Επέκταση φράχτη ανακοίνωσε από τον Έβρο ο Χρυσοχοΐδης


Η ενέργεια αυτή στα ελληνοτουρκικά σύνορα εντάσσεται στο πλαίσιο της κυβερνητικής ρητορικής που συντηρεί τον «κίνδυνο περί ασύμμετρης απειλής εξ Ανατολών». 
 Με αφορμή τις πρόσφατες προσπάθειες προσφύγων και μεταναστών να περάσουν σε ελληνικό έδαφος με τη συνδρομή των τουρκικών αρχών, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε την επέκταση του συνοριακού φράχτη στον Έβρο. 
 «Θα συνεχίσουμε τη προσπάθεια με τη δημιουργία του φράχτη σε όσα σημεία είναι αναγκαίο, προκειμένου τα σύνορα μας να καταστούν περαιτέρω απρόσβλητα»λ δήλωσε συγκεκριμένα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. 
 Οι δηλώσεις Χρυσοχοΐδη έγιναν κατά την επίσκεψή του την Δευτέρα στην περιοχή του Έβρου, μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.Η επέκταση του φράχτη εντάσσεται στο πλαίσιο της κυβερνητικής ρητορικής που συντηρεί τον «κίνδυνο περί ασύμμετρης απειλής εξ Ανατολών».
 Σημειώνεται ότι σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς για την κατάσταση στα σύνορα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «τα σύνορά μας θα παραμείνουν απόλυτα προστατευμένα» ενώ παράλληλα εκφράστηκε η ανάγκη να συνεχιστεί η ενίσχυση του φράχτη το επόμενο διάστημα και «να γίνει αναδιοργάνωση δυνάμεων δίχως να υπάρξει κανένας εφησυχασμός». 
 efsyn.gr

Κοινή χρήση:  

Σχόλια