Headlines

Comments

ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ : ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ ΜΥΛΩΝΑ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΣΩΣΤΗ

                                        Καλησπέρα, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά.
Με αφορμή την κατάσταση στο τοπικό λόγω κορωνοϊού παραθέτω την άποψή μου (Ευστράτιος Κ. Μυλωνάςαπό το βήμα της ομάδας μας στο Facebook.
Με δεδομένο ότι μας επιτρέπεται η συνέχιση από τέλος Μαΐου και μετά ή στην χειρότερη το καλοκαίρι,του πρωταθλήματος 2019-20:
1.Πιστεύω ότι η ΕΠΟ δεν πρέπει να πάρει απόφαση για τα τοπικά οριζόντια. Δηλαδή κοινη απόφαση για τη Γ Εθνική και για τα τοπικά όλων των νομών. Κάθε νομός έχει διαφορετικης μορφής πρωταθλήματα, άλλοι με Play-of, άλλοι με περισσότερες ομάδες, άλλοι με περισσότερες κατηγορίες. Ακόμα και οι αγωνιστικές είναι διαφορετικές που απομένουν στον καθενα. Η απόφαση για τα τοπικά πρέπει να βαρύνει τις κατά τόπους ΕΠΣ.
2.Εμεις έχουμε 2 κατηγορίες Α κ Β τοπικό. Φέτος ήταν η χρονιά με τις 10 ομάδες στο Α με μείωση δηλ από 12 για 1η φορα.Προτεινω την άμεση αύξηση ξανά σε 12 με έκτακτη γενική συνέλευση των σωματείων πριν τις αποφάσεις για να ισχύσει η αλλαγή.
3.Με την αύξηση των ομάδων τη νέα χρονιά αυτόματα έχουμε κανονικά άνοδο από την Β και καμιά πτώση απ την Α κατηγορία.
4.Προτείνω για την ανάδειξη του πρωταθλητή και άνοδο στην Γ Εθνική ένα άτυπο Final 4. Στο οποίο θα συμμετέχουν οι 4 πρώτες ομάδες με κλήρωση για να βγουν τα ζευγάρια.2 ημιτελικοί και 1 τελικός. Σύνολο δηλ 3 αγώνες οι οποίοι μπορούν να γίνουν όποτε μας το επιτρέψει η Πολιτεία και οι συνθήκες. Γηπεδούχος του κάθε ζευγαριού θα είναι αυτός που έχει την υψηλότερη θέση στον πίνακα ως αυτή την στιγμή.
5. Το ίδιο ή κάτι ανάλογο μπορεί να γίνει και στο Β τοπικό με αρκετά σενάρια που μπορούμε να βάλουμε κάτω, μιας και οι θέσεις είναι 3 για την άνοδο.Ενα σενάριο π.χ είναι το Final 6.Μονοί αγώνες. 1ος με 6ο,2ος με 5ο,3ος με 4ο στην έδρα του πιο ψηλά στην βαθμολογία. Οι νικητές ανεβαίνουν.
6. Ακόμα και αν έχουμε το πρασινο φως από την Πολιτεία πιο καθυστερημένα Ιούνιο, Ιούλιο ή Αύγουστο, οι αγώνες αυτοί ας γίνουν ακομα και Σεπτέμβριο. Ούτως ή άλλως σε μια εβδομάδα μπορούν να γίνουν όλοι.
7.Αναλογα με την έκβαση των παραπάνω δίνεται η μεταγραφική παράταση και η έναρξη του νέου πρωταθλήματος γίνεται αρχές Οκτωβρίου ή ακόμα και αρχές Νοεμβρίου.
8.Σε περίπτωση έναρξης του πρωταθλήματος 2020-21 Οκτώβριο ή Νοεμβριο με 12 ομάδες, επιτακτική αλλαγή στο κύπελλο 2020-21 και τους πολλούς αγώνες του, κατάργηση ομίλων του και θεσμοθέτηση κλήρωσης ακόμα και μονών αγώνων με γηπεδούχο τον χαμηλότερο στην βαθμολογία.
Έτσι ακόμα και αν υπάρξουν εμβόλιμες αγωνιστικες λόγω αναβολής, που κάθε χρόνο υπάρχουν(καιρικές συνθήκες, αργίες κτλ), να μην επηρεάσουν την έκβαση του νέου πρωταθλήματος
Οι προτάσεις αυτές αποτελούν προσωπική μου άποψη. Πάντα θα υπάρχουν αδικημένοι και ευνοημένοι σε οποιαδήποτε απόφαση παρθεί αλλά πιστεύω ότι αυτές είναι οι πιο δίκαιες τουλάχιστον με το δικό μου μυαλό, στην πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε λόγω της πανδημίας
#μενουμεσπιτι #αντεχουμεσπιτι
Ευστράτιος Κ. Μυλωνάς
Δόξα Σώστη

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © TVthrakiotiS. Designed by