Η γέφυρα είχε ρωγμές αλλά εγκρίθηκε για χρήση την Τετάρτη στις 10:25 το πρωί κατέρρευσε!!!


Μία γέφυρα μήκους 260 μέτρων κατέρρευσε στην Ιταλία, χωρίς να υπάρξουν θύματα λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας εξαιτίας του κορωνοϊού. 
 Η γέφυρα βρίσκεται πάνω από τον ποταμό Μάγκρα στο Αλμπιάνο Μάγκρα της επαρχίας Μάσα Καράρα και συνδέει την Γένοβα με την Φλωρεντία, στο βόρειο άκρο της Τοσκάνης, κοντά στην πόλη Άουλα.
 Στο σημείο έσπευσαν αμέσως αστυνομικά και πυροσβεστικά συνεργεία, σύμφωνα με τα βίντεο που έδωσαν στην δημοσιότητα οι Carabinieri.
 Η κατάρρευση είναι το αποτέλεσμα της γενικότερης κακής κατάστασης επισκευής του οδικού δικτύου της Ιταλίας.
Μια παρόμοια καταστροφή το 2018 είχε πλήξει την πόλη της Γένοβας, στοιχίζοντας την ζωή σε 43 ανθρώπους. Αυτή τη φορά θύματα δεν υπήρξαν καθώς τις τελευταίες εβδομάδες, όλοι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους εξαιτίας της πανδημίας. Από την κατάρρευση, τραυματίστηκαν ελαφρά μόνο δύο οδηγοί. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με μικροτραυματισμούς, δήλωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής. Σύμφωνα με την La Repubblica, η πυροσβεστική υπηρεσία που βρέθηκε στο σημείο προσπάθησε να διασφαλίσει πως το κοινό θα έμενε σε απόσταση από την γέφυρα, που έχει σπάσει σε μια σειρά από μεγάλες πλάκες. Είναι χαρακτηριστικό ότι επιθεωρητές είχαν εντοπίσει από πέρυσι μια ρωγμή που δημιουργήθηκε έπειτα από έντονες βροχές. Ωστόσο, η γέφυρα είχε λάβει την έγκριση για περαιτέρω χρήση, όπως σημειώνει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.
Ο δήμαρχος της πόλης Άουλα, Ρομπέρτο Βαλετίνι, είχε γράψει επιστολή στο Anas αναφέροντας πως τα βαρέα φορτηγά χρησιμοποιούν επανειλημμένα την γέφυρα δύο λωρίδων, λόγω των κοντινών κλειστών δρόμων.
 Ωστόσο, η απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ιταλία, έχει μειώσει την κίνηση στην γέφυρα, που υπό νορμάλ συνθήκες θα ήταν γεμάτη χθες στις 10:25 το πρωί που κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μόνο δύο οχήματα επάνω. ...

 πηγή: mixanitouxronou.gr
Κοινή χρήση:  

Σχόλια