ΣΥΣΚΕΨΗ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΈΒΡΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ


Οι εκπρόσωποι των αγροτών εξέφρασαν την αγωνία τους για τις τεράστιες επιπτώσεις που θα έχει η οικονομική κρίση που έρχεται στον πρωτογενή τομέα, ο οποίος κινδυνεύει με αφανισμό αν δεν ληφθούν μέτρα, τα οποία θα αντιμετωπίσουν αποφασιστικά τα προβλήματα και θα δίνουν λύσεις και για αδυναμίες και παθογένειες του παρελθόντος .
 Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, συνεχίζοντας τις τηλεδιασκέψεις, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της υγειονομικής κρίσης, με τους φορείς του Έβρου, είχε την Δευτέρα 27-4-2020 με τους εκπροσώπους των αγροτών, με συμμετοχή του πρώην υπουργού, τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη.

 Επίσης συμμετείχε η βουλευτής του κόμματος στο νομό Νατάσα Γκαρά, ο συντονιστής της Ν.Ε Σπύρος Δέδογλου, ο οποίος είχε και τον συντονισμό της συζήτησης, ο αναπληρωτής συντονιστής Μενέλαος Μαλτέζος και το μέλος της Θεματικής ομάδας Αγροτικής οικονομίας, Σίμος Τσιλίκας

 Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των αγροτικών φορέων, Νίκος Γρηγοριάδης από την ΑΣΚΓΕ “Σουφλιώτικα Κελάρια”, ο Δημήτρης Σαρίκας πρόεδρος του σωματείου των Αλιέων Αλεξανδρούπολης, ο Κώστας Δουνάκης από τον Αγροτικό Κτηνοτροφικό σύλλογο Αλεξανδρούπολης, ο Πασχάλης Χριστοδούλου πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Σουφλίου και του Συλλόγου Φίλων Αμπέλου ο “Στάφυλος, ο Τασιούδης Βαγγέλης πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Διδυμοτείχου, ο Παρασχούδης Χρήστος ,πρόεδρος του συνεταιρισμού “Θρακών Αμνός” και ο Γιάννης Μαργαριτίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου η “Ενότητα” .

 Οι εκπρόσωποι των αγροτών άκουσαν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που έρχεται με μεγάλη προσοχή. Στις τοποθετήσεις τους, ήταν φανερή η αγωνία τους για τις τεράστιες επιπτώσεις που έχει ο πρωτογενής τομέας, ο οποίος κινδυνεύει με αφανισμό αν δεν ληφθούν μέτρα, τα οποία θα αντιμετωπίσουν αποφασιστικά τα προβλήματα που δημιουργεί η κρίση, αλλά θα δίνουν λύσεις και για αδυναμίες και παθογένειες του παρελθόντος.

 Είναι πλέον ορατό σε όλους ότι ο πρωτογενής τομέας θα πρέπει να ενισχυθεί ουσιαστικά ώστε να αποτελέσει τον ένα ισχυρό πυλώνα της οικονομίας της χώρας.
 Η ανάγκη αυτή γίνεται εντονότερη μετά την αναμενόμενη καταστροφή στον τουρισμό που θεωρείται η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας. Τώρα πρέπει να επενδύσουμε στην παραγωγή γιατί δεν μπορούμε πλέον να “πουλάμε” μόνο ήλιο !!!

Κοινή χρήση:  

Σχόλια