Κραυγή απόγνωσης από τον Σύλλογο Εστίασης και Λοιπών Επαγγελμάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Σουφλίου ,εκφράζει την αγανάκτηση του

Δεν έχει καμία λογική ο διαχωρισμός των επιχειρήσεων του κλάδου μας σε «με λιγότερους από 5 υπαλλήλους» και περισσότερους. Τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για τις επιχειρήσεις του κλάδου μας είναι μόνο για το 10% εξ αυτών.
Το υπόλοιπο 90% τί θα κάνει?
 Πως θα μπορέσει να ξαναλειτουργήσει και να μην χάσουν οι υπάλληλοι τις δουλειές τους;
Οι επιχειρήσεις αυτές μετά και από αυτό το τελευταίο χτύπημα του κορωνοϊού με μαθηματική  ακρίβεια οδηγούνται σε λουκέτο με ότι αυτό συνεπάγεται στις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες, αφού σε αυτές απασχολούνται αρκετές χιλιάδες εργαζόμενοι και από τον κλάδο αυτό στηρίζεται ένα μεγάλο μέρος της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας.
Παρακάτω σας δίνουμε τις προτάσεις που έχουν είδη αποσταλεί στους αρμόδιους υπουργούς από την ΠΟΕΣΕ για τις επιπτώσεις στον κλάδο από την πανδημία. 
Αξιότιμες/οι κυρίες/οι, 
 Ο κλάδος της εστίασης πληττόμενος πρώτος και ακαριαία από την πανδημία του κορονοϊού, αισθάνεται απομονωμένος και στοχοποιημένος αρνητικά, αφού ενώ έχουν ανακοινωθεί 4 δέσμες μέτρων απ’ την κυβέρνηση ,ψάχνει να βρει την ομπρέλα προστασίας των επιχειρήσεων του κλάδου. 
 Επειδή αδυνατούμε να πιστέψουμε, ότι το οικονομικό επιτελείο πιστεύει πως θα λύσει την μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων 100 χρόνων, με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και συντεχνιακές υποχωρήσεις που οξύνουν τον κοινωνικό διαχωρισμό, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την ιδεοληπτική αντιμετώπιση της εστίασης και απαιτούμε ίση μεταχείριση με ΟΛΟΥΣ τους κλάδους για όσο διάστημα είναι κλειστά τα καταστήματα μας, με κρατική εντολή όσο εξελίσσεται η υγειονομική κρίση . 
 Τα μέτρα της επόμενης μέρας, τα οποία είναι διατυπωμένα διαχρονικά, σε κανονικές οικονομικές συνθήκες, θεωρούμε πως πρέπει να είναι η βάση της επόμενης μέρας, συνδυασμένα με άμεση οικονομική ρευστότητα σε κάθε μια απ’ τις επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές η υπέστησαν συντριπτική μείωση τους τζίρου τους. 
 Οι κρίσιμες στιγμές που η χώρα ζει, απαιτούν σταθερή προσήλωση στο στόχο, καλό σχεδιασμό, πειθαρχία και πάνω από όλα ενότητα, γιατί είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στην απειλή…

Η αντιμετώπιση της κρίσης είναι εθνική και όλοι μας πρέπει να σηκώσουμε το κόστος που μας αναλογεί αλλά και όλοι πρέπει να στηριχτούμε ισότιμα και με εξειδικευμένα μέτρα ανά κλάδο, ώστε να αποφύγουμε το οριστικό κλείσιμο των καταστημάτων μας και την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.


Διεκδικούμε :

1.Να είναι όλοι οι επιχειρηματίες (Ατομικές Ο.Ε. Ε.Ε. ΙΚΕ), δικαιούχοι των 800€ χωρίς τον διαχωρισμό των μέχρι 5 εργαζόμενων .
2.Μεταφορά των δόσεων των ρυθμίσεων στο τέλος της κάθε περιόδου, που η εκάστοτε ρύθμιση ορίζει και όχι αναστολή για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.Οφειλές τρεχουσών υποχρεώσεων που ανεστάλησαν,  να μεταφερθούν στο επόμενο φορολογικό έτος ρυθμισμένες ατόκως σε 12 δόσεις.Η έκπτωση του -25% για τις εμπρόθεσμες καταβολές να περιλαμβάνει  τόσο τις κλειστές όσο και τις πληττόμενες επιχειρήσεις.
3.Πάγωμα κάθε υποχρέωσης προς τις τράπεζες και καταμερισμός σε πολλές δόσεις στο μέλλον χωρίς επιπρόσθετα επιτόκια.

4.Λύση στο θέμα των ενοικίων για τις κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις και πάγωμα εξώσεων για 12 μήνες

5.Μείωση  του ΦΠΑ στην  εστίαση στο 6% και 13% άμεσα.
6.Διατήρηση των θέσεων εργασίας και των μισθών του προσωπικού μας με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών.
7.Ένταξη της εστίασης σε όλα τα προγράμματα ΕΣΠΑ που αφορούν τον τουρισμό, ώστε ο κλάδος να συμμετέχει ισότιμα στα ευρωπαϊκά κεφαλαία, με στόχευση στις πολύ μικρές επιχειρήσεις .

8.Αποζημίωση του χαμένου τζίρου συγκριτικά με το περσινό διάστημα του Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου .
Ποσοστό αυτού του τζίρου να δοθεί σε όλες τις επιχειρήσεις, ως ένεση ρευστότητας για την επόμενη μέρα, χωρίς τραπεζικό δανεισμό .

9.Ξεχωριστη προσοχή για τις εποχικές επιχειρήσεις εστίασης που συνδέονται άμεσα με τον τουρισμό και πλήττονται αναλογικά σε πολλαπλάσιο βαθμό στον τζίρο τους.
      Οι κρίσιμες στιγμές που η χώρα ζει, απαιτούν σταθερή προσήλωση στο στόχο, καλό σχεδιασμό, πειθαρχία και πάνω από όλα ενότητα, γιατί είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στην απειλή...Η αντιμετώπιση της κρίσης είναι εθνική και όλοι μας πρέπει να σηκώσουμε το κόστος που μας αναλογεί αλλά και ολοι πρέπει να στηριχτούμε ισότιμα και με εξειδικευμένα μέτρα ανα κλάδο, ώστε να αποφύγουμε το οριστικό κλείσιμο των καταστημάτων μας και την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας


Share:  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου