Αναμένονται τα αποτελέσματα για πέντε πιθανά κρούσματα που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου


Για την κατάσταση στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου μετά και το επιβεβαιωμένο πρώτο κρούσμα σε ασθενή μίλησε σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ η Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου Έφη Μπουτζίκα. 

Όπως έγινε γνωστό ήδη έχουν τεθεί σε κατ’οίκον περιορισμό δύο γιατροί και δύο άτομα του νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου για καθαρά προληπτικούς λόγους, όπως ανέφερε η κ. Μπουτζίκα. 
Το προσωπικό που τέθηκε σε καραντίνα ήρθε σε επαφή με το κρούσμα αλλά με όλα τα προβλεπόμενα μέσα οπότε για να διασφαλιστεί περισσότερο ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος απομακρύνθηκαν για μία βδομάδα από τα καθήκοντά τους και τέθηκαν σε κατ’οίκον περιορισμό. Ωστόσο αυτή η εξέλιξη αυτή δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στην λειτουργία του Νοσοκομείου καθώς από την αρχή που ξεκίνησε ο αγώνας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού είχαν ακυρωθεί οι άδειες του προσωπικού ώστε να βρίσκονται όλοι στο πόστο τους και να γίνει άμεσα η οποιαδήποτε κάλυψη σε πιθανή έλλειψη προσωπικού. 

Παράλληλα η κ. Μπουτζίκα τόνισε ότι υπάρχει οργάνωση, τακτική και καλός σχεδιασμός, τηρείται όλο το πρωτόκολλο ενώ επιπλέον το προσωπικό του νοσοκομείου διαθέτει εμπειρία και καλό γνωστικό επίπεδο για την αντιμετώπιση της οποιαδήποτε εξέλιξης.

 Επιπλέον παρά τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό ιατρικό εξοπλισμό που υπάρχει παγκοσμίως, το προσωπικό του νοσοκομείου χρησιμοποιεί σωστά τα μέσα που διαθέτει χωρίς να υπάρχει σπατάλη. Τέλος αναμένονται τα αποτελέσματα για πέντε πιθανά κρούσματα κορονοϊού που νοσηλεύονται στην Παθολογική απομονωμένα με την προβλεπόμενη διαδικασία, για να διαπιστωθεί αν είναι ή όχι θετικοί στον ιό.
radioevros.gr

Κοινή χρήση:  

Σχόλια