Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 14ης Μαΐου, επετείου των 100 χρόνων

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 14ης Μαΐου, επετείου των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης και της Θράκης ευρύτερα, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, φέτος θα πραγματοποιηθούν χωρίς την πρόσκληση και την παρουσία κοινού, σεβόμενοι απόλυτα τις αποφάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας.
ΓΕΝΙΚΑ
  1. Γενικός σημαιοστολισμός του Δημοτικού Καταστήματος, των Δημοσίων Υπηρεσιών, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και Ι.Δ., των σπιτιών και των ιδιωτικών καταστημάτων, καθώς και των πλοίων που θα βρίσκονται στο λιμάνι της πόλης από της 8ης πρωινής ώρας της 13ης μέχρι και της δύσης του ηλίου της 14ης Μαΐου 2020.
  2. Φωταγώγηση του Δημοτικού Καταστήματος, όλων των Δημοσίων Υπηρεσιών, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 13ης και 14ης Μαΐου 2020.
 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 
ΤΕΤΑΡΤΗ 13-5-2020
Ώρα 8:00: Έπαρση σημαίας εντός του προαύλιου χώρου της ΧΙΙ Μεραρχίας με απόδοση τιμών από δύο οπλίτες ΣΝ και έναν σαλπιγκτή.
Ώρα 11:15: Κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους Φορέων και Συλλόγων της πόλης, εκτός αυτών που αναφέρονται στο πρόγραμμα της επόμενης ημέρας.
Η πρόθεση για κατάθεση στεφάνων παρακαλούμε να δηλωθεί έως τις 10:00 το πρωί της 13-5-2020, στην τελετάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου Σταυρούλα Κουρτίδου, στο τηλέφωνο 25513-50427. Λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 παρακαλούμε να βρίσκεται μόνο ένας εκπρόσωπος από κάθε Φορέα ή Σύλλογο.
Απόδοση τιμών από δύο οπλίτες ΣΝ και έναν σαλπιγκτή.
Ώρα 19:00: Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, χωρίς την παρουσία πολιτών, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμου.
Ώρα 19:30: Υποστολή σημαίας εντός του προαύλιου χώρου της ΧΙΙ Μεραρχίας με απόδοση τιμών από δύο οπλίτες ΣΝ και έναν σαλπιγκτή.

ΠΕΜΠΤΗ 14-5-2020
Ώρα 7:00: Όρθρος και αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, χωρίς την παρουσία πολιτών και επισήμων.
Ώρα 11:00: Επίσημη δοξολογία στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμου, χωρίς την παρουσία πολιτών, παρά μόνο επισήμων.
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Ζαμπούκης.
Εκ μέρους της Κυβέρνησης θα κληθεί να εκφωνήσει τον προσήκοντα λόγο ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.  

Ώρα 11:30:   Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Δόμνας Βιζβύζη από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, τον Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου, τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΣ», το Δ/ντή της Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης ΑΜΘ, το Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ, εκπρόσωπο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Απόδοση τιμών από δύο οπλίτες ΣΝ και έναν σαλπιγκτή.

ΕΒΡΟΣ
Για φέτος το πρόγραμμα στους Δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Σαμοθράκης διαμορφώνεται ως εξής:
ΓΕΝΙΚΑ
  1. Γενικός σημαιοστολισμός του Δημοτικού Καταστήματος, των Δημοσίων Υπηρεσιών, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και Ι.Δ., των σπιτιών και των ιδιωτικών καταστημάτων, από την 8η πρωινή ώρα της 13ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 14ης Μαΐου 2020.
  2. Φωταγώγηση του Δημοτικού Καταστήματος, όλων των Δημοσίων Υπηρεσιών, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 13ης και 14ης Μαΐου 2020.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17-5-2020
Δοξολογία στην έδρα κάθε Δήμου, τηρουμένων των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας, μετά τη δοξολογία στο ναό, από Δημοτικό Σύμβουλο που ορίζεται από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο.
Κοινή χρήση:  

Σχόλια