Γιάννα Αγγελοπούλου:Τηλεδιάσκεψη με τους δημάρχους Αλεξανδρούπολης , Τρίπολης και Ηρακλείου


Με την Πρόεδρο της Επιτροπής Greece 2021 Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη συζητήσε ο Δήμαρχος Αλεξανδούπολης  κος Ζαμπούκης  για τις προτεινόμενες παιδοκεντρικές δράσεις του Δήμος Αλεξανδρούπολης που έχουν υποβληθεί στην πλατφόρμα της Επιτροπής, και αφορούν τον φουτουριστικό σχεδιασμό με ρομποτεχνολογία από μαθητές, της Αλεξανδρούπολης των 100 χρόνων μετά και στην πρότυπη, καινοτόμο αγροκτηνοτροφική κατασκήνωση των Φερών για παιδιά.

Στην αναγκαιότητα καινοτόμων δράσεων, οι οποίες θα εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες της τεχνολογίας και θα έχουν θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, συμφώνησαν η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», κα Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και οι Δήμαρχοι Τρίπολης, Αλεξανδρούπολης και Ηρακλείου, στις τρεις ξεχωριστές τηλεδιασκέψεις που έγιναν μέσα στην εβδομάδα και ολοκληρώθηκαν σήμερα. Ήδη, και οι τρεις Δήμοι, έχουν καταθέσει προτάσεις στην πλατφόρμα της Επιτροπής (apply.greece2021.gr), εστιάζοντας στη βελτίωση της ζωής των πολιτών τους, αλλά και την παρακαταθήκη για το μέλλον.

Εφαρμογές «έξυπνης πόλης», διαχείριση πολλαπλών δεδομένων, δίκτυα πολιτιστικών διαδρομών τα οποία συνδέουν το παρελθόν με το μέλλον, αγροβιοτεχνικές υποδομές, αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ρομποτεχνολογία, συνεργασίες με Ιδρύματα και Πανεπιστήμια Ελλάδας και εξωτερικού, είναι προγράμματα που ήδη υλοποιούνται, ευρισκόμενα σε διαφορετικό επίπεδο ωρίμανσης, και τα οποία οι δημοτικές αρχές, με τη συνεργασία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», σκοπεύουν να αναπτύξουν ακόμα περισσότερο.
Η κα. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, συνεχάρη τους κυρίους Τζιούμη, Ζαμπούκη και Λαμπρινό, για την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει. Αναφέρθηκε, επίσης, στη βούληση της Επιτροπής να γίνουν ταυτόχρονα και εκδηλώσεις που θα επικεντρωθούν στην Επανάσταση και την πορεία που ακολούθησε η Ελλάδα από τότε μέχρι σήμερα, τονίζοντας ότι «ο λαός που δεν έχει μνήμη, δεν έχει μέλλον».

 Με γνώμονα αυτό, επεσήμανε, ότι ο στόχος της Επιτροπής είναι «να τιμήσουμε το παρελθόν μας και την ιστορία μας και να περιγράψουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τις επόμενες γενιές». Τέλος, δήλωσε, ότι προτάσεις που έχουν αυτή την κατεύθυνση, η Επιτροπή επιδιώκει να τις χρησιμοποιήσει ως παράδειγμα, για άλλους Δήμους, δημιουργώντας έτσι μία συνολική θετική δυναμική σε όλη την Ελλάδα.

Share:  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου