπο αυτό οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης αισθάνονται ότι συμμετέχουν στην ιερή πατριωτική προσπάθεια των στρατιωτών και των στελεχών, που είναι κοπιώδης και αγωνιώδης τις τελευταίες εβδομάδες στη γραμμή των συνόρων.
 «Σας παραδίδουμε αυτόν τον εξοπλισμό για να διευκολύνουμε το έργο σας. Άλλωστε εκτός από επαγγελματίες, είμαστε και γονείς και εσείς σήμερα διοικείτε τα παιδιά μας, τα παιδιά του ελληνικού λαού», τόνισε ο κ. Θεοτόκης.
 Παραλαμβάνοντας τις δύο κάμερες ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά και σημείωσε ότι ο εξοπλισμός αυτός, που θα βρίσκεται σε λίγες ώρες στην γραμμή των συνόρων είναι πολύτιμος για την φύλαξη των συνόρων στα χέρια των στελεχών και θα αξιοποιηθούν στο έπακρο.
Στην παράδοση παρέστη και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης.
Κοινή χρήση:  

Σχόλια