Π.Καλακίκος : Με τρία άτομα συντάξαμε μελέτες- οι άνθρωποι αυτοί εργάστηκαν μέρα και νύχτα και εξασφαλίστηκαν 5 εκατ. ευρώ


Παναγιώτης Καλακίκος: "Με 3 υπαλλήλους , η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Σουφλίου… κατέθεσε μελέτες και εξασφαλίστηκαν 5 εκατ. ευρώ για τον ορεινό όγκο"

Ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος παραχώρησε συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Κολιό.

Κολιός :Όταν σημειώθηκαν οι καταστροφές από την θεομηνία στο δήμο Σουφλίου και ιδιαίτερα  στον ορεινό του όγκο τον μήνα Απρίλιο , άμεσα ανακηρύξατε την περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης  , ενεργήσατε πολύ γρήγορα και βεβαίως αυτή τη στιγμή έχουμε μια χρηματοδότηση αποκατάστασης όλων  των ζημιών περίπου 5 εκατομμυρίων  Ευρώ, είναι έτσι?

Καλακίκος :Έτσι είναι και ετοιμάζουμε και άλλες προτάσεις προκειμένου να έχουμε και την αντίστοιχη χρηματοδότηση εντός του οικισμού Σουφλίου και σε άλλες περιοχές, πολύ σωστά είπατε, τα έντονα καιρικά φαινόμενα είχαν παρουσιαστεί από τις 3-6 Απριλίου , βέβαια να σημειώσουμε , οι μελέτες αυτές θα έπρεπε να γίνουν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα , η τεχνική υπηρεσία του Δήμου που αποτελείτε από τρία (3) μόνο  άτομα δούλεψε μέρα νύχτα προκειμένου να δημιουργήσει ολοκληρωμένες μελέτες και μάλιστα πήραμε τα συγχαρητήρια που ένας μικρός δήμος είχε τέτοια τεκμηριωμένη πρόταση από το υπουργείο ανάπτυξης.

Κολιός: Δήμαρχε επιμένω λίγο σε αυτό , με τρία μόνο άτομα υλοποιήσατε αυτά τα τεχνικά δελτία και τα καταθέσατε για χρηματοδότηση .
Καλακίκος : Ακριβώς με τρία άτομα συντάξαμε μελέτες οι άνθρωποι αυτοί εργάστηκαν , δεν έφτανε μόνο ο δήμαρχος , σημαντικό ρόλο έπαιξε η τεχνική υπηρεσία και θα το λέμε, ξέχασαν την μέρα και την νύχτα και δούλεψαν συνεχώς και ακούραστα , βέβαια να σημειώσουμε την συμπαράσταση που είχαμε από την περιφέρεια αλλά και την απόφαση της κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις που διανύει η χώρα μας  με τόσα χρήματα τον ορεινό όγκο που είχε υποστεί σημαντικές ζημιές στο οδικό δίκτυο .
Εικοσιένα χιλιόμετρα ξηλώνονται και στρώνονται εκ νέου , ένα σημαντικό έργο για την περιοχή, εντός του Σουφλίου εξασφαλίσαμε  242 χιλιάδες ευρώ  και 240 χιλιάδες που έρχονται από το υπουργείο εσωτερικών σαν χρηματοδότηση.
Βεβαίως ο δήμος Σουφλίου έχει κάνει μια σειρά προτάσεων σε αντίστοιχα  μέτρα όπως είναι οι ενεργειακές αναβαθμίσεις , μέσα στο χρονικό διάστημα που αναλάβαμε υποβάλαμε τέσσερις προτάσεις ύψος 4άρων εκατομμυρίων ευρώ τώρα είναι στην αξιολόγηση και νομίζω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα, περιμένουμε 580 χιλιάδες για αθλητικές εγκαταστάσεις και είναι προς υπογραφή , είμαστε έτοιμοι να κατασκευάσουμε τις πλατείες (Σουφλί-Τυχερό)από το πρόγραμμα Leader από την προηγούμενη δημοτική αρχή.
Αυτό το έτος ο δήμος Σουφλίου θα έχει περίπου να εκτελέσει έργα ύψους 14, 15 εκατομμύρια ευρώ.
Είναι καιρός το Σουφλί να υποστηριχθεί και να πάρει μπροστά.
Όταν αναλάβαμε τονίσαμε , μπορεί ο δήμος να έχει προβλήματα να μην έχει φορολογική ενημερότητα από παλιές  δημοτικές επιχειρήσεις που υπήρχανε , αλλά σε έργα μεγάλα σε ΕΣΠΑ ή σε χρηματοδοτήσεις θα είμαστε από τους πρώτους δήμους που  θα εξασφαλίζουμε την αντίστοιχη χρηματοδότηση.



Κοινή χρήση:  

Σχόλια