Έλληνας γιατρός στη Ν.Υόρκη: Είναι κόλαση - Εδώ έχουμε τα καλύτερα μηχανήματα αλλά αυτός ο ιός είναι απίστευτος


"Οι ασθενείς έρχονται εδώ και το 20% γίνεται καλύτερα και το άλλο 80% πεθαίνει", λέει ο πνευμονολόγος, εντατικολόγος, Σωτήρης Κασαπίδης Ο Έλληνας γιατρός, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, που ζει και εργάζεται μόνιμα εκεί, λέει χαρακτηριστικά για την πανδημία του κορονοϊού:
 "Είναι πόλεμος. Πεθαίνουν μέσα σε τρεις με τέσσερις μέρες. Έχουμε χάσει περίπου 160 ασθενείς μέσα σε μία βδομάδα. Είναι νέοι, είναι μεγάλοι. Δυστυχώς, όλοι που πεθαίνουν, πεθαίνουν μοναχοί. Η οικογένεια δεν είναι μαζί τους τις τελευταίες ώρες τους".
Καθώς η πανδημία του ιού στην Αμερική είναι στην αρχή, ο κ. Κασαπίδης τονίζει: "Είμαστε καλοί επιστήμονες, εδώ έχουμε τα καλύτερα μηχανήματα αλλά αυτός ο ιός είναι απίστευτος. Χτυπάει τους πνεύμονες και μετά τα νεφρά και όταν τα χτυπάει είναι πολύ δύσκολα.
Δυστυχώς, όταν φτάσουμε σε αυτό το στάδιο, το 90% των ασθενών το χάνουμε", λέει και προσθέτει: "Το μόνο που μας σώζει είναι ότι όταν ένας ασθενής πεθαίνει, έχουμε ένα μηχάνημα να βάλουμε σε άλλον ασθενή. Έχουμε φορτηγά έξω με όλους τους νεκρούς".
 Στο ερώτημα αν η Αμερική δεν πρόλαβε να πάρει τα κατάλληλα μέτρα για να αντιμετωπίσει τον ιό, ο κ. Κασαπίδης απαντά: "Κανένας δεν ήξερε τι ερχόταν. Δεν το πίστευε κανείς.
Δεν το πιστεύω ούτε εγώ. Το πολεμάω κάθε μέρα. Δεν έχω κοιμηθεί".
Κοινή χρήση:  

Σχόλια