Headlines

Comments

Θανάσης Καπετανίδης :Είναι τιμή για εμένα να είμαι αρχηγός αυτής της ομάδας και που είμαι κομμάτι της ιστορίας της

Με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων απο την ίδρυση του Άρδα, και με την υποχρεωτική αδράνεια απο κάθε αγωνιστική δραστηριότητα - λόγω κορωνοϊού -να μην μας "απομακρύνει" απο την αγάπη μας για το ποδόσφαιρο ,μέσα από την ιστοσελίδα του "ΑΡΔΑ ΚΑΣΤΑΝΕΩΝ" πραγματοποιεί αφιερώματα για τις αγωνιστικές σεζόν της ομάδας στον 21ό αιώνα, συνεντεύξεις για να  έρθουμε πιο κοντά!
Δεκατέσσερις  γεμάτες αγωνιστικές σεζόν, ο Θανάσης συγκαταλέγεται ήδη στους μακροβιότερους "κάπτεν" της ομάδας  και σίγουρα της κατηγορίας, όλης! 
Μεγάλη και πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του αρχηγού της ομάδας  Θανάση Καπετανίδη!
Ας δούμε τι μας λέει και ο ίδιος μέσα από τις απαντήσεις του στις ερωτήσεις του Γιώργου Πιστίκη....
"Κι ας ξαναγνωριστούμε...!"
Ημερομηνία γέννησης : 8/6/1992
ΘΚ : Άρχισα να παίζω ποδόσφαιρο σαν πιτσιρικάς όπως οι περισσότεροι στις αλάνες. Η πρώτη φορά που έπαιξα με τη φανέλα του Άρδα ήταν στην παιδική ομάδα το 2004 σε ένα παιχνίδι με την αντίστοιχη παιδική ομάδα των Κομμάρων. Η σεζόν 2006-07 ήταν η πρώτη μου ποδοσφαιρική χρονιά με την μεγάλη ομάδα του Άρδα.
ΓΠ : 70 χρόνια Άρδας, τι σημαίνει για ένα παιδί από τις Καστανιές που ενηλικιώθηκε φορώντας αυτή τη φανέλα κι έχει φτάσει στο σημείο τα τελευταία 10 χρόνια να είναι και αρχηγός της, αυτή η ομάδα;
ΘΚ : Αρχικά θέλω να πω ότι είναι τιμή για εμένα να είμαι αρχηγός αυτής της ομάδας και που είμαι κομμάτι της ιστορίας της. Είναι δύσκολο να το περιγράψω με λόγια αλλά είναι πολύ δυνατό συναίσθημα το να είσαι αρχηγός στην ομάδα που αγαπάς απο παιδί.
ΓΠ : Είσαι ο πλέον αρμόδιος, μιας και μένεις και στο χωριό να μας πεις ποια η σχέση των κατοίκων και πόσο άμεσα είναι συνδεδεμένη η ομάδα με τα κοινά και με την καθημερινότητα του χωριού;
ΘΚ : Οι κάτοικοι του χωριού είναι αρκετά δεμένοι με την ομάδα, μιας και ο Άρδας έχει καλές σχέσεις με τους άλλους συλλόγους του χωριού και βοηθάει και συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που γίνονται.
Επίσης τα αποτελέσματα των αγώνων έχουν αντίκτυπο και στην κοινωνία του χωριού. Μετά απο κάθε παιχνίδι που παίζουμε εκτός μας περιμένουν για να μάθουν το αποτέλεσμα, οι πιο μεγάλοι σε ηλικία, παλαίμαχοι παίκτες της ομάδας! Και χαίρονται μαζί μας ή αντίθετα θα λυπηθούν και μας παρηγορήσουν και αυτοί αν το αποτέλεσμα δεν είναι καλό.
ΓΠ : Οι φιλοδοξίες του Θανάση Καπετανίδη είναι σε παράλληλή τροχιά με αυτές του Άρδα; Μπορεί η ομάδα το βήμα παραπάνω, και γιατί όχι ακόμα και να κάνει την προσπάθεια για την επόμενη κατηγορία;
ΘΚ : Και βέβαια οι φιλοδοξίες μας είναι σε παράλληλη τροχία! Γι'αυτό και είμαι εδώ. Θέλω η ομάδα να φτάσει στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος και ναι πιστεύω με σταθερά βήματα και σωστό προγραμματισμό μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω.
ΓΠ : Σίγουρα οι αναμνήσεις σου πολλές σαν παιδί. Πριν γίνεις αθλητής κι ο ίδιος παρακολουθούσες τον Άρδα; Είχες είδωλα παλαιούς παίκτες της ομάδας; Τι θυμάσαι και τι ξεχωρίζεις απο τα χρόνια πριν γίνεις ποδοσφαιριστής;
ΘΚ : Παρακολουθούσα όλα τα παιχνίδια του Άρδα απ'όταν θυμάμαι τον εαυτό μου. Θυμάμαι περίμενα πως και πως να έρθει το Σάββατο για να δω την αγαπημένη μου ομάδα! Θυμάμαι εκείνα τα παιχνίδια ήταν αλλιώς.. Όλα είχαν ενδιαφέρον. Ξεχώριζε η ένταση, οι δυνατές μονομαχίες, το πάθος. Εκείνα τα χρόνια πέρασαν παίκτες απο τον Άρδα όπως ο Μπουρμάς, ο Κοσπαντσίδης, πολλοί καλοί παίκτες που τους θαύμαζα.
ΓΠ : Κάθε χρόνο η ομάδα ξεκινάει με στόχο να κατακτήσει κάτι, να κάνει μια υπέρβαση αλλά στο τέλος δεν τα καταφέρνει. Το ότι θεωρείται ο Άρδας "άτιτλος" και εκτός από 2 συμμετοχές σε play off για άνοδο δεν έχει καταφέρει ποτέ κάτι "μεγάλο" πόσο μπορεί να πεισμώσει, να επηρεάσει αρνητικά την εξέλιξη της χρονιάς ενδεχόμενη αποτυχία ή ακόμα και να αγχώσει εσάς τους ποδοσφαιριστές? Και το ρωτάω με δεδομένο το ότι ο Άρδας είναι μια ομάδα η οποία δεν κάνει πολλές αλλαγές στο ρόστερ της κάθε χρόνο, οπότε οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν από πριν το στόχο
ΘΚ : Θεωρώ πως περισσότερο μπορεί να πεισμώσει την ομάδα παρά να την αγχώσει, γιατί όπως είπες η ομάδα δεν κανει πολλές αλλαγές και κρατάει το βασικό της κορμό.Επίσης θα έλεγα πως οι αποτυχίες μας έχουν κάνει και πιο έμπειρους πλέον, οπότε σιγά σιγά ξέρουμε πως να συμπεριφερθούμε.
ΓΠ : Έχει να ζηλέψει κάτι ο Άρδας από υπόλοιπα σωματεία του Έβρου, και με δεδομένων το ποδόσφαιρο και τις εγκαταστάσεις που έχει η περιοχή;
ΘΚ : Όχι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απολύτως αυτή η ομάδα! Ο Άρδας έχει εγκαταστάσεις που δεν έχουν πολλές ομάδες στην κατηγορία. Το γήπεδο είναι σε τέτοιο φυσικό τοπίο γύρο του που είναι αξιοζήλευτο.
ΓΠ : Έπιασε "ταβάνι" αυτή η "γενιά" - ας το πω έτσι - με την ομάδα του 2014-15;
ΘΚ : Εκείνη τη χρονιά πιστεύω με το ρόστερ που είχε η ομάδα μπορούσε να κάνει το βήμα παραπάνω αλλά δεν ήταν έτοιμη. Δεν πιστεύω οτι το ταβάνι της ομάδας ήταν απλά η 2ή θέση στην κανονική περίοδο και στην τελική η 4ή στα μπαράζ.
Αυτά που είδα τη φετινή χρονιά αφήνουν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον..
ΓΠ : Ποια κατά τη γνώμη σου ήταν η καλύτερη ομάδα του Άρδα απ'τα χρόνια που παίζεις κι εσύ;
ΘΚ : Καλύτερη ομάδα απ'όλα αυτά τα χρόνια και με βάση το ρόστερ ήταν εκείνη η ομάδα, του 2014-15. Είχαμε πολύ δυνατό σύνολο και πολλές καλές και έμπειρες μονάδες.
ΓΠ : Στην σημερινή ομάδα του Άρδα αγωνίζονται 6 παιδιά απο τις Καστανιές, εκ των οποίων οι 4 ξεκινήσατε μαζί απο την τότε παιδική ομάδα του Άρδα. Στο κοντινό παρελθόν αγωνίστηκαν με επιτυχία κι άλλα παιδιά της γενιάς σου.
Πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε εκείνη η ομάδα στο να βγουν ποδοσφαιριστές απο τα σπλάχνα της ομάδας και πόσο θα "στοιχίσει" - αν δεν στοιχίζει ήδη - στα χωριά αυτή η κατάργηση παιδικού τμήματος;
ΘΚ : Εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο εκείνη η χρονιά μιας και η παιδική ομάδα άφησε παρακαταθήκη παίκτες οι οποίοι παίξανε και παίζουν ακόμα στον Άρδα. Όταν υπάρχει η παιδική ομάδα - όπως κι αν λειτουργεί - σε συνδυασμό με την τυπική όρεξη για παιχνίδι απ'το παιδί, λίγο ο ένας φίλος να σε κατεβάσει στο γήπεδο, λίγο ο άλλος...κάποιος παίκτης θα βγει!
Πιστεύω ότι στοιχίζει το να μην υπάρχουν παιδικές ομάδες στα χωριά.. Τους νέους τους απορροφάει το ενδιαφέρον κάτι άλλο, κάτι "άμεσα προσβάσιμο", μιας και οργανωμένες ακαδημίες υπάρχουν μόνο στην Ορεστιάδα. Είναι και οι καιρικές συνθήκες, ο βαρύς χειμώνας, που αποθαρρύνουν και τους ίδιους τους γονείς να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση.
Δεν βγαίνουν παίκτες πια από τα χωριά, με αποτέλεσμα σιγά σιγά να μεγαλώνει ο μέσος όρος ηλικίας και στη συνέχεια να διαλύονται οι ομάδες, μιας και δεν μπορούν να πληρώνουν ποδοσφαιριστές για να χτίσουν ένα τυπικό ρόστερ και να κατεβάσουν ομάδα.
Δεν έχουν και τον ίδιο κόσμο και τα χωριά φυσικά, όπως παλιά...
ΓΠ : Κατά τη γνώμη σου πιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και στον Έβρο δεν μπορεί να υπάρξει μια ομάδα για να στεριώσει στις επαγγελματικές κατηγορίες;
ΘΚ : Το μεγαλύτερο πρόβλημα πιστεύω πως είναι ότι δεν υπάρχει σωστό πλάνο, και εννοώ σε βάθος ετών. Πρέπει να μπουν οι σωστές βάσεις και κάθε χρόνο, λιθαράκι λιθαράκι να γίνονται στοχευμένα βήματα προς τον στόχο. Απαραίτητη και η διοικητική σταθερότητα φυσικά, και να μην ζημιώνεται οικονομικά η τσέπη μόνο ενός, γιατί πόσο να αντέξει κι αν είναι ένας μόνος του ο χορηγός; Χρειάζεται ομάδα ανθρώπων, άλλοι στην οικονομική διαχείριση και στις "τρύπες", άλλοι στο να τρέχουν την καθημερινότητα και τη λειτουργία της ομάδας κι αυτούς που θα επιλέξουν για το αγωνιστικό κομμάτι ας τους δώσουν τα σωστά εφόδια για να δουλέψουν πάνω στον στόχο
ΓΠ : Πιστεύεις πως θα μπορέσουμε ποτέ να δούμε μια ομάδα απο τον Έβρο σε επαγγελματική κατηγορία;
ΘΚ : Αυτό που είπα και πριν, αν βρεθεί μια ομάδα ανθρώπων με σωστό πλάνο, τότε ναι, σε βάθος ετών πιστεύω πως θα δούμε. Υπάρχουν ιστορικές ομάδες στο νομό που αξίζουν μια μέρα να βρεθούν σε μια επαγγελματική κατηγορία.
ΓΠ : Έχει ποδοσφαιρικό ταλέντο ο Έβρος;
ΘΚ : Και βέβαια υπάρχει ταλέντο στον Έβρο! Αλλά παραμένει ακατέργαστο...
ΓΠ : Ποια η γενική εικόνα σου για τον Άρδα; Σου έχει προσφέρει περισσότερες λύπες ή χαρές αυτή η διαδρομή;
ΘΚ : Μέχρι στιγμής θα έλεγα πως η ζυγαριά δεν γέρνει πουθενά. Έχω να θυμάμαι πολλές καλές στιγμές απο αγώνες και άλλες τοσες κακές. Στο ποδόσφαιρο όμως δεν είναι μόνο οι αγώνες, είναι κι οι γνωριμίες κι οι φιλίες που κάνεις και μένουν, οπότε θα έλεγα θετικά πράγματα πως έχω να θυμάμαι απο την μέχρι τώρα διαδρομή μου!
ΓΠ : Η καλύτερη και η χειρότερη σου στιγμή με τον Άρδα;
ΘΚ : Η καλύτερη μου στιγμή και που θα θυμάμαι για πάντα..το πρώτο μου γκολ με τον Άρδα.
Η χειρότερη στιγμή για εμένα ήταν η ντροπιαστική εντός έδρας ήττα απο την Παταγή των 10 παικτών με 1-7
ΓΠ : Ποιο τέρμα που πέτυχες θεωρείς πιο σημαντικό και ποια νίκη ποιο μεγάλη;
ΘΚ : Το πιο σημαντικό γκολ είναι το τελευταίο μέχρι το επόμενο. Δεν θέλω να χαρακτηρίσω κάποιο ως πιο σημαντικό, όλα έχουν την ίδια σημασία, αρκεί να κερδίσει η ομάδα.
Απο μεγάλες νίκες θα μπορούσα να πω τις νίκες στα ντέρμπι με τα Ρίζια, ή τις νίκες απέναντι στον Ορέστη. Αλλά η πιο μεγάλη νίκη ήταν το διπλό μέσα στην ΑΕΔ τη σεζόν 2014-15, μια και εκείνη τη σεζόν είμασταν οι 2 διεκδικητές του πρωταθλήματος.
ΓΠ : Τις δύσκολες και άσχημες στιγμές με την ομάδα πως τις αντιμετωπίζεις; Είσαι άνθρωπος που θα σε επηρεάσει στην έξωαγωνιστική σου ζωή μια στεναχώρια με τον Άρδα;
ΘΚ : Ναι με επηρεάζει στην εξωαγωνιστική μου ζωή, όχι σε μεγάλο βαθμό, αλλά με επηρεάζει. Τις δύσκολες στιγμές τις αντιμετωπίζω με τους συμπαίκτες μου, πίνοντας έναν καφέ, μια μπύρα και προσπαθούμε να δούμε τι πήγε στραβά και πάντα μα πάντα αυτό με βοηθάει.
ΓΠ : Θέλω να μου αναφέρεις και να μου πεις 5 αγαπημένους σου συμπαίκτες απ'όλα αυτά τα χρόνια και για πιο λόγω ο καθένας!
ΘΚ : Δεν είναι μόνο 5 αυτοί, αλλά θα πω αυτούς που με βοήθησαν και μου έμαθαν πολλά πράγματα. Ο Θανος ο Μήτσας, ο Μένιος (Φωτίδης), ο Πασακαλίδης είναι αυτοί που μου έμαθαν την φιλοσοφία του Άρδα. Όσο μεγάλωνα δίπλα τους μάθαινα πράγματα και φτάσαμε σε σημείο μέσα στο γήπεδο να συνεργαζόμαστε με κλειστά μάτια! Στη συνέχεια είχα την τύχη να έχω συμπαίκτη τον Γιώργο Μυλωνά. Μεγάλος δάσκαλος και αυτός, όπως και ο Σωτήρης ο Ντινούδης, ένας πραγματικός προπονητής γηπέδου, μια προσωπικότητα. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς γιατί με βοήθησαν πάρα πολύ.
ΓΠ : Έχεις πάρει κάτι που να σ'έχει επηρεάσει σαν ποδοσφαιριστή απο κάποιον άνθρωπο, είτε συμπαίκτη είτε προπονητή;
ΘΚ : Απο συμπαίχτες με έχει επηρεάσει ο τρόπος παιχνιδιού του Μήτσα. Σκληρός παίκτης αλλά στα επιτρεπτά όρια και με μεγάλη αίσθηση του ευ αγωνίζεσθε. Απο προπονητές μου έχει μείνει το πάθος που μετέδιδε ο κ. Πασιαλής στους παίκτες. Είναι κάτι που δεν το συναντάς παντού...αλλά το βλέπω και φέτος, μετά απο πολλά χρόνια στο πρόσωπο του τωρινού προπονητή της ομάδα μας!
ΓΠ : Θες να μας πεις 2 δικά σου λόγια για τα 70 χρόνια της ομάδας του Άρδα, για το αύριο αυτής, τους στόχους (προσωπικούς και ομαδικούς) και να στείλεις κάποιο μήνυμα στον κόσμο;
ΘΚ : Ο Άρδας για'μένα είναι η δεύτερη μου οικογένεια. Θέλω συνέχεια να ανεβαίνει επίπεδα τόσο αγωνιστικά όσο και κοινωνικά. Εύχομαι η επόμενη ποδοσφαιρική σεζόν να είναι η πρώτη που θα φτάσει ο Άρδας στην εκπλήρωση των στόχων που έχουμε θέσει απο κοινού, δηλαδή σε μια κατάκτηση ενός τροπαίου, είτε πρωταθλήματος, είτε κυπέλλου.
Μετά απο κάθε τέλος έρχεται και μια νέα αρχή.
Μετά απο κάθε σταύρωση έρχεται και μια Ανάσταση.
ΚΑΛΌ ΠΆΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΉ ΑΝΆΣΤΑΣΗ σε όλους
Εύχομαι η Ανάσταση του Θεανθρώπου να φέρει υγεία, ευτυχία, χαρά, γαλήνη και να φωτίσει τις ψυχές όλων μας.
Όσο για την πανδημία που μας δοκιμάζει.. Δύσκολες και πρωτόγνωρες οι μέρες που περνάμε με τον ιό που κυκλοφορεί αλλά αν μείνουμε ενωμένοι και κάνουμε αυτό που μας λένε οι ειδικοί στο τέλος θα βγούμε νικητές και απο αυτή τη δοκιμασία. Μένουμε σπίτι για να συνεχίσουμε να κάνουμε όλα αυτά που αγαπάμε και μας έχουν λείψει.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © TVthrakiotiS. Designed by